مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با حضور ۸۲ درصدی صاحبان سهام این شرکت تشکیل شد و سهامداران به توزیع ۱۲۷ تومان سود به ازای هر سهم رای دادند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰، تقسیم سود، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار، تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره و تعیین پاداش هیئت مدیره سالن وزارت کشور با حضور ۸۲ درصدی سهامداران حقیقی و حقوقی برگزار شد.
در جایگاه نخست تامین مواد اولیه صنعت فولاد هستیم
مجمع با حضور اعضای هیئت رئیسه در جایگاه قانونی، رسمیت یافت. ایمان عتیقی، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت در خصوص گزارش فعالیتهای هیئت مدیره بیان کرد: گلگهر ۴۲ درصد از کنسانتره و ۳۰ درصد از گندله کشور را تولید میکند. سال گذشته با توانمندی خوب کارکنان شرکت به ویژه در حوزه فنی، با اهدافی که سهامداران تعیین کرده بودند، هم در بخش کنسانتره و هم در گندله افزایش تولید داشتیم. در این رابطه کسب ۸۵ رکورد تولیدی کمی و کیفی در سال گذشته باعث شد گلگهر امروز جزو شرکتهای تولیدی برتر در این حوزه باشد. این مهم با تلاش ۲۲ هزار پرسنل شرکت به همراه شرکتهای همکار و زیرمجموعه به دست آمد.
وی افزود: ســـال گذشتـــه درآمــد شرکت ۵۳درصد رشد داشت و به ۴۹ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین در سال ۱۴۰۰ درآمد تلفیقی شرکت ۶۲ هزار میلیارد تومان بود و ۴۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش نشان داد. در همین حال شرکت اصلی در سال گذشته ۲۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سود کسب کرد و سود تلفیقی شرکت به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسید که ۳۸ درصد رشد داشت.
عتیقی خاطرنشان کرد: سال گذشته افزایش سرمایه داشتیم و سرمایه شرکت در سال گذشته از ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش دفتری سرمایهگذاریهای گلگهر با رشد ۷۵ درصدی حدود ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود که به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده و برای این میزان طرحهای توسعه سودآوری لحاظ شده است. امیدوار هستیم پس از به نتیجه رسیدن سرمایهها در طرحهای توسعه فولادی به ویژه ورق فولادی، شاهد رشد چشمگیر سود طی دو سال آینده باشیم. این مهم با سرمایهگذاری خوب و صبر سهامداران و همچنین هوشمندی و حرفهای بودن آنها به دست آمده است و آنها منابع مالی سهامـــداران را در جــای خوبــی سرمایهگذاری کردهاند. تمام تلاش ما این است این منابع را در بخشهای مختلف منطقه گلگهر برای افزایش قابل توجه سود منطقه و نیز برطرف شدن نیاز صنعت فولاد به مواد اولیه هزینه کنیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر تاکید کرد: منطقه گلگهر تنها منطقهای در ایران است که از سنگآهن تا محصول نهایی را در اختیار دارد. این موضوع یک مزیت بسیار مهم برای این منطقه است که دیگر هزینههای حمل و نقل مواد اولیه و هزینههای پرسنلی به حداقل میرسد. هنگامی که از سنگآهن تا محصول نهایی یعنی ورق فولادی در یک منطقه تولید شوند، از تولید سنگآهن تا محصول نهایی در این منطقه حداکثر ۴۸ ساعت طول میکشد. این زمان بسیار کم، مزیت بسیار مهم برای وجه تمایز گلگهر نسبت به سایر تولیدکنندگان زنجیره خواهد بود.
وی با اشاره به رویکرد توسعهمحور گلگهر، عنوان کرد: در بحث توسعه، هم توسعه تولید و هم توسعه زیرساختها را با هم به صورت همزمان دیدهایم؛ به این صورت که در زیرساختهای آب، برق، گاز و ریل مجموعه طرحهای توسعهای پیش میروند. در نهایت تکامل یک مجموعه تولیدی در تمام محصولات دیده خواهد شد. در بحث پشتیبانی محصولات در منطقه گلگهر چند شرکت را در این زمینه به صورت تخصصی برای پشتیبانی ایجاد کرده است و این شرکتها در سطح کشور جزو بهترینها هستند. این موضوع باعث شده است که امروز تخصصیترین شرکتهای تولیدی در منطقه گلگهر قرار داشته باشند.
