سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۳۳ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 6:21 /یکشنبه/25 شهریور 1403

رکوردشکنی‌های صبانور ادامه دارد؛

قطار بدون توقف رکوردشکنی‌های «کنور» در استخراج و تولید محصولات معدنی

توسعه نامتوازن زنجیره فولاد، نگرانی‌های فعالان این صنعت را برای تامین پایدار مواد اولیه افزایش داده و تنها راهکار عبور از این شرایط، توسعه اکتشافات و تولید محصولات معدنی است؛ راهکاری که شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور را می‌توان یکی از بازیگران اصلی آن دانست.

توسعه نامتوازن زنجیره فولاد، نگرانی‌های فعالان این صنعت را برای تامین پایدار مواد اولیه افزایش داده و تنها راهکار عبور از این شرایط، توسعه اکتشافات و تولید محصولات معدنی است؛ راهکاری که شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور را می‌توان یکی از بازیگران اصلی آن دانست. این شرکت به واسطه توسعه استخراج و تولید محصولات معدنی، در میان ۱۰ شرکت برتر معدنی کشور قرار گرفته است. بررسی کارنامه عملکرد شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نیز از این موضوع حکایت دارد که این شرکت با تمرکز بر تقویت نقاط قوت و برطرف کردن ضعف‌های مجموعه، همچنان طلایه‌دار استخراج و رشد تولید کنسانتره و گندله در غرب کشور است؛ به طوری که رکوردهای ماهانه جدیدی را در تیر ماه سال جاری به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، انجام مطالعات اکتشافی در سال‌های اخیر وجود ذخایر سنگ‌آهن را در نواحی غربی کشور به اثبات رسانده است. از آنجایی که این ذخایر از عیار و کیفیت مناسبی برخوردارند، بهره‌برداری از آن‌ها و توسعه زنجیره ارزش در استان‌های غربی کشور برای تامین پایدار مواد اولیه صنعت فولاد بسیار مورد توجه قرار گرفت و شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور «کنور» فعالیت خود را با هدف بهره‌برداری از این ذخایر در استان‌های همدان و کردستان آغاز کرد. این شرکت طی مدت زمان کوتاهی موفق شد تا به مهم‌ترین نقش‌آفرین زنجیره فولاد در غرب کشور تبدیل شود. از آنجایی که این شرکت در اهداف و چشم‌اندازهای خود افزایش دامنه اکتشافات، توسعه فعالیت‌های استخراج و فرآوری مواد معدنی و تبدیل شدن به برترین شرکت معدنی و صنعتی در غرب کشور را ترسیم کرده، تمرکز بر توسعه اکتشافات و رشد تولید محصولات معدنی را محور فعالیت خود قرار داده است؛ رویکردی که منجر به ثبت رکوردها و دستاوردهای ارزشمندی برای این شرکت طی ماه‌ها و سال‌های اخیر شده است. بررسی کارنامه عملکردی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که این شرکت در معدنکاری و استخراج سنگ‌آهن و همچنین تولید کنسانتره و گندله به نتایج درخشان و درخور توجهی دست یافته است که از هدف‌گذاری همه‌جانبه و برنامه‌ریزی‌های منسجم «کنور» در بخش‌های مختلف حکایت دارد.

کارنامه درخشان و پردستاورد صبانور

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به عنوان بازوی اجرایی شرکت توسعه معادن و فلزات، فعالیت خود را با هدف بهره‌برداری از اندیس‌های معدنی سنگ‌آهن در استان‌های همدان و کردستان آغاز کرد و با تحولات چشمگیر در رویکردها و راهبردهای خود توانست به نتایج و دستاوردهای ارزشمندی در حوزه استخراج و معدنکاری، تولید و فروش کنسانتره و گندله سنگ‌آهن دست یابد. نگاهی به عملکرد «کنور» در تیر ماه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که این شرکت در استخراج سنگ‌آهن موفق شد از رکورد قبلی خود در تیر ماه سال ۱۴۰۰ که برابر با ۳۴۷ هزار و ۷۰۳ تن عبور کند و رکورد ۳۹۷ هزار و ۶۸۶ تن را در این حوزه به ثبت برساند.

