مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: این شرکت با صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون دلار، عنوان بزرگترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی کشور را به خود تخصیص داد؛ این در حالی است که در صورت تجمیع میزان صادرات صورت گرفته در گروه فولاد مبارکه، این گروه در میان صادرکنندگان نفتی و غیرنفتی کشور، رتبه دوم را کسب خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، محمدیاسر طیبنیا بیان کرد: گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است.
وی ادامه داد: این میزان صادرات بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است؛ با این حال، شرکت فولاد مبارکه توانست در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابلتوجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: این شرکت با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور موثر در بازارهای جدید توانست ضمن تامین نیاز مصرفکنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲، بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است. باید توجه داشت که این رشد صادرات در شرایطی رقم خورد که در سال ۱۴۰۲ با محدودیتهای شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.
طیبنیا تصریح کرد: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات شرکت فولاد مبارکه، افزایش همزمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه شرکت فولاد مبارکه برای گذر از خامفروشی و صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات، در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفت و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکتهای حوزه پتروشیمی اختصاص یافت و این مهم، اهمیت رتبه شرکت فولاد مبارکه را به عنوان بزرگترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان میکند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: شرکت فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه منا به شمار میرود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازارهای صادراتی شده است. البته در بخش صادرات چالشهایی وجود دارد که امیدواریم در سالهای آتی رفع شود؛ نخست آنکه برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم.
طیبنیا یادآور شد: چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامهریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیشبینیها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین، تعرفهها، معافیتهای صادراتی و… است. به عنوان مثال، حذف معافیتهای مالیاتی صادرات به واسطه اعمال محدودیت بر سقف معافیتها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما، توجیه صادرات را برای بسیاری از شرکتها از بین خواهد برد. همچنین زیرساختهای کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حملونقل نیاز به بهبود داشته و اسکلهها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.
انتهای پیام//