عتیقی با تاکید بر ادامه طرحهای توسعهای در گلگهر اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ توسعه کیفی را در دستور کار قرار دادهایم. این امر با توجه به اینکه تفاضای بازار برای صادرات کمی کاهش یافته است اما آسیبی به فولاد کشور وارد نمیشود. دو تا سه پروژه در این رابطه تعریف شده است که یکی از آنها طی سه ماه آینده و یکی دیگر تا پایان سال اجرا خواهند شد. اجرای این پروژهها محصول گلگهر را در سطح ایران و جهان از نظر کیفی رقابتی میکند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در خصوص وضعیت این شرکت در بازار سرمایه، تصریح کرد: گلگهر در بازار سرمایه از وضعیت خوبی برخوردار است و در این بازار نفسگیر، گلگهر در جدول شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار دو تا سه پله رشد داشته است. هیچ شرکتی در بازار سرمایه به این میزان رشد نداشته است و تنها شرکتی که در میان ۱۰ شرکت برتر از رشد برخوردار شد، گلگهر بود. علاوه بر این، با مقایسه سهام کگل با سایر بازارهای موازی مانند طلا، ارز و… سهام شرکت طی یک سال گذشته حدود ۹۰ درصد رشد داشته و از رشد خوبی برخوردار بوده است. همچنین سهام گلگهر نسبت به سایر بازارها باثباتتر بود و این نشان میدهد بازار سرمایه به کگل اطمینان کامل و نگاه مثبت دارد.
وی خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر سه شرکت خود را در جهت شفافسازی و ارتقا وارد بورس کردهایم که شامل جهان فولاد سیرجان، گهرترابر و تجلی بودند. هر سه شرکت از آینده خوبی برخوردار هستند و طرحهای بسیار خوبی برای آنها دیده شده است.
عتیقی به استراتژیهای اصلی گلگهر اشاره کرد و گفت: هر شرکت بر پایه استراتژیهای برنامهریزی بنا شده است. از این رو در گذشته استراتژیهای خوبی در گذشته برای گلگهر تعریف شده و این استراتژیها برگرفته از پنج محور است که آینده گلگهر را تضمین میکند. تکمیل زنجیره تولید فولاد با سه میلیون تن ورق فولادی در دستور کار قرار دارد که جزو پروژههای شاخص شرکت ما به شمار میرود و همه به آن توجه داریم. همچنین تامین سنگ برای آینده و تداوم فعالیت گلگهر حیاتی است. در این رابطه روی پنج محور در حال فعالیت هستیم که امیدواریم از این محورها تا یک سال آینده نتیجه بگیریم و به این ترتیب تامین سنگ برای خوراک گلگهر تضمین میشود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر ادامه داد: فعالیت در معادنی را در خارج از کشور مانند آفریقا، افغانستان تا اکتشافات گسترده در خود منطقه را در برنامه داریم و برای این منظور ۱۰دستگاه حفاری تهیه کردهایم که تا آبان ماه به کشور وارد میشوند. با این دستگاهها حفاریهای اکتشافی توسط گلگهر سرعت مییابد. امیدوار هستیم با این دستگاهها بتوانیم ذخایر خوبی را در سطح منطقه و کشور کشف کنیم. در همین حال فعالیت زیرزمینی را در معادن منطقه گلگهر آغاز خواهیم کرد و نخستین معدن زیرزمینی سنگآهن در کشور طی چهار تا پنج ماه آینده آماده خواهد شد. در ادامه آنومالیهای بین معادن نیز مورد توجه قرار گرفتهاند و به زودی خبرهای خوبی برای سهامداران خواهیم داشت که پس از بررسیهای بیشتر اعلام خواهند شد.
