قیمت مس در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ پس از کاهش نرخ بهره بانکی اعلام شده از سوی فدرال رزرو و ارائه بسته حمایت اقتصادی توسط دولت چین، به بالاترین حد خود در ماههای پایانی سال جاری میلادی رسید. در همین راستا، تحلیلگران موسسه «Fastmarkets» پیشبینی میکنند که قیمت مس به طور متوسط به ۱۰ هزار و ۲۶۵ دلار در هر تن در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ خواهد رسید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از وبسایت «mining.com»، تحلیلگران روند صعودی پیشبینی شده برای سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۴ را به شرایط مطلوب اقتصادی در سطح کلان و تشدید محدودیت دسترسی به فلز مس در بازار نسبت میدهند.
در همین راستا، قیمت مس در روز جمعه ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ با رقمی حدود ۹ هزار و ۵۴۸ دلار در هر تن معامله شد که ۱۲ درصد نسبت به رقم اعلام شده برای این فلز در ابتدای سال جاری میلادی افزایش داشت اما در مقایسه با بالاترین رقم اعلام شده در سال مذکور یعنی ۱۱ هزار دلار در هر تن در ماه می، کاهش را به ثبت رساند.
ناگفته نماند عواملی مانند کاهش نرخ بهره بانکی و ارائه بسته حمایت اقتصادی از سوی دولت چین، از دیگر عواملی به شمار میآیند که منجر به افزایش قیمت فلز مس در بازار شده است.
در همین رابطه، لازم به ذکر است که دولت چین بسته حمایت اقتصادی خود به ارزش ۵۶۰ میلیارد دلار در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ ارائه داد که معادل بیش از ۳ درصد از حجم تولید ناخالص داخلی این کشور محسوب میشود.
ناگفته نماند قیمت کاتد مس گرید «A» در بازار فیزیکی شانگهای چین در ماه آگوست ۲۰۲۴ اندکی روند صعودی به خود گرفته بود. این روند صعودی نسبی تا حدودی به بهبود شرایط پنجره آربیتراژ واردات به چین پس از کاهش قیمت مس فلزات لندن (LME) مرتبط است.
به گفته تحلیلگران موسسه «Fastmarkets»، نوسانات قیمت بازار مس همچنان ادامه خواهد داشت. انتظار میرود علاوه بر عوامل اقتصادی در سطح کلان، فرا رسیدن فصل اوج مصرف و افزایش فعالیت سفتهبازان در بازار سرمایه موجب شود قیمت مس در سه ماهه چهارم ۲۰۲۴ روند صعودی خود را حفظ کند.
اگرچه در حالت عادی در سه ماهه چهارم سال حجم تقاضا برای مس به بیشترین میزان خود میرسد اما با این وجود، انتظار میرود کاهش ظرفیت تولید واحدهای ذوب در کنار افزایش حجم تقاضا از سمت بازار فیزیکی چین موجب شود حجم عرضه فلز سرخ در بازار کاهش بیشتری را تجربه کند.
پیشبینی بلندمدت برای قیمت مس
تحلیلگران موسسه «Fastmarkets» پیشبینی میکنند که تقاضا برای مس در بلندمدت به دلیل رشد حجم تقاضا برای این فلز در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر، روند رو به رشدی را به ثبت برساند.
علاوهبراین، پیشبینی میشود به دلیل کاهش حجم عرضه و بهبود حجم تقاضا در بازار اروپا، پریمیوم کاتد مس گرید «A» با شرط تحویل محموله در بندر روتردام حدود ۲۵ درصد افزایش را در سال ۲۰۲۵ تجربه کند.
علیرغم حجم تقاضای رو به رشد پروژههای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر، بازار مس اروپا همچنان عملکرد ضعیف خود را حفظ کرده و آلمان به عنوان بزرگترین کشور مصرفکننده در قاره سبز، با روند تقاضای نزولی برای مس در بخشهای ساخت و تولید، خودرو و ساختوساز مواجه شده است.
تحلیلگران موسسه مذکور برای بازار مس آمریکا پیشبینی میکنند که در بلندمدت تقاضا برای فلز سرخ افزایش چشمگیری را به دلیل گذار به انرژیهای تجدیدپذیر به ثبت برساند. با این وجود، در حال حاضر هنوز دسترسی به این فلز در بازار آمریکا با محدودیتهایی مواجه است.
همچنین انتظار میرود، حجم تقاضا برای مس تا سال ۲۰۳۴ با نرخ رشد ترکیبی سالانه ۲٫۶ درصد رشد را تجربه کند. علاوهبراین، میزان مصرف مس در بخش گذار به انرژیهای تجدیدپذیر نرخ رشد ترکیبی سالانه (CAGR) 10.7 درصد رشد را تجربه میکند که سهم رشد بخش خودروهای الکتریکی، بخش انرژی خورشیدی و انرژی بادی به ترتیب ۱۴٫۳ درصد، ۵٫۶ درصد و ۹٫۳ درصد خواهد بود. به علاوه، نرخ رشد ترکیبی سالانه برای بخشهای سنتی غیرمرتبط با بخش انرژی رقم ۱٫۴ درصدی پیشبینی شده است.
انتهای پیام//