مدیرعامل شرکت ورق آلومینیوم تبریز با بیان اینکه بازار ورق آلومینیوم با رکود مواجه است، گفت: قیمت مواد اولیه افزایش یافته و قدرت خرید مردم نیز بسیار کاهش یافته است.
«ایوب نجعی» در گفتگو با «فلزاتآنلاین» با بیان اینکه بزرگترین مشکل بازار ورق و پلیتهای آلومینیومی تحریمهای آمریکاست که واردات را با مشکل روبهرو کرده است، افزود: همچنین مقداری نیز مشکلات بروکراسی و بیبرنامهگی دولت باعث این شرایط شده است.
وی با بیان اینکه برای خرید شمش آلومینیوم نیز با مشکل مواجه هستند، تصریح کرد: شمش مورد نیاز خود را از بورس خریداری میکنیم، اما در آن رقابتهای غیرمعمول و پشت پردهای وجود دارد.
تحریم، مشکلات بانکی و سختگیری گمرک عوامل کاهش واردات شمش
نجعی با بیان اینکه واردات شمش آلومینیوم به ایران بسیار کاهش یافته است، اظهارداشت: علاوه بر اینکه آمریکا صادرات فلزات را به ایران تحریم کرده است، سیستم بانکی نیز امکان گشایش ارز و خرید و فروش با خارج را ندارد و گمرک ایران نیز برای واردات خیلی سختگیری میکند که به دلیل مجموع این عوامل تقریبا واردات شمش آلومینیوم قطع شده است.
وی با بیان اینکه این شرایط موجب شده است که شمش در ایران انحصاری شود، گفت: متاسفانه وضعیت کل صنعت آلومینیوم نابسامان است و عدهای رانتخوار انحصار شمش آلومینیوم و بازار آن را به دست گرفتهاند.
مدیرعامل شرکت ورق آلومینیوم تبریز با بیان اینکه همیشه امکان خرید شمش آلومینیوم از بورس به دلیل ارائه پیشنهاد قیمتی کمتر، فراهم نیست، توضیح داد: در این شرایط ناچار به خرید شمش آلومینیوم از بازار آزاد هستیم که امکان خرید اعتباری نیز به دلیل نبود ثبات در قیمتها وجود ندارد و باید معامله را نقدی انجام داد.
نجعی همچنین با بیان اینکه در شرایط کنونی کارخانه ورق آلومینیوم تبریز با در ماه حدود ۸۰ تن شمش آلومینیوم مصرف میکند، اظهارداشت: توان تولید کارخانه ورق آلومینیوم حدود ۴۰۰ تن در ماه است که در حال حاضر با ۳۰ درصد ظرفیت خود تولید ورق را انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی برای واردات ماشینآلات و قطعات مورد نیاز خود با مشکلات زیادی روبهرو هستند، گفت: برای مثال برای خرید و واردات تیتانیوم، بور و چند بلبرینگ هفتخان رستم را باید از بانک، گمرک، ثبت سفارش و اداره بازرگانی پشت سر گذاشت و چندین ماه دوندگی کرد.
هزینه گران تولید، مانعی برای صادرات ورق آلومینیوم
نجعی درباره صادرات ورق آلومینیوم به عراق نیز با بیان اینکه شرکتهای پارس آلومان کار، آلومینیوم پارس، نورد آلومینیوم اراک و هزار بخشی از تولیدات خود را به بازار عراق، افغانستان و… صادر میکردند، اظهارداشت: با صادرات این شرکتها به کشورهای دیگر، فضا برای شرکتهای کوچک برای تولید و فروش محصولات در ایران بسیار باز میشد، اما متاسفانه صادارت نیز با مشکل مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت ورق آلومینیوم تبریز در توضیح دلیل بروز مشکل صادرات به عراق نیز توضیح داد: وقتی که تولیدکنندگان شمش، آلومینیوم ۱۸هزار تومان را به رقم ۲۷هزار تومان خرید میکنند، نمیتوانند در مقابل کشوری مانند چین رقابت کنند؛ دولتمردان باید مواد اولیه را در ایران ارزان کنند و بدین ترتیب کارخانهها و کارگاهها بتوانند تولید و حتی صادرات کنند اما آنقدر مواد اولیه گران شده است که توان صادرات نداریم آن هم با توجه به تکنولوژی قدیمیتری که نسبت به دنیا داریم.
نجعی همچنین با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود، امکان ورود افراد و سرمایهگذاری آنها در بخش تولید ورق آلومینیوم وجود ندارد، گفت: همه چیز روی حباب آب قرار دارد و هر آن احتمال ترکیدن آن هست و کسی نمیتواند آینده را پیشبینی کند زیرا هر روز یک سیاست و قانون جدیدی اعمال میشود؛ همه در انتظار روشن شدن وضعیت هستند تا بتوانند برای آینده تصمیمگیری کنند.
بیشتر شرکتهای تولیدی مصرفکننده ورق آلومینیوم تعطیل شدهاند
وی با اظهار اینکه بیشتر شرکتهای تولیدی مصرفکننده ورق آلومینیوم تعطیل شدهاند یا اینکه بسیار کمتر از توان و ظرفیت خود تولید میکنند، افزود: تولیدکننده ورق نیز با ۲۰، ۳۰ درصد ظرفیت خود تولید میکنند زیرا توان خرید مردم کاهش یافته است.
نجعی با بیان اینکه اوایل دولت یازدهم صنعت ورق آلومینیوم رونق خیلی خوبی داشت، گفت: همه امید به زندگی و تولید داشتند اما امروز جوانان، سرمایهداران، متخصصان و افراد تحصیلکرده در حال مهاجرت هستند و هیچ ارگانی هم کاری نمیکند در حالی که بزرگترین سرمایههای کشور را از دست میدهیم.