مجموع تولید کنسانتره سنگ‌آهن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳ برابر با ۶۹۷ هزار و ۹۷۹ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴ درصد رشد داشته است. بالاترین رکورد تولید ماهانه کنسانتره سنگ‌آهن این شرکت در خرداد ماه سال جاری به ثبت رسید و «کنور» در حالی وارد پنجمین ماه از سال شد که موفق شد رکورد قبلی تولید این محصول در تیر ماه را که برابر با ۱۲۸ هزار و ۳۶۹ تن و در سال ۱۴۰۲ به ثبت رسیده بود، جابه‌جا کند و تولید کنسانتره را در تیر ماه ۱۴۰۳ به ۱۳۶ هزار و ۱۱۰ تن برساند. تولید گندله در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور نیز در پنج ماهه نخست سال جاری با رشد ۴۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۲۷۰ هزار و ۷۸۶ تن رسید. باید در نظر داشت که این شرکت موفق شد رکورد قبلی تولید ماهانه گندله سنگ‌آهن را نیز در تیر ماه جابه‌جا کند؛ به طوری که بالاترین تولید ماهانه این محصول در تیر ماه سال جاری که برابر با ۵۸ هزار و ۳۵۶ تن بود، به ثبت رسید.

کارنامه درخشان و پردستاورد شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از برنامه‌ریزی رشد تولید با در نظر داشتن عوامل موثر در تولید طی ماه‌های اخیر حکایت دارد. نگاه به توسعه فراگیر و بهبود عملکرد در حوزه‌های مختلف از جمله آماده‌به‌کاری تجهیزات و ماشین‌آلات، کنترل و هماهنگی بخش‌های مختلف کارخانه‌های تولید گندله و کنسانتره و همچنین ارتقای سطح دانش و مهارت منابع انسانی موجب شده‌اند تا شرکت معدنی و صنعتی صبانور بتواند سالی مملو از رکوردشکنی‌ها و دستاوردها را در تولید آغاز کند. به عبارت دیگر، این شرکت با بررسی عوامل موثر در تولید و غلبه بر چالش‌ها و تقویت نقاط قوت مجموعه و همچنین تکیه بر تجربه و تخصص شکل‌گرفته طی حدود سه دهه فعالیت خود، توانسته است یکه‌تاز تولید محصولات زنجیره فولاد در غرب کشور باشد. به نظر می‌رسد که تمرکز شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور بر رشد تولید محصولات باکیفیت، نه‌ تنها باعث شده است که به اهداف و چشم‌اندازهای خود در رسیدن به ظرفیت‌های تولید کنسانتره و گندله دست یابد بلکه منجر شده که بتواند نقش خود را به عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده محصولات زنجیره فولاد در غرب کشور برجسته‌تر کند؛ البته باید در نظر داشت که این شرکت توسعه اکتشافات را نیز در راس برنامه‌های خود قرار داده است که این مسئله کمک شایانی به دستیابی به اهداف و چشم‌اندازهای تولید و فروش می‌کند.

راهبردهای کارآمد

فعالیت شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در بخش معدن و صنایع معدنی علاوه بر اینکه موجب جلوگیری از خام‌فروشی  و رشد عرضه محصولات با ارزش افزوده بالاتر شده، نقش استراتژیک این شرکت را در تکمیل زنجیره ارزش غرب کشور پررنگ‌تر کرده است. نظر به افزایش آمار تولید و سطوح بالای کیفیت محصولات شرکت صبانور، فروش این شرکت در ماه‌ها و سال‌های اخیر غالبا رو به افزایش بوده است که این روند روبه‌رشد اعتماد و رضایت مشتریان را به محصولات «کنور» نشان می‌دهد. آمار فروش کنسانتره سنگ‌آهن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳ برابر با ۴۸۰ هزار و ۳۹۴ تن بود و بیشترین میزان فروش این محصول در خرداد ماه به ثبت رسید. فروش گندله سنگ‌آهن نیز در همین بازه زمانی به ۱۱۷ هزار و ۸۶۲ تن رسید. گفتنی است مجموع درآمدهای عملیاتی حاصل از فروش گندله و کنسانتره کنور در بازه زمانی یادشده برابر با ۲۶ هزار و ۲۲۷ میلیارد ریال بود.

