سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۳:۲۳ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۴۳ /سه شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۱

محصولات استراتژیک اکسین

 مدیر تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: شرکت فولاد اکسین خوزستان به واسطه جایگاه مترقی خود در صنعت فولاد خاورمیانه، همواره نگاهی خاص به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا مانند ورق با گرید API و آلیاژی داشته است.

 مدیر تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: شرکت فولاد اکسین خوزستان به واسطه جایگاه مترقی خود در صنعت فولاد خاورمیانه، همواره نگاهی خاص به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا مانند ورق با گرید API و آلیاژی داشته است.

به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط‌ عمومی شرکت فولاد اکسین خوزستان، بهرنگ اهدایی نوشت: به منظور قرار گرفتن در جایگاه‌های برتر تولیدی نزد شرکت‌های بزرگ به ویژه در صنعت فولاد، اهتمام به بخش تولید و توجه به محصولات با ارزش افزوده بالا از اهمیت بسیاری برخوردار است. شرکت فولاد اکسین خوزستان به واسطه جایگاه مترقی خود در صنعت فولاد خاورمیانه، همواره نگاهی خاص به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا شامل محصولات با گرید API  و آلیاژی داشته است؛ به طوری که آمارهای تولیدی نشان می‌دهد که سهم محصولات API  و آلیاژی به فراتر از ۸۰ درصد رسیده است که نشانی از چراغ پر نور تولید در عصر حاضر می‌دهد.

یکی از مقوله‌های مهمی که شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی بر اهمیت آن صحه می‌گذارند، بخش تولید بوده که از مهم‌ترین بخش‌های عملکردی در فرایند دستیابی به محصولات استراتژیک است که شرکت‌ها می‌توانند با اتکا به استراتژی هوشمندانه‌، سبد محصولات خود را متنوع و راهبردی کنند.

اکسین و ماموریت تولید

تا پیش از سال ۱۳۹۸، عمده ورق‌های تولیدی شرکت فولاد اکسین به ورق‌های ساختمانی اختصاص داشت که پس از تاریخ مذکور و به واسطه بازتعریف استراتژی و اهداف کلان شرکتی، این مجموعه توانست سبد محصولات تولیدی را به سمت تولید ورق‌های با ارزش افزوده بالا همچون ورق‌های API و آلیاژی سوق دهد که به نوعی می‌توان گام برداشتن اکسین به سوی ماموریت اصلی تلقی کرد.

شرکت فولاد اکسین خوزستان نیز به واسطه دارا بودن تکنولوژی منحصر به‌ فرد به ویژه در زمینه تولید، همواره نگاهی خاص و راهبردی به موضوع تولید و محصولات با ارزش افزوده بالا داشته است. به طوری که یکی از ماموریت‌های تعریف شده این شرکت بر اساس برنامه راهبردی، تولید ورق‌های با گرید API آلیاژی برای مصرف در صنایع پایین‌دست به خصوص صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است تا این مجموعه جوان بتواند محصولات خود را در میان صنایع فولادی خاورمیانه، منحصربه‌ فرد و راهبردی کند.

با توجه به ماموریت اصلی شرکت در کنار توانمندی‌های واحد تولید از نظر تجهیزات به‌روز و با استانداردهای کیفی بین‌المللی به همراه پرسنل متخصص و فنی، زمینه‌ مناسبی برای گام برداشتن به سمت استانداردهای اصلی شرکت که همانا تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بود، به وجود آمد.

یکی از رخدادهای مهم در مسیر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، تولید محصولات به روش بچ دوتایی بود که با همت و دانش پرسنل، این امکان فراهم شد تا روش بچ سه‌تایی نیز در مسیر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا نیز افزوده شود. فرایند بچ سه‌تایی که در ابتدا به صورت آزمایشی عملیاتی شد، در حال حاضر قابلیت انبوه‌سازی را پیدا کرده است؛ به طوری که با توسعه این روش، امکان افزایش بهره‌وری تولید تا حدود ۳۰ درصد، تحقق پیدا می‌کند.

طی سال ۱۴۰۰ در بخش تولید، علاوه بر اینکه از دو روش بچ دوتایی و بچ سه‌تایی بهره کافی گرفته شد، تولید انبوه ورق فولادی با ضخامت ۳۰۰میلی‌متر نیز به مرحله اجرا رسید. برای بهره‌برداری از ورق فولادی با ضخامت ۳۰۰ میلی‌متر، جلسات متعدد فنی با شرکت‌های بزرگ فولادسازی در کشور به عنوان تامین‌ کننده اصلی مواد اولیه شرکت فولاد اکسین خوزستان برگزار شد که طی این فرایند، ضمن آنالیز نورد این‌گونه اسلب‌ها در خط تولید شرکت، زمینه مناسبی برای افزایش راندمان تولید در کنار بهره‌گیری از این نوع اسلب با ضخامت بالا نیز فراهم شد.

