قرارداد ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در بندر چابهار به امضا رسید.
گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا، مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی در آیین امضای این قرارداد گفت: برای ساخت پایانه مواد معدنی ۲۸۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری میشود. محمد راستاد که معاون وزیر راه و شهرسازی است، افزود: ظرفیت سالیانه پایانه مواد معدنی برای صادرات و واردات ۱۵ میلیون تن در سال است. راستاد بیان کرد: ۴۰۰ هکتار از زمینهای بندر چابهار در سواحل مکران برای این سرمایهگذاری اختصاص یافته است.
آذرماه پارسال با افتتاح فاز نخست بندر چابهار ظرفیت این بندر از ۲٫۵ میلیون به هشت میلیون تن افزایش یافت تا در محور شرق به عنوان حلقه اتصال کشورهای آسیای میانه، هند و افغانستان نقش پررنگی داشتهباشد. راستاد بیان کرد: اکنون یک شرکت هندی در این بندر به صورت بی. او.تی سرمایهگذاری و بازپرداخت از محل محصول ۸۵ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده است و امیدواریم تا اواسط سال ۱۳۹۷ این شرکت هندی کار خود را آغاز کند.
بهرهبرداری از کارخانه فوالد مکران تا یک سالونیم دیگر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این آیین گفت: باید بندر چابهار را برای توسعه صادرات و واردات در سواحل مکران آماده کنیم و بههمین منظور ساخت کارخانه فولاد مکران با ظرفیت ۲۰ میلیون ۶۰۰ هزار تن فولاد در دست اقدام قرار گرفته است و امیدواریم تا یک سال و نیم آینده این کارخانه به بهرهبرداری برسد.
مهدی کرباسیان که مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران ایمیدرو است، یادآوری کرد: افغانستان یک هزار میلیارد دلار ذخایر معدنی دارد و تنها راه ارتباطی این کشور با جهان از طریق ایران و بندر چابهار است. بندر چابهار با موقعیت راهبردی خود میتواند در صادرات مواد معدنی و ترانزیت از اروپا، آفریقا و آسیا ایفای نقش کند و با پهلوگیری کشتیهای بزرگ در این بندر میتوانیم به کشورهای منطقه که به دریا راهی ندارند کمک قابل توجهی کنیم.
لزوم سرمایهگذاری در بندر چابهار استاندار سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: رونق اقتصادی بندر چابهار یکی از مهمترین اولویتهای ما در استان سیستان و بلوچستان است و این بندر میتواند برای واردات و صادرات کالا در محور شرق نیز نقش مهمی را ایفا کند. دانیال محبی مهمترین نیاز منطقه را توجه به سرمایهگذاری در بندر چابهار دانست.