وی تاکید کرد: ثبات و تداوم فعالیت هر شرکت به چندمحصولی بودن آن است. پیشبینی میشود تا یک سال و نیم آینده گلگهر به زودی از تکمحصولی بودن خارج خواهد شد و مس، طلا و آنتیموان نیز به سبد محصولات شرکت اضافه میشــود. در ایـــن زمینــه گلگهـــر یکـــی از پرپتانسیلترین ذخایر مس و طلا در استان سیستان و بلوچستان را در مزایده برنده شد که امیدواریم بهرهبرداری از این معدن باعث ایجاد منفعت برای همه باشد.
عتیقی به مسیر چشمانداز گلگهر اشاره و تصریح کرد: گلگهر در موضوعات دانشبنیان برای معادن هماتیتی همراه با تیتانیوم وارد شده است و در این زمینه دانشگاههای برتر با گلگهر همکاری میکنند. یکی از ویژگیهای بارز گلگهر واحد تحقیق و توسعه آن است که توانست در میان واحد برتر کشور در زمینه آهن و فولاد قرار بگیرد و با دانشگاههای برتر کشور قراردادهای مهمی را امضا کند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر تاکید کرد: یک تکنولوژی برای استحصال مجدد باطلهها برای گلگهر از آلمان وارد کردهایم و طی ۱۰سال آینده قصد داریم از باطلهها برای تولید سنگآهن استفاده کنیم. بخشی از این باطلهها در خط تولید به کار گرفته خواهند شد که به صورت کنسانتره به تولید شرکت اضافه میکنند. این امر با کمک کارشناسان خبره گلگهر و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا میسر شده است که توانستهاند از مواد معدنی کمعیار و باطلهها ارزش و دارایی را به گلگهر بازگردانند.
وی در پاسخ به سوال یکی از سهامداران مبنی بر مازاد بودن گندله و استراتژی گلگهر در این رابطه، بیان کرد: قطعا در کشور مازاد تولید گندله وجود دارد و در این رابطه صادرات را در دستور کار قرار دادهایم که به زودی سه کشتی صادراتی محصولات گلگهر برای مشتریان ارسال میشود. البته این شرایط پایدار نیست زیرا در سال ۱۳۹۴ برای کنسانتره نیز همین وضعیت وجود داشت. گندله جزو داراییهای شرکت خواهد بود و هزینه تمام شده تولید آن با هزینه سال ۱۳۹۹ برابری میکند که ارزش افزوده زیاد و حاشیه سود خوبی را برای شرکت به همراه خواهد داشت. همچنین در ادامه تولید کیفی را در دستور کار قرار دادهایم و گندله کیفی جدید میتواند رقابتیتر در بازارهای داخلی و جهانی بوده و متقاضیان بیشتری برای خرید آن وجود داشته باشد. با این حال تلاش میکنیم دپوی گندله را در همین میزان کنونی نگاه داریم و یا اینکه با صادرات آن را کاهش دهیم.
عتیقی در پاسخ به سوال دیگر سهامدار در خصوص برداشت سنگ از معدن شماره ۲، خاطرنشان کرد: برداشت سنگ در صورتی که در کل زنجیره به کار گرفته شود، برای ما مقرون به صرفه است. به طوری که سنگآهن استخراج شده در زنجیره به محصولات نهایی تبدیل و هزینههای خرید سرشکن میشود که این موضوع با ارزش افزوده همراه خواهد بود.
عتیقی در خصوص سوال یکی از سهامداران برای احداث نیروگاه جدید، بیان کرد: علت سرمایهگذاری در احداث نیروگاه، تامین برق مورد نیاز طرحهای توسعهای است. در صورتی که امروز برای تامین برق سرمایهگذاری انجام ندهیم، به دلیل اینکه شبکه برق کشور کمبود دارد، ممکن است کل سرمایهگذاری زیر سوال برود. لازم به ذکر است که طرح توسعه ورق فولادی به عنوان محصول دارای ارزش افزوده بالا حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد؛ در حالی که احداث نیروگاه برق به حدود هفت هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. نکته قابل توجه این بوده که شرکت گلگهر تنها شرکتی است که پروژههای نیروگاه خود را به طور کامل به صورت BOT اجرا میکند. در این روش، سرمایهگذار شرکت دیگری است که نیروگاه را احداث میکند. از محل فروش برق در مدت مشخص به شبکه و گلگهر، هزینه به سرمایهگذار بازخواهد گشت.
