مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین شرکت فولادی کشور، با حدود سه دهه تجربه در تولید انواع محصولات تخت فولادی، نقش محوری در توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشور بر عهده داشته است. این شرکت در سال ۹۸ با تولید ۷٫۵ میلیون تن انواع محصولات فولادی عملکرد قابلتوجهی داشته و در همین سال از رشدی بالغبر ۱۲٫۵ درصد نسبت به برنامه و ۶۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است.
به گزارش پایگاه «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، حمیدرضا عظیمیان نوشت: یکی از اساسیترین چالشهای چشمانداز اقتصاد ایران، پدیده جهانی شدن است که برخورداری از صنعت رقابتپذیر را برای اقتصاد اجتنابناپذیر میسازد. یکی از اقدامات اساسی و مهم کشور در دستیابی به اهداف ترسیمشده، بهبود فضای کسبوکار و رقابتی کردن آن در کشور است. فضای کسبوکار ازجملــه شاخصهــای تعییــنکننـده وضعیت اقتصــادی هــر کشـور است کـه با استناد به آن میتــوان بــه بررسـی و تجزیه و تحلیل شرایط اقتصادی هر کشور پرداخت. به همین دلیل صنعت فولاد بهعنــوان یکــی از صنایع مهم و استراتژیک و قابلرقابت، میتواند با افزایش قابلیتها و توانمندیهای خود سهم قابلتوجهی در بهبود فضای کسبوکار کشور ایفا کند.
رشد و تعالی آینده صنعت فولاد
بهطورکلی آینده صنعت فولاد کشور به عواملی از قبیل تغییرات تکنولوژیک در صنایع پاییندست (از قبیل صنایع خودروسازی)، تکنولوژی دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم، سرانه مصرف فولاد، بودجه عمرانی کشور، نحوه مصرف انرژی و آب وابسته خواهد بود. همچنین با توجه به عوامل مذکور و بهکارگیری مفاهیم برنامهریزی استراتژیک، این شرکت اقداماتی از قبیل احــداث و توسعۀ خطوط تولیدی (پروژه نورد گــرم ۲)، سرمایهگــذاری در تولیــد اقلام استراتژیک مصرفی صنعت فولاد ازجمله الکترود گرافیتی و سرمایهگذاری در طرحهای معدنی را در دستور کار خود قرار داده است. البته مانند سایر شرکتهای بزرگ تولیدی و فعال در صنعت کشور، با چالشها و مشکلاتی در حوزه تامین مواد اولیه (از قبیل سنگآهن، کنسانتره و گندله)، محدودیت زیرساختهای حملونقل، تولید و توزیع حاملهای انــرژی، نرخ تأمین مالی بالا و تحریمهـــای خارجــی مواجه است و سعـــی کــرده بـــا بهرهگیــری از قابلیتهــا و توانمندیهــای خــود (از قبیل وجود سرمایه انســـانی باتجربـــه، سیستمهـــای تولیـــدی و پشتیبــانی کـــارا، افزایـــش چابکــی و بهــرهوری فراینــدهای تولیدی و…) تا حدود قابلتوجهی بر مشکلات یادشده فائق آید.
فولاد مبارکه با استفاده از تجارب ارزنده خود در طول مسیر تعالی، مرزهای تولید را پشت سر گذاشته و علاوه بر این، برای ارتقای جایگاه رقابتی خود و بهتبع آن صنعت فولاد کشور گامهای بلندی در حوزه بومیسازی، ارتقای سطح تکنولوژی و کسب و انتقال دانش فنی صنعت فولاد برداشته است و امید است در آینده بتواند فراتر از تولیدکننده فولاد، به شرکتی تبدیل شود که دارای تکنولوژی ساخت کارخانههای فولادسازی است.
شعار سال ۹۹ یعنی «جهش تولید» در سایه رشد صنایع مادر محقق میشود. در این میان، زنجیره تامین گسترده فولاد مبارکه شامل دوهزار و ۸۰۰ تامینکننده خدمات و کالا با حدود ۸۲ درصد ساخت داخل و شبکه گسترده مشتریان شرکت شامل هزار کارخانه و کارگاه بهطور مستقیم و سه هزار کارخانه و کارگاه بهطور غیرمستقیم است. بهطورکلی فولاد مبارکه بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدی کشور نقش بسزایی در تحقق این شعار ایفا میکند.
مهمترین دستاورد اخیر فولاد مبارکه در حوزه تولید
یکی دیگر از گامهای اساسی فولاد مبارکه حرکت بهسوی تولید محصولات ویژه خصوصا تولید ورقهای مورد استفاده در ساخت لوله انتقال گاز ترش است که به حمدالله با دستیابی به این تکنولوژی توانست در سال ۹۸ نخستین اسلبهای API را که یکی از نیازهای اساسی وزارت نفت است، در ماشین ریختهگری شماره ۵ خود تولید کند و گام مهمی در بینیازی از واردات این محصول بردارد.
فولاد مبارکه به وسعت تمامی ایران
فولاد مبارکه همــراه با شرکــتهــای گــروه خــود، غیــر از مرکــز ایــران، از جنــوبیترین نقطه کشـور یعنی فولاد هرمزگان در بندرعباس تا فولاد سنگــان در شمــال شرقی کشــور را پوشش داده و عــلاوه بــر توسعــه تولیــد و درآمــدزایی در نقـــاط مختلــف، کمـــک شایـــان توجهـــی بــــه اشتغالزایی و توسعه رفاه اجتماعی در سایر استانها کرده است.