مدیرعامل شرکت ام ام جی، واقع در فهرست بورس هنگ کنگ، گفت: قیمتهای مس که در ماه جاری به بالای هشت هزار دلار برای هر تن رسیدهاند امکان دارد با پشتوانه اقتصاد قوی چین و تلاشهای تشویقی دولت این کشور پس از همهگیری کووید ۱۹ باز هم افزایش بیشتری پیدا کنند.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی مس سرچشمه، قیمتهای مس نسبت به سطوح پایین سال گذشته تقریبا دو برابر شدهاند و این فلز سرخ یکی از فلزاتی است که در سال ۲۰۲۰ خوش درخشیده است.
مدیر عامل ام ام جی، گائو زیائویو، در اعلام نتایج تلفنی اظهار داشت: ما اطمینان بسیاری به عوامل مبنایی کالاهای معدنی اصلی مان داریم. روند افزایش قیمت مس به ویژه در کوتاه مدت ادامه خواهد یافت.
ام ام جی از احتمال کاهش تولید مس خود در سال جاری به علت تاخیرهای تولید مرتبط با کووید ۱۹ و تعلیق عملیات در معدن کینسه وه ره در سپتامبر خبر داد. این معدن در نظر دارد بین ۳۶۰ هزار تا ۳۹۰ هزار تن در ۲۰۲۱ تولید کند. تولید مس کینسه وه ره در سال ۲۰۲۰ برابر با ۳۸۴ هزار و ۵۶۴ تن بود. شرکت یاد شده گفت تولید معدن لاس بامباس آن، که یکی از بزرگترین معادن مس جهان است، ممکن است به بین ۳۱۰ هزار تا ۳۳۰ هزار تن در سال جاری افزایش یابد. تولید این معدن در سال گذشته با افتی ۱۹ درصدی به ۳۱۱ هزار و ۲۰ تن رسید. ام ام جی در گزارشی به بورس هنگ کنگ گفت مسدود کردن جاده در پرو کماکان انتقال کنسانتره لاس بامباس را محدود کرد، اما این انسداد تاثیر چندانی بر تولید معدن نداشت.
در گزارش مزبور افزوده شده است که، «انتظار می رود حجم تولید مس لاس بامباس از ۲۰۲۲ به بعد افزایش یابد، به نحوی که پیشبینی شده است متوسط تولید سالیانه این معدن در دوره ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ به حدود ۴۰۰هزار تن برسد.» ام ام جی، که اکثریت آن به شرکت مین متالز چین تعلق دارد، برنامهریزی کرده است بین ۲۴۰هزار تا ۲۶۰ هزار تن روی در سال جاری تولید کند.
مجموع تولید روی عملیاتهای استرالیایی این شرکت در ۲۰۲۰ به ۲۴۵ هزار و ۹۷ تن رسید، که ۳ درصد نسبت به تولید ۲۰۱۹ پایینتر بود. این شرکت در نظر دارد در عملیات مس کینسه وه ره خود در جمهوری دموکراتیک کنگو به گسترش معدن بپردازد، که یک مدار را به تشکیلات تولید کبالت مورد استفاده در باتریها خواهد افزود و این شرکت را به عنوان فراهمکننده فلز مورد نیاز صنعت باتریسازی تثبیت خواهد کرد. راس کارول، مدیر مالی ام ام جی گفت این شرکت باید نسبت بدهی به سهام خود را از ۷۰ درصد جاری به بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد تا بتواند به تقسیم سود سهام بین سهامداران بپردازد.