خروج از سرمایهگذاری در استرالیا
در ادامه مجمع، حسابرس و بازرس قانونی شرکت گلگهر بندهای خود را از گزارش هیئت مدیره قرائت کرد و مدیران و معاونان شرکت نیز به آنها پاسخ دادند. در این رابطه محمد زمانی، مدیر امور مالی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در پاسخ به یکی از موارد مطرح شده بیان کرد: پروانه بهرهبرداری شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر دریافت شده است و پروانه بهرهبرداری نیروگاه سیرجان را نیز در اختیار داریم و منتظر به اتمام رسیدن واگذاری زمین مورد نظر هستیم که مراحل اداری آن طی میشود. خودتامینی نیروگاه بلوک ۱ یکی از برنامههای هیئت مدیره گلگهر و گهرانرژی است که تامین برق تمامی پروژههای منطقه را انجام خواهد داد. تمام هماهنگیها با وزارتخانههای مربوطه انجام شده است و امیدوار هستیم بتوانیم تا پایان امسال خودتامینی بلوک ۱ نیروگاه گهرانرژی را دریافت کنیم.
وی در خصوص دیگر بند حسابرس مبنی بر رفع تعهد ارزی، عنوان کرد: رفع تعهد ارزی شرکت گلگهر و تمامی شرکتهای زیرمجموعه برای سال ۱۴۰۰ به طور کامل انجام شده است و هیچ مشکلی بابت این موضوع وجود ندارد.
زمانی در خصوص وضعیت سرمایهگذاری در معادن استرالیا خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۷ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به همراه چند شرکــت در معــدن سنگآهــن یوگــی استرالیــا سرمایهگذاری انجام داد که به دلیل شرایط تحریم، انتقال سهام توسط دولت استرالیا قابل انجام نبود و بسیاری شرکتهای سرمایهگذار در این معدن نیز یا خارج شدهاند و یا در حال خارج شدن هستند. از آنجا که نمیتوانستیم سهام و سرمایه خود را در استرالیا با توجه به شرایط تحریمی ثبت کنیم، تصمیم به خروج از سرمایهگذاری گرفتیم و تمام مبلغ سرمایهگذاری به همراه سود آن را دریافت کردهایم.
مدیر امور مالی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با اشاره به صادرات این شرکت، تصریح کرد: در سال گذشته چهار کشتی صادرات انجام دادهایم که سه مورد آن در اسفند ماه سال گذشته اتفاق افتاد. خوشبختانه موفق شدیم ۲۳ میلیون یورو درآمد از صادرات طی اسفند ماه سال قبل کسب کردیم که تا پایان اردیبهشت ماه امسال تمامی ارز حاصل از آن به کشور بازگشته و وصول شده است.
تقسیم ۱۲۷ تومان سود میان سهامداران
در پایان مجمع عمومی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر صورتهای مالی منتهی به دوره ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به تصویب سهامداران رسید. موسسه هشیار بهمند به عنوان حسابرس و بازرس قانونی انتخاب شد. روزنامههای اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار انتخاب شدند. سود قابل تقسیم گلگهر ۲۱ هزار میلیارد تومان بود که با تصویب سهامداران ۱۲۷ تومان به ازای هر سهم معادل ۶۰ درصد سود کلی شرکت میان سهامداران توزیع شد.
در ادامه، مجمع فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به منظور تطبیق اساسنامه شرکت با اساسنامه بورس تشکیل شد و با رای سهامداران، این مهم نیز به تصویب رسید.