سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۰۱ /دوشنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۰:۰۵ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

«فولاد»، پیشرو در انقلاب صنعتی چهارم و توسعه پایدار

شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان متولی صنعت فولاد در ایران، طی هشت ماهه سال جاری توانست 186 هزار و 325 میلیارد تومان درآمد را از فروش محصولات خود در بازارهای داخلی و صادراتی کسب کند که این میزان با رشد بیش از 13 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده است.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان متولی صنعت فولاد در ایران، طی هشت ماهه سال جاری توانست ۱۸۶ هزار و ۳۲۵ میلیارد تومان درآمد را از فروش محصولات خود در بازارهای داخلی و صادراتی کسب کند که این میزان با رشد بیش از ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده است. به علاوه، این شرکت با خرید بخشی از سهام «اپال» و نیز سرمایه‌گذاری در آزمایشگاه صنعت ۴٫۰ دانشگاه صنعتی اصفهان، بار دیگر عزم بالای خود در مسیر تحقق توسعه پایدار و تحول دیجیتال را به همگان ثابت کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد در منطقه منا «MENA»، حرکت پرقدرتی را در راستای جهش تولید همگام با توسعه پایدار آغاز کرده و با رویکرد تولید حداکثری، حتی بیش از ظرفیت‌های تولید و نیز ارتقای مستمر سطوح بهره‌وری به دستاوردهای قابل‌توجهی دست یافته است.

شرکت فولاد مبارکه در هشت ماهه سال ۱۴۰۳، موفق به تولید سه میلیون و ۶۶۸ هزار تن محصولات گرم، ۹۱۰ هزار تن محصولات سرد، ۱۸۶ هزار تن محصولات پوشش‌دار و یک میلیون و ۹۱۰ هزار تن تختال شد که در این بین تولید محصولات گرم با رشد ۵٫۶ درصدی در مقایسه با مدت مشابه ۱۴۰۲ (سه میلیون و ۴۷۳ هزار تن) همراه بوده است. این شرکت همچنین در هشت ماهه امسال توانست ۱۷۵ هزار و ۹۹۸ میلیارد تومان درآمد از فروش محصولات خود در بازار داخلی و ۱۰ هزار و ۳۲۶ میلیارد تومان درآمد از محل فروش صادراتی خود کسب کند و جمع فروش خود را به ۱۸۶ هزار و ۳۲۵ میلیارد تومان در این بازه زمانی برساند. بدین ترتیب میزان فروش داخلی «فولاد» با رشد  ۱۷٫۲ درصدی (۱۵۰ هزار و ۹۵ میلیارد تومان) و جمع فروش آن با افزایش ۱۳٫۲ درصدی (۱۶۴ هزار و ۵۹۲ میلیارد تومان) نسبت به مدت مشابه سال پیش همراه بوده است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حالی موفق به ثبت این رکوردها در تولید و فروش خود شده که معضل قطعی برق و گاز صنایع فولادی در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته، هم تشدید شده و هم زودتر از زمان قابل انتظار آغاز شده است.

گام بلند «فولاد» در مسیر تامین پایدار سنگ‌آهن

تامین پایدار خوراک (سنگ‌آهن) از دیرباز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تولیدکنندگان فولاد کشور بوده و اقدامات لازم در این زمینه همواره در دستور کار فولادسازان بزرگ قرار گرفته است. میزان ذخایر سنگ‌آهن جهان در سال ۲۰۲۳، حدود ۱۹۰ میلیارد تن (معادل ۸۷ میلیارد تن آهن محتوی) برآورد شده که در این بین ایران با سهم ۳٫۳ میلیارد تنی از این ذخایر (معادل ۱٫۵ میلیارد تن آهن محتوی)، در رتبه هشتم برترین کشورهای دارنده ذخایر سنگ‌آهن در جهان ایستاده است. در همین راستا، شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین متولی صنعت فولاد کشور، تمهیدات لازم جهت تامین پایدار سنگ‌آهن مورد نیاز خود از معادن داخلی را اندیشیده است؛ به نحوی که شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه، تامین بخش عمده‌ای از خوراک مورد نیاز «فولاد» را بر عهده دارد.

این شرکت اخیرا با هدف تامین پایدار مواد اولیه در بلندمدت، اقدام به خرید ۵۵ درصد سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس «اپال» کرده است؛ در حالی که ۴۵ درصد سهام باقی‌مانده نیز به شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس تعلق دارد. ایجاد توازن در گروه فولاد مبارکه، امری کاملا ضروری به نظر می‌رسد زیرا این بنگاه عظیم اقتصادی علاوه بر اینکه بیش از ۳۰ درصد از فولاد کشور را تولید می‌کند، تولیدکننده اصلی ورق‌های فولادی نیز هست و در سال ۱۴۰۲ توانست عنوان صادرکننده اول غیرنفتی کشور را از آن خود کند. با این وجود، «فولاد» در حوزه بالادست با چالش‌هایی روبه‌رو بوده که به نظر خرید بخشی از سهام «اپال» می‌تواند هرچه بیشتر به توازن در گروه فولاد مبارکه یاری رساند. در یک نگاه کلی، همکاری شرکت‌های فولاد مبارکه و گسترش صنایع معدنی کاوه پارس برای خرید شرکت معدنی کانی‌سازان کیمیا، الگویی موفق در راستای ادغام و مشارکت استراتژیک برای توسعه پایدار بوده و سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در «اپال» برای این شرکت و گروه صنعتی کاوه پارس، تضمین‌کننده سرمایه‌گذاری‌های انجام ‌شده گذشته است.