یکی دیگر از فعالیت‌های مهم شرکت در حوزه تولید طی سال ۱۴۰۰، تولید ورق فولادی با ضخامت پنج و ۶ میلی‌متر بود که فرایند تولید آزمایشی آن در سال‌های گذشته کلید زده شد. تولید ورق مذکور، علاوه بر اینکه بر اساس نیاز و سفارش مشتری تحقق یافت، فرایند انبوه‌سازی آن در طول سال جاری نیز طراحی و عملیاتی شد که خوشبختانه دارای تراز کیفی و خواص مکانیکی براساس استانداردهای بین‌المللی است. بنابراین، باعث افتخار است که خانواده بزرگ اکسین توانسته است با اتکا به توانمندی و دانش فنی برخوردار، خوراک استراتژیک صنایع خاص و راهبردی کشور شامل صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را تامین و به تبع آن، کشور را از واردات این نوع ورق‌های خاص بی‌نیاز کند.

آمارها و ارقام نشان می‌دهد که فولاد اکسین خوزستان در تولید محصولات با ارزش افزوده بالا به ویژه مورد مصرف در صنایع راهبردی، ضمن تسریع در زمان تحویل محصولات فوق، کیفیت قابل توجهی در تولید ورق‌های تولیدی API مد نظر قرار داده است که نشان از هوشمندی بخش تولید و به تبع آن سیاست‌گذاری کلان مجموعه اکسین دارد.

اکسین و راهبرد تولید

با توجه تعریف پروژه‌های ملی در کنار پیش‌بینی واحد تولید در زمینه تعریف پروژه‌های راهبردی در کشور بر اساس نیازمندی‌های صنایع طی چشم‌انداز سال ۱۴۰۴، سیاست اکسین در زمینه تولید به سمت تولید ۷۰ تا ۸۰ درصدی ورق‌های فولادی با گرید API رفته است که این سیاست، علاوه بر اینکه در سال ۱۳۹۹ اجرا شد، در سال ۱۴۰۰ نیز به طور کامل عملیاتی شد. پیش‌بینی واحد تولید شرکت فولاد اکسین برای ادامه این روند به ویژه برای سال ۱۴۰۱، بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا تا ۸۰ درصد است که در صورت تحقق این امر، سودآوری قابل توجهی برای شرکت به وجود خواهد آمد.

سیاست و راهبرد شرکت فولاد اکسین خوزستان به ویژه در بخش تولید، گام برداشتن در مسیر تامین محصولات با ارزش افزوده بالا برای صنایع پایین‌دست مجموعه شامل نفت، گاز و پتروشیمی در دو بخش تامین لوله‌های مورد نیاز برای خطوط انتقال نفت و گاز به همراه تامین ورق‌های مورد نیاز برای احداث مخزن‌های ذخیره‌سازی تحت فشار نفت و گاز است.

یکی از مهم‌ترین دلایل تولید ورق‌های با ارزش افزوده بالا توسط شرکت فولاد اکسین خوزستان به ویژه مورد مصرف در صنایع استراتژیک همچون نفت، گاز و پتروشیمی، دستیابی به سودآوری قابل توجه برای انجام طرح‌های توسعه‌ای طی چشم‌انداز است. به هر اندازه که تولید و مصرف ورق‌های تولیدی شرکت فولاد اکسین خاص و راهبردی باشد، به همان اندازه سودآوری خیره‌کننده‌ای نصیب شرکت می‌شود. بنابراین گام برداشتن در مسیر تولید محصولات خاص، ضمن جلوگیری از واردات بی‌رویه به کشور، ارزآوری مناسبی را برای اقتصاد صنعتی ایران به وجود می‌آورد.

اکسین و چالش‌های تولید

یکی از مهم‌ترین چالش‌های بالقوه‌ که شرکت‌های تولیدی در سراسر جهان را مورد تهدید قرار می‌دهد، چالش تامین مواد اولیه مورد نیاز فرایند تولید است. مواد اولیه به عنوان اصلی‌ترین خوراک برای به گردش درآوردن چرخ تولید محسوب می‌شود. بنابراین، هر کدام از شرکت‌های بزرگ دنیا بر اساس سیاست‌ها و اهداف راهبردی، سمت و سوی برنامه‌ریزی تولیدی را در مسیر تامین مواد اولیه پایدار طراحی و تبیین می‌کنند.

