نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: در حالی نایب رئیس مجلس از عرضه فولاد به قیمت ۱۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم سخن میگوید که در سال جاری، هزینه تولید ازجمله قیمت مواد اولیه و حاملهای انرژی چندین برابر شده است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، بهادر احرامیان اظهار داشت: سال جاری، قیمت گاز و برق به عنوان حاملهای انرژی اصلی صنعت فولاد چندین برابر افزایش یافته و نرخ سنگآهن به عنوان ماده اولیه این صنعت نیز بیشتر شده است.
وی در ادامه افزود: فولاد یک صنعت تبدیلی است که مواد اولیه را با استفاده از حاملهای انرژی به محصولات مختلف تبدیل میکند. حال، هر چه قیمت مواد اولیه و حاملهای انرژی مورد نیاز تولید، افزایش یابد، بر قیمت تمام شده محصولات نیز اثر میگذارد.
افزایش قیمت حاملهای انرژی
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به اینکه اگر قیمت مواد اولیه و حاملهای انرژی ثابت میماند، به طور قطع نرخ فولاد نیز تغییر نمیکرد، بیان کرد: نایب رئیس و سایر نمایندگان مجلس به خوبی در جریان تغییرات قیمتی آب، برق، گاز و رشد چند صد در صدی نرخ آنها هستند، بنابراین تغییر قیمت فولاد نیز طبیعی است.
احرامیان همچنین یادآور شد: مشکل اصلی اقتصاد کشور، تورم است که با گرانی معنای متفاوتی دارد. به این معنا که طی سالها و ماههای اخیر، قیمت تمام کالا و خدمات در کشور رشد داشته و نمایندگان باید به این موضوع توجه کنند.
مسکن و خودرو راه خود را رفتند
وی در ادامه تصریح کرد: در دورانی که فولاد، مشمول قیمتگذاری دستوری بود، کارخانهها مجبور بودند، محصولات خود را زیر قیمت واقعی و بازار عرضه کنند؛ اقدامی که به زیان صنعت و سهامداران آن که مردم هستند، تمام شد.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با طرح این پرسش که قیمت دستوری و عرضه زیر نرخ واقعی چه تاثیری برای مصرفکننده داشت عنوان کرد: قیمتگذاری دستوری فولاد در سال گذشته، بر هزینه تمام شده کالاهایی نظیر مسکن و خودرو که در ساخت آنها فولاد استفاده میشود، تاثیر مثبتی نداشت. در این مدت، مسکن و خودرو راه خود را رفتند و قیمت آنها با رشد بالایی همراه شد؛ در حالی که تولیدکنندهها مجبور بودند فولاد را زیر نرخ بازار، عرضه کنند.
به گفته احرامیان، با قیمتگذاری دستوری تنها به صنعت و بخش تولید فشار وارد شد، در حالی که سود هنگفتی نصیب عدهای خاص شد که از فاصله قیمتی میان کارخانه و بازار رانت کلانی به جیب زدند.
رفع موانع تولید، راهکار کاهش قیمتها
وی با تاکید بر اینکه تعیین قیمتهای دستوری و غیر واقعی مقطعی خواهد بود، اذعان کرد: تنها راه تنظیم بازار و کاهش قیمتها، افزایش تولید است زیرا طبق قاعدهای کلی، افزایش تولید یک محصول، به طور قطع قیمت آن را با افت مواجه میکند.
بر اساس گزارشی از مهر، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان عنوان کرد: بنابراین اگر به دنبال کاهش قیمت فولاد در بازار هستیم، باید موانع بر سر راه تولید را برطرف کنیم. وگرنه با اتکا به روشهای تعزیری و دستوری، دود آثار منفی آن به چشم بخش تولید، اقتصاد ملی و مصرفکنندگان نهایی خواهد رفت.
انتهای پیام//