عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: فولاد تولید داخل گرانتر از خارج کشور است؛, به این معنا که فولاد وارداتی از فولاد داخلی ارزانتر است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از بازار، لطفالله سیاهکلی در خصوص رویکرد برخی شرکتهای دولتی بزرگ که از مواد اولیه داخلی استفاده میکنند اما قیمت محصولات خود را با دلار تلگرامی و قیمتهای جعلی مطابقت میدهند، بیان کرد: در علم اقتصاد، قیمت تمام شده به همراه سود منطقی و معقول، قیمت کالا را تشکیل میدهد؛ حال این سوال ایجاد میشود که آیا قیمت تمام شده هر کیلو فولاد به همراه سود منطقی، ۲۰ یا ۲۵ هزار تومان است؟
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فولاد تولید داخل گرانتر از خارج کشور است؛ به این معنا که فولاد وارداتی از فولاد داخلی ارزانتر است، عنوان کرد: این موضوع در حوزه مس، پتروشیمی و… نیز وجود دارد؛ حال آنکه دستمزد کارگر، هزینه انرژی و مواد اولیه تولید کالاهای پایهای ریالی است.
وی با بیان اینکه کالاهای پایهای یعنی مس، فولاد، پتروشیمی و… مواد اولیه مورد نیاز تولید بسیاری از کالاها مانند خودرو، مسکن، لوازم خانگی و… را تشکیل میدهند، ابراز کرد: زمانی که این کالاها گران میشود، همانند این است که دولت آنها را گران کرده باشد زیرا بیشتر شرکتهای تولیدکننده فولاد، مس و…، دولتی و در اختیار سازمان صمت هستند.
سیاهکلی با اشاره به اینکه وزیر صمت به جای اینکه قیمت خودرو را افزایش دهد، باید به سراغ این شرکتها برود، ادامه داد: قیمت فولاد باید حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان باشد و در صورت تحقق این مهم، بسیاری از کالاها ارزان میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه اگر قیمت فولاد، مس و پتروشیمی واقعی شود، کالاهای تولید شده از این مواد حدود ۳۰ درصد ارزان میشود، تصریح کرد: زمانی که از وزیر صمت درباره علت گرانی این کالاها سوال میشود، وی پاسخ میدهد که اگر کالاهای پایهای را با قیمت واقعی بفروشیم، فاصله قیمتی فولاد در داخل و خارج زیاد شده و قاچاق اتفاق میافتد.
وی با طرح این پرسش که فولاد را چگونه میتوان قاچاق کرد و مگر میتوان آن را به راحتی از کشور خارج کنیم، اظهار داشت: فولاد باید با خودروهای سنگین جابهجا شود، آیا نمیتوان تردد این خودروها را کنترل کرد؟ ناتوانی در جلوگیری از قاچاق فولاد ناشی از بیعرضگی است؛ آیا میتوان فولاد را به صورت کولبری قاچاق کرد؟
سیاهکلی با بیان اینکه مس ۳۰۰ درصد سود دارد و این سود از جیب مردم خارج و نصیب عده محدودی میشود، خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل باید در مرحله نخست تولیدکنندگان کالاهای پایهای ملزم شوند که نیاز بازار داخل را تامین کنند و پس از اشباع بازار داخلی، بتوانند صادارت انجام دهند.
انتهای پیام//