شرکت فولاد اکسین خوزستان به عنوان یکی از راهبردی‌ترین شرکت‌های فعال در صنعت فولاد، دریافت به موقع اسلب‌های مورد نیاز برای تولید ورق‌های API و آلیاژی را در زمره یکی از چالش‌های اساسی خود دسته‌بندی می‌کند. با نگاهی به لیست تامین‌کنندگان مواد اولیه شرکت فولاد اکسین خوزستان شامل شرکت فولاد خوزستان (به عنوان تامین‌کننده اسلب‌های مورد نیاز در تولید ورق‌های فولادی ساختمانی)، شرکت فولاد هرمزگان (به عنوان تامین‌ کننده اسلب‌های موردنیاز در تولید ورق‌های آلیــاژی و مقــدار کمی ورق‌های API) و شرکت فولاد مبارکه اصفهان (به عنوان تامین‌‌کننده اسلب‌های مورد نیاز در تولید ورق‌های API)، به سادگی می‌توان دریافت که شرکت فولاد اکسین خوزستان دارای وابستگی از نظــر مــواد اولیــه به شرکت‌هـــای دیگــر اســـت. اگرچـــه از نظــر تامیـــن اسلب‌های مورد نیاز برای تولید ورق‌های ساختمانی چالش خاصی وجود ندارد و بیشترین چالش در تامین ورق‌های مورد نیاز در تولید ورق‌های آلیاژی و API است اما باید در نظر داشت که امنیت تامین مواد اولیه، یکی از راهبردهای اساسی مفهوم توسعه برای سازمان‌ها در طول یک چشم‌انداز به شمار می‌آید. بنابراین لازم است تا شرکت فولاد اکسین خوزستان بر اساس نیازمندی‌های روز دنیا، اهتمام ویژه‌ای به راه‌اندازی طرح فولادسازی داشته باشد تا ضمن خودکفایی در تامین مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید، با خیالی آسوده به فرایند توسعه تولید و روندهای تکنولوژیک پیش رو نگاه کند.

یکی دیگر از چالش‌های مهم شرکت فولاد اکسین، مقوله انرژی است. در سال گذشته به واسطه قطعی برق سراسری به ویژه در میان صنایع فولادی، تولید فولاد اکسین نزدیک به ۴۵ روز متوقف شد. در واقع، به دلیل محدودیت‌های برقی در تابستان سال ۱۴۰۰ به صورت ۳۰ روز پیوسته و ۱۵ روز ناپیوسته، تولید دچار توقف اجباری شــد کــه همین امر زمینه را برای کاهش فرایند تولید محصولات نسبت به سال پیش از آن به وجود آورد.

فرایند تولیــد در حال حاضر نزدیک به ۵۰ تا ۶۰هزار تن نسبت به سال گذشته عقب‌تر است که در صورت عدم تکرار مشکلات برقی طی سال آینده، امکان جبران آن وجود خواهد داشت. با این حال رشد قابل توجه رقم سودآوری نسبت بــه ســـال گذشتــه، نشان‌دهنــده افزایــش تولیــد محصولات با ارزش افزوده بالا است که در صورت تداوم، ضمن کنار رفتن مقوله تناژ در آمار تولید، کیفیت محصولات تولیدی جایگزین تناژ تولیدی خواهد شد.

اکسین و چشم‌انداز تولید

پیش‌بینی شرکت فولاد اکسین خوزستان برای سال جــاری بر اساس نیــاز بازار، تولیــد ۴۰ درصــدی محصـــولات بـــا گریـــد API، تولیـــد ۴۰ درصـــدی محصولات آلیاژی و تولید ۲۰ درصـدی محصولات ساختمانی است. بنابراین خانواده اکسین به دنبال آن است تا با ایجاد همدلی، علاوه بر افزایش توان رقابت‌پذیری در عرصه بین‌المللی، دستاوردهای چشمگیری را برای کشور به ویژه در صنعت فولاد به ارمغان آورد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر عنوان کرد:

۱۳:۴۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

در بیست‌ و هفتمین همایش یکصد شرکت برتر ایران،

۷:۵۱ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

در بیست و هفتمین همایش شرکت‌های برتر ایران،

۶:۵۶ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان:

۶:۲۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

رئیس آزمایشگاه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان عنوان کرد:

۱۶:۳۰ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

در همایش (IMI-100) صورت پذیرفت؛

۱۴:۰۳ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۵ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

روزهای دشواری در انتظار اوکراین است؛

۱۱:۳۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

آماده‌باش در صنعت فولاد آسیا؛

۱۰:۵۹ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

در ششمین دوره جشنواره ملی فولاد محقق شد؛

۱۶:۳۱ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه مطرح شد؛

۱۷:۴۹ /سه شنبه/۱۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۷ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۶:۱۰ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۶:۰۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک توسعه آهن و فولاد گل‌گهر؛

۵:۵۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700