نگاهی به آمارهای تناژ فروش محصولات شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که فروش کنسانتره و گندله در تیر ماه سال جاری کاهش یافته است. علت این مسئله را می‌توان محدودیت‌های مصرف انرژی واحدهای فولادسازی و احیای مستقیم در اوج محدودیت‌های مصرف برق دانست؛ اگرچه این محدودیت به صورت مستقیم بر عملکرد این شرکت تاثیرگذار نیست اما کاهش فعالیت شرکت‌های فعال در حلقه‌های پایین‌دستی زنجیره با کاهش تقاضا برای محصولات معدنی منجر به افت فروش این شرکت در ماه‌های گرم سال می‌شود. با این حال، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با توجه به جایگاه استراتژیک خود در زنجیره فولاد، سیاست رشد تولید پایدار را در اولویت قرار می‌دهد که این مسئله می‌تواند توانایی این شرکت را در تامین مواد اولیه پس از عبور از محدودیت‌ واحدهای فولادسازی ارتقا دهد. در این راستا، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور احداث واحد تولید کنسانتره گلالی با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن را در دستور کار دارد و متناسب با این طرح برای احداث زیرساخت‌های مناسب اقدام می‌کند.

در هر صورت چنانچه اشاره شد، سیاست رشد تولید و تامین بازار داخل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با توسعه معدنکاری، استخراج و افزایش ظرفیت تولید محصولات معدنی همراه بوده است و زمینه نقش‌آفرینی موثرتر این مجموعه را در زنجیره فولاد کشور فراهم می‌آورد. رشد قابل توجه فروش محصولات این شرکت در سال ۱۴۰۲ و دستیابی به درآمد ۵۷ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریالی، گواه عملکرد موفق این شرکت در تامین بازار بوده است. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود که این مجموعه معدنی بتواند اهداف و انتظارات سهام‌داران خود را تا پایان سال ۱۴۰۳ برآورده سازد.

نمودار ۱٫ مقایسه آمار تولید کنسانتره سنگ‌آهن صبانور در دو سال اخیر

نمودار ۲٫ مقایسه آمار تولید گندله سنگ‌آهن صبانور در دو سال اخیر

نمودار ۳٫ آمار فروش محصولات معدنی کنور در چهارماهه نخست سال ۱۴۰۳

انتهای پیام//

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

4:50 /شنبه/3 آذر 1403

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:06 /شنبه/26 آبان 1403

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

14:30 /شنبه/12 آبان 1403

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

8:31 /یکشنبه/29 مهر 1403

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:52 /شنبه/28 مهر 1403

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

5:41 /شنبه/28 مهر 1403

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

4:54 /شنبه/3 آذر 1403

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:03 /شنبه/24 شهریور 1403

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

7:49 /سه شنبه/13 شهریور 1403

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

7:29 /شنبه/8 اردیبهشت 1403

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

4:48 /شنبه/25 آذر 1402

فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

6:27 /شنبه/29 مهر 1402

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

15:28 /یکشنبه/6 آبان 1403

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

15:11 /شنبه/5 آبان 1403

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

10:56 /یکشنبه/29 مهر 1403

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

5:56 /شنبه/26 آبان 1403

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

5:42 /شنبه/26 آبان 1403

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

6:35 /شنبه/19 آبان 1403

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

6:25 /شنبه/12 آبان 1403

اینفوگرافیک پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

6:16 /شنبه/12 آبان 1403

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/1

206000

فلزات آنلاین

1403/09/1

573182

فلزات آنلاین

1403/09/1

769238

فلزات آنلاین

1403/09/1

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/1

24005

فلزات آنلاین

1403/09/1

12905

فلزات آنلاین

1403/09/1

40091

فلزات آنلاین

1403/09/1

49911

فلزات آنلاین

1403/09/1

42663

فلزات آنلاین

1403/09/1

41480

فلزات آنلاین

1403/09/1

27568

فلزات آنلاین

1403/09/1

29449

فلزات آنلاین

1403/09/1

28043

فلزات آنلاین

1403/09/1

37245

فلزات آنلاین

1403/09/1

34808

فلزات آنلاین

1403/09/1

50294

فلزات آنلاین

1403/09/1

27264

فلزات آنلاین

1403/09/1

39497

فلزات آنلاین

1403/09/1

43987

فلزات آنلاین

1403/09/1

4495000