استاندار یزد از حوزه معدن به عنوان یکی از مهمترین مزیتهای استان نام برد و گفت: در بحث اکتشاف معادن، شاهد پیشرفت قابلقبولی نبودهایم و کمتر از ۱۰ درصد ظرفیتهای معدنی استان شناسایی شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایرنا، مهران فاطمی با اشاره به انعقاد قرارداد ۲۰۰ میلیارد تومانی در حوزه مطالعات اکتشاف معادن به همت وزارت صمت و سازمان زمینشناسی کشور، بیان کرد: بر این اساس با ورود ۱۵۰ متخصص به استان عملیات اکتشافات مخصوصا در غرب استان آغاز خواهد شد.
وی به برنامهریزی استان جهت فعالسازی معادن راکد و شناسایی معادن جدید اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین ملاحظات استان در این مسیر، مسائل زیستمحیطی و ملاحظات اجتماعی است که برای کاهش حداکثری آسیبهای زیستمحیطی از آخرین تکنولوژیهای روزدنیا استفاده خواهیم کرد.
استاندار یزد ادامه داد: در حوزه مسائل اجتماعی، معادن باید منافع مردم استان را تامین کنند. بنابراین تدوین مدلی برای سهامدار کردن مردم در معادن در دستور کار ستاد اقتصاد مقاومتی استان قرار دارد.
فاطمی در ادامه تکمیل جاده یزد طبس را نیازمند اعتبار سه هزار میلیارد تومانی دانست و گفت: در مصوبات سفر اول و دوم رئیس جمهور به استان ۳۰۰ میلیارد تومان به این طرح اختصاص پیدا کرد که ۱۶ کیلومتر از منطقه بحرانی این مسیر به زودی آسفالت و تا دهه فجر افتتاح خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت معادن در احداث باند دوم جاده یزد طبس، یادآور شد: در غیر این صورت از ورود ناوگان حملونقل معادن به جادهها جلوگیری خواهد شد؛ چراکه معادن موظف به ساخت جاده اختصاصی هستند.
استاندار یزد با بیان اینکه یک هزار میلیارد تومان از تعهد شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در تکمیل بخشی از جاده یزد طبس از محل تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن انجام خواهد شد، تصریح کرد: طبق این قانون در صورت هزینهکرد شرکتهای معدنی در محل آسیبهای معادن، مشمول معافیت ۲۰ درصدی از پرداخت حقوق دولتی خواهند شد.
فاطمی با اشاره به برنامهریزی استان جهت ایجاد زنجیره راهبردی ارزش در حوزه معادن، اظهار داشت: با پیگیری قطعهسازی و ماشینسازی به عنوان انتهای این زنجیره، شاهد مهاجرت نیروی متخصص تحصیل کرده به استان و نیز مهاجرت معکوس نیروهای نخبه یزدی خواهیم بود.
وی، سند یزد نوین را شامل بزرگترین پروژههای تاثیرگذار در پیشرفت استان دانست و خاطرنشان کرد: در پروژههای آبی، انرژی خورشیدی، هوشمندسازی معادن، منابع انسانی و اقتصاد دانشبنیان جلوتر از برنامه قرار داریم اما در بعضی از محورها مانند بازرگانی، ماشینسازی و قطعهسازی باید تلاش بیشتری انجام شود.
انتهای پیام//