لازم به ذکر است که انعقاد قرارداد خرید شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا بین بانک پارسیان، شرکت فولاد مبارکه و شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس، به نوبه خود بزرگ‌ترین معامله تاریخ فولاد مبارکه و به لحاظ رقم و عدد، در سال جاری بزرگ‌ترین معامله بورسی محسوب می‌شود. علاوه‌براین، این امر در کشور به ‌عنوان بزرگ‌ترین مشارکت معدنی سال به‌ شمار می‌رود و خرید سهام « اپال»، تضمین‌کننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده خواهد بود.

«فولاد»؛ پلی به سوی تحول دیجیتال و هوشمندسازی

انقلاب صنعتی چهارم، از جمله تحولاتی به شمار می‌آید که بی‌شک تولیدکنندگان فولاد کشور در سال‌های آتی با آن روبه‌رو خواهند شد. ورود رباتیک، هوش مصنوعی و… به صنعت فولاد، از حوزه‌های این انقلاب صنعتی است و بر همین اساس ضرورت دارد فولادسازان تهمیدات لازم جهت آماده‌سازی و رویارویی با این تحول را از طریق برقراری ارتباط موثر با گروه‌های فناور دانشگاهی و نیز ارائه آموزش‌های لازم در این حوزه بی‌اندیشند. شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مقام پیش‌قراول تحقق انقلاب صنعتی چهارم در کشور، همواره نگاه ویژه‌ای به مقوله تحول دیجیتال داشته و اقدامات مهمی را در راستای همگام شدن با تحولات نسل چهارم صنعت انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی «آزمایشگاه صنعت ۴٫۰» دانشگاه صنعتی اصفهان اشاره کرد.

در آزمایشگاه صنعت ۴٫۰ سعی شده است تا تمام حوزه‌های انقلاب صنعتی چهارم پیاده‌سازی شود و کمک کند مجموعه‌هایی که از دانشگاه صنعتی اصفهان و حوزه فناوری این استان می‌توانند ایده‌هایی در این حوزه را به صنایع بزرگ کشور عرضه کنند، وارد این مجموعه آزمایشگاهی شوند. به علاوه، تلاش شده است در اکوسیستمی که شرکت فولاد مبارکه به همراه دانشگاه صنعتی اصفهان ترتیب داده‌، این مجموعه‌ها بتوانند در دوره‌های آموزشی مختلف شرکت کرده و در تجاری‌سازی ایده‌ها مشارکت کنند تا در نهایت بتوانند خدمات خود را به شرکت‌های بزرگ ارائه دهند.

علاوه‌براین، شرکت فولاد مبارکه در ۱۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه صنعت ۴٫۰ و با محورهای هوشمندسازی، رباتیک و زیرساخت‌های تحول دیجیتال در این صنعت سرمایه‌گذاری کرده و از این طریق به دنبال آن است که بستری را فراهم کند تا هم فولاد مبارکه و هم شرکت‌های فعال در صنعت از آن بهره‌مند شوند. از جمله اقدامات بزرگ‌ترین فولادساز کشور در این حوزه، می‌توان به ربات مارکینگ تختال به منظور شماره‌زنی دقیق تختال‌های تولیدی در خط تولید، با قابلیت کار در محیط‌های سخت و حرارت بالا اشاره کرد. این ربات که یکی از اقدامات منحصر به فرد در حوزه تحویل دیجیتال کشور محسوب می‌شود، با تکیه بر دانش فنی کارشناسان داخلی و حمایت سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه راه‌اندازی شده است.

انتهای پیام//

در اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری،

۱۴:۳۷ /یکشنبه/۱۸ خرداد ۱۴۰۴

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

۱۳:۱۸ /یکشنبه/۱۸ خرداد ۱۴۰۴

برای نخستین بار در کارگاه اسکلت فلزی «فولاد» انجام شد؛

۶:۴۰ /یکشنبه/۱۸ خرداد ۱۴۰۴

طی حکمی از سوی علیرضا رحیم،

۶:۰۲ /یکشنبه/۱۸ خرداد ۱۴۰۴

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه:

۱۶:۱۶ /شنبه/۱۷ خرداد ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۱ /دوشنبه/۱۲ خرداد ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۴۵ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه «ارفع» مطرح شد؛

۱۵:۵۸ /یکشنبه/۱۱ خرداد ۱۴۰۴

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/18

226083

فلزات آنلاین

1404/03/18

858230

فلزات آنلاین

1404/03/18

1390370

فلزات آنلاین

1404/03/18

1344994

فلزات آنلاین

1404/03/18

29930

فلزات آنلاین

1404/03/18

16125

فلزات آنلاین

1404/03/18

43843

فلزات آنلاین

1404/03/18

65608

فلزات آنلاین

1404/03/18

47680

فلزات آنلاین

1404/03/18

42704

فلزات آنلاین

1404/03/18

41139

فلزات آنلاین

1404/03/18

37480

فلزات آنلاین

1404/03/18

36642

فلزات آنلاین

1404/03/18

42977

فلزات آنلاین

1404/03/18

39263

فلزات آنلاین

1404/03/18

58799

فلزات آنلاین

1404/03/18

34764

فلزات آنلاین

1404/03/18

42196

فلزات آنلاین

1404/03/18

57342

فلزات آنلاین

1404/03/18

6427800