در شرایطی که تاکید همچنان بر عرضه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا است اما روند معاملات از آغاز امسال تا کنون، حکایت از کاهش چشمگیر تقاضا در بازار فولاد دارد زیرا اغلب عرضههای فولادی هم در مواد اولیه مانند کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی و هم در محصولات نهایی با افت چشمگیر تقاضا مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، بازار محصولات فولادی از زمان صدور دستورالعمل جدید ستاد تنظیم بازار مبنی بر اعمال عوارض بر صادرات محصولات زنجیره فولاد، بازار این محصولات در کشور دچار تلاطم شد؛ از یک سو تولیدکنندگان با توجه به اینکه قادر به صادرات نیستند، اقدام به دپوی محصولات میکنند و از سوی دیگر، مصرفکنندگان انتظار کاهش قیمتها را دارند. همین مسئله موجب شده شاهد کاهش چشمگیر تقاضا در بازار شده است. در هفته منتهی به ۹اردیبهشت ماه، محصولات شرکت منتخب این رسانه همچون آهن اسفنجی مجتمع فولاد غدیر نیریز، شمش فولادی ارفع، فولاد خراسان، چادرملو و فولاد خوزستان و میلگرد فولاد خراسان مورد معامله قرار گرفتند.
فولاد غدیر نیریز ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی معامله کرد
مجتمع فولاد غدیر نیریز یکشنبه چهارم اردیبهشت ماه، موفق شد ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی خود را در رینگ صنعتی بورس کالای ایران به فروش برساند.
همانطور که نمودار ۱ نشان میدهد، یکشنبه چهارم اردیبهشت ماه، مجتمع فولاد غدیر نیریز ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی در تالار صنعتی بورس کالای ایران عرضه کرد که در مقابل آن، ۱۱هزار تن تقاضا وجود داشت و به میزان عرضه، معامله انجام شد.
فولاد غدیر نیریز، محصول خود را به قیمت ۱۰۴ هزار و ۳۲۷ ریال به ازای هر کیلوگرم در بورس کالا عرضه کرد که قیمت معامله بدون تغییر ماند. این شرکت از معامله صورت گرفته، ۱۰۴ میلیارد و ۳۲۷ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
۴۰۰۰ تن شمش فولادی «فخوز» معامله شد
سهشنبه ۶ اردیبهشت ماه، شرکت فولاد خوزستان توانست چهار هزار تن شمش فولادی خود را در بورس کالای ایران به فروش برساند.
همانطور که نمودار ۲ نشان میدهد، شرکت فولاد خوزستان، سهشنبه ۶ اردیبهشت ماه، ۶۰هزار تن شمش بلوم فولادی را در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای چهار هزار تنی مواجه شد و به همین میزان معامله صورت گرفت.
«فخوز»، شمش فولادی را به قیمت ۱۵۹ هزار و ۳۱۴ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که قیمت معامله بدون تغییر ماند. این شرکت از معامله انجام شده، ۶۳ میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
«کچاد» ۷۰۰۰ تن شمش فولادی معامله کرد
شرکت معـدنی و صنعتی چادرملو سهشنبه ۶اردیبهشـــت مـــاه، توانســـت هفــت هـــزار تـــن شمش فولادی خود را در بورس کالای ایران به فروش برساند.
نمودار ۳ نشان میدهد شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، سهشنبه ۶ اردیبهشت ماه هفت هزار تن شمش بلوم فولادی با گرید ۵SP را در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای هفت هزار تنی مواجه و موفق به انجام معامله تمامی عرضه خود شد.
چادرملو، شمش فولادی را به قیمت ۱۵۹ هزار و ۳۱۴ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که قیمت معامله تغییری نیافت. این شرکت از معامله صورت گرفته، ۱۱۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
ارفع ۳۰۰۰ تن شمش فولادی فروخت
شرکت آهن و فولاد ارفع سهشنبـه ۶اردیبهشت ماه موفق شد سه هزار تن شمش فولادی خود را در تالار صنعتی بورس کالای ایران مورد معاملـه قرار دهد.
نمودار ۴ نشان میدهد شرکت آهن و فولاد ارفع، سهشنبه ۶ اردیبهشت ماه پنج هزار تن شمش بلوم فولادی را در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای دو هزار تنی مواجه شد و به همین میزان، معامله صورت گرفت. این شرکت باقی شمش خود را به تالار مچینگ برد و با معامله یکهزار تن دیگر، جمع معاملات خود را به سه هزار تن رساند.
ارفع، شمش فولادی را به قیمت ۱۵۴ هزار و ۶۷۴ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که قیمت معامله بدون تغییر ماند. این شرکت از معاملات انجام شده، ۴۶ میلیارد و ۴۰۲ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
۲۲ هزار محصول «فخاس» معامله شد
شرکـــت فــولاد خراســان در هفتــه منتهــی بــه ۹اردیبهشــت مــاه توانســت ۲۲ هــزار و ۳۲ تــن محصول اعم از ۱۲ هزار تن شمش فولادی و ۱۰هزار و ۳۲ تن میلگرد فولادی را در بورس کالای ایران به فروش برساند.
نمودار ۵ نشان میدهد شرکت فولاد خراسان سهشنبه ۶ اردیبهشت ماه، ۱۲ هزار تن شمش بلوم فولادی را در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای ۲۰ هزار و ۵۰۰ تنی مواجه شد و به میزان عرضه، معامله انجام شد.
«فخاس»، شمش فولادی را به قیمت ۱۵۲ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که قیمت معامله به ۱۵۲ هزار و ۶۹۶ ریال به ازای هر کیلوگرم افزایش یافت. این شرکت از معامله صورت گرفته، ۱۸۳ میلیارد و ۲۳۵ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
همچنین نمودار ۶ نشان میدهد شرکت فولاد خراسان چهارشنبه هفتم اردیبهشت ماه، ۱۰هزار و ۳۲ تن میلگرد خود را در تالار صنعتی بورس کالای ایران عرضه کرد که در مقابل آن ۲۰هزار و ۷۴۶ تن تقاضا وجود داشت و همه میلگرد عرضه شده به فروش رفت.
«فخاس»، میلگرد فولادی را به قیمت ۱۶۱ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که قیمت معامله به ۱۶۱ هزار و ۱۱۷ ریال به ازای هر کیلوگرم افزایش یافت. این شرکت از معامله انجام شده، ۱۶۱ میلیارد و ۶۳۲ میلیون تومان درآمد کسب کرد.