معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه گفت: در حال حاضر فعالیت واحدهای آهن اسفنجی و عملیات حرارتی فولاد مبارکه به علت قطعی گاز به طور کامل متوقف شده است؛ ضمن اینکه واحد نورد گرم نیز با این فشار گاز امکان استارت ندارد و در چنین شرایطی، عرضه ورق گرم در بورس و به دنبال آن بازار مختل خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، غلامرضا سلیمی با اشاره به قطعی گاز فولاد مبارکه و به حداقل رساندن تخصیص این سوخت به این شرکت طی سالهای اخیر، اظهار داشت: از اوایل فصل پاییز محدودیت گاز اعلام شد و این محدودیتها به میزان ۲۵ درصد برای برخی از شرکتهای هلدینگ مانند فولاد سفیددشت و فولاد هرمزگان از همان مهر ماه آغاز شد.
وی با بیان اینکه برای شرکت فولاد مبارکه نیز کاهش مصرف اعلام شد اما ما برای حفظ پایداری تولید، کمی با تاخیر محدودیتها را پذیرفتیم و از آبان ماه وارد محدودیت شدیم، افزود: کل مصرف شرکت فولاد مبارکه در روز ۱۵ میلیون مترمکعب است که درخواست کاهش آن تا چهار میلیون مترمکعب را داشتند؛ این در حالی است که فولاد مبارکه در راستای خودتامینی انرژی، نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت و راندمان بالا را راهاندازی کرده و به بهرهبرداری رسانده است. همچنین در زمان راهاندازی این نیروگاه مسئولان قول مساعد نسبت به تامین گاز مورد نیاز این نیروگاه را دادند و قرار بر این شد که برق تولیدی آن نیز در خود فولاد مبارکه مصرف شود. در این زمینه وزارت نیرو همکاری کرد و برق در شرکت فولاد مبارکه تامین میشود اما در زمینه تامین گاز همکاری صورت نمیگیرد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه به کمتر از دو میلیون متر مکعب مصرف گاز رسیدهایم و نیروگاه نیز از حدود ۱۰ روز گذشته تولید نداشته است، ادامه داد: ما در حال تولید محصولات با همان چهار میلیون مترمکعب گاز در دسترس بودیم؛ تا اینکه دیروز اعلام شد باید مصرف گاز به دو میلیون مترمکعب کاهش یابد که در این شرایط همه خطوطی که باقی مانده بودند، باید متوقف شود و این میزان گاز تنها تامینکننده سیستمهای گرمایشی فولاد مبارکه و بویلرها میشود اما علیرغم ارائه توضیحات، درکی در خصوص شرایط ایجاد شده نداشتند و والو گاز فولاد مبارکه را بستند و تولید ورق سرد و آهن اسفنجی به طور کامل در قسمت باکس متوقف شد.
سلیمی تصریح کرد: ما همواره به مسئولان شرکت گاز تاکید داشتهایم که هر گاه قرار است محدودیتی برای شرکت بزرگی مانند فولاد مبارکه اتفاق بیفتد، نمیتوان ناگهانی این اتفاق را رقم زد بلکه باید چند روزه و بین دو تا پنج روز آرام آرام با خروج متریال از داخل کارگاهها این اقدام را انجام داد؛ این در حالی است که به دنبال بیتوجهی در روز گذشته در تعدادی از کارگاههای فولاد مبارکه و فولاد سبا حبس متریال را داشتیم که این شرایط آسیب بسیار سنگینی را به فولاد مبارکه و صنعت کشور وارد میکند.
وی تاکید کرد: امسال اولین سالی است که ما با چنین شرایط سختی روبهرو میشویم؛ سال گذشته زمانی که انفجار در لوله انتقال گاز اتفاق افتاد، شرکت فولاد مبارکه دچار مشکل شد اما توانستیم با تعامل شرایطی را ایجاد کنیم که بتوانیم متریال را خارج و بعد خط را تعطیل کنیم و آسیبی به تجهیزات نرسید. بعد از آن به مدت یک هفته فعالیت فولاد مبارکه را متوقف کردند و آن زمان قبح تعطیلی صنعت بزرگی مانند فولاد مبارکه ریخته شد و هیچکس در این زمینه بازخواست نشد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه بخش قابلتوجهی از صنعت کشور به واسطه فولاد مبارکه فعال است، خاطرنشان کرد: تعطیلی تولید در این شرکت آن هم در زمانی که هنوز وارد فصل زمستان نشدهایم برای صنعت کشور و در کل برای فضای کاری کشور با توجه به اینکه امسال نیز سال جهش تولید نامگذاری شده اصلا خوب نیست؛ متاسفانه تولید اولویت چندم ما شده است!
سلیمی با اشاره به اینکه در حال حاضر همه مدولهای فولاد مبارکه متوقف شده است، ابراز کرد: توقف تولید شرکت فولاد مبارکه، به معنای توقف هزاران کارخانه مصرفکننده محصولات این شرکت است.
وی با اشاره به اینکه در این شرایط ما در عرضه به بورس دچار مشکل خواهیم شد و نمیتوانیم در عرضههای آینده به تعهدات خود عمل کنیم، افزود: در نتیجه این شرایط بازار ملتهب شده و به توزم دامن زده میشود که همه این شرایط به دلیل سوء تدبیر و عدم تعامل با بنگاه بزرگ اقتصادی فولاد مبارکه است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه بخش آهن اسفنجی و عملیات حرارتی که نیاز خودروسازان به ورق را تامین میکند، ۱۰۰ درصد متوقف شده است، اضافه کرد: نورد گرم نیز با این فشار گاز امکان استارت ندارد و متوقف شده است که در این شرایط امکان عرضه ورق گرم در بورس را نداریم.
سلیمی مطرح کرد: امیدواریم طی دو روز آینده مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی گاز همکاری و تعامل بیشتری با فولاد مبارکه داشته باشند و با درک بیشتری با این صنعت رفتار کنند تا بازار کمتر دچار التهاب شود.
وی در پایان یادآور شد: ما در حوزه برق نیز محدود شدهایم؛ در حالی که مصرف روزانه فولاد مبارکه روزانه یک هزار و ۲۵۰ مگاوات است، طی روزهای اخیر از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب امکان برداشت ۵۰۰ مگاوات را داریم. این میزان برق تنها پاسخگوی حداکثر نیمی از ظرفیت فولادسازی شرکت است و از این رو با ۵۰ درصد ظرفیت تولید در بخشهایی که مصرف برق دارند، فعالیت داریم.
انتهای پیام//