سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۲:۳۸ /چهارشنبه/۱۳ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۴۸ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد

مسائل زنجیره فولاد درون صنعت حل شود

در میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد و صنایع وابسته یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران، فعالان صنعت فولاد و سنگ‌آهن خواستار حل مسائل زنجیره فولاد در خود این صنعت به دلیل اعمال سیاست‌های بیرون از زنجیره و احتمال تاثیر منفی آن بر صنعت شدند.

در میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد و صنایع وابسته یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران، فعالان صنعت فولاد و سنگ‌آهن خواستار حل مسائل زنجیره فولاد در خود این صنعت به دلیل اعمال سیاست‌های بیرون از زنجیره و احتمال تاثیر منفی آن بر صنعت شدند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در روز دوم یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران با نگاهی به بازار، میزگرد تخصصی بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد و صنایع وابسته با موضوعات مضرات و فواید دستورالعمل‌ها و قوانین متعدد و قیمت‌گذاری دستوری محصولات فولادی، چالش‌ها، فرصت‌ها و مشکلات عرضه و فروش محصولات در بورس کالا و تعامل و توازن پایدار تولیدکنندگان سنگ‌آهن و فولاد در هتل المپیک برگزار شد.

در این میزگرد، مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ‌آهن در این میزگرد اظهار داشت: فعالیت در بخش معدن ریسک بسیاری دارد و با وجود همه مشکلات، بخش معدن مواد اولیه فولادسازان را تامین کرده است.

وی افزود: اگر دستورالعمل‌های اجباری به صنایع تحمیل نشود، فعالان با یکدیگر تعامل خواهند داشت.

اکبریان خاطرنشان کرد: قبلا طرح ایجاد شورای آهن و فولاد مطرح شده و همه خواستار تشکیل آن برای حل مسائل اساسی صنعت فولاد و سنگ‌آهن هستند.

رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این میزگرد اظهار داشت: جوانه‌هایی از امید در صنعت فولاد دیده می‌شود و نشانه آن تعامل و همفکری فعالان صنعت برای حل چالش‌ها است.

وی افزود: صنعت فولاد کشور با وجود همه مشکلات به طور متوسط سالانه ۵ درصد رشد داشت. ضمن اینکه دیگر از مشکلات قدیمی همچون واردات مواد اولیه خبری نیست و زنجیره به تعادل نسبی رسیده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطرنشان کرد: میزان ارزآوری صنعت فولاد و معدن نسبت به سایر بخش‌های بیشتر بوده و نقش مهمی در صادرات دارند. ضمن اینکه ارزش نسبی بخش معدن و صنایع معدنی ۲۰میلیارد دلار است و این بخش اثربخشی بیش از ۵۰ میلیارد دلاری بر اقتصاد دارد.

خلیفه سلطانی تصریح کرد: با اینکه حرکت‌های خوبی در زمینه تولید فولاد کیفی برداشته شده اما از سایر کشورها عقب هستیم. در برخی از کشورها تولید فولاد کیفی سهمی بیش از ۱۵ درصد دارد.

وی عنوان کرد: باید برای مسائل اساسی همچون احداث زیرساخت‌ها شرکت‌های بزرگ معدنی با متولیان دولتی به راه حل نهایی برسند؛ کما اینکه نمونه‌های این تعامل را در احداث زیرساخت‌های بزرگ دید.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد مطرح کرد: به صنعت فولاد باید به صورت مردمی نگاه کرد و همه مسائل اساسی صنعت فولاد باید در درون این صنعت حل شود. باید در بحث‌های شیوه‌نامه به متولیان امر اختیار دهیم تا با تعامل بتوانیم مسائل صنعت فولاد را حل کنند.

خلیفه سلطانی ابراز کرد: نمی‌توان همه تولیدکنندگان را مجبور به عرضه در بورس کرد. ضمن اینکه برخی محصولات مانند ورق گالوانیزه مشتری بورسی ندارند.

زنجیره فولاد متولی ندارد

سید احمد رضوی نیک، رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در این میزگرد اظهار داشت: زنجیره فولاد تقریبا به خودکفایی رسیده و تامین مواد اولیه صنایع بالادست و پایین‌دست انجام می‌شود.

وی افزود: زنجیره فولاد بدون متولی مانده و در هفت سال اخیر هفت وزیر صمت تغییر کرده‌اند که این امر باعث شد هر وزیر یا سرپرست دستورات وزیر قبلی را لغو کند یا تغییر دهد.

رضوی نیک خاطرنشان کرد: سرانه مصرف فولاد کشور زیر ۲۰۰ کیلوگرم به ازای هر نفر است و میزان مصرف پایینی محسوب می‌شود.

رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران تصریح کرد: مجوز بخش نورد فولادی بیش از ۳۰ میلیون تن است اما تولید در این بخش تنها ۱۱ میلیون تن است.

وی عنوان کرد: به دلیل فروش شمش ارزان ایرانی به عراق، این کشور بر صادرات میلگرد ایران ۱۰۰ دلار عوارض بست. به این ترتیب شمش فولادی برای صادرات ارزان است اما برای مصرف‌کننده داخلی گران‌تر فروخته می‌شود.

رضوی نیک بیان کرد: چرا باید مجله متال بولتن تعیین‌کننده قیمت شمش فولادی باشد در حالی که صفر تا صد فولاد در کشور تولید می‌شود؟! بورس کالا توسط فولادسازان تاسیس شده اما قیمت مواد اولیه در بورس گران‌تر از بازار آزاد است.

رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در پایان مطرح کرد: اگر مسائل صنعت فولاد درون خانواده حل نشود، قطعا دستورالعمل و قانون از بیرون تحمیل می‌شود و لازم است همه زنجیره فولاد با برگزاری جلسات در زنجیره این مسائل را حل کرد.

نگاه متناقض مسئولان به بخش خصوصی

مهدی بهرامی، مدیرعامل شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان در میزگرد بررسی مهم ترین مسایل روز صنعت فولاد و صنایع وابسته اظهار داشت: دولت در فعالیت شرکت ما به دلیل نرخ‌گذاری غیرواقعی اخلال ایجاد می‌کند و متاسفانه دو سال است در پی حل این مشکل هستیم.

وی افزود: متاسفانه چندی قبل به دلیل بدهی فعالیت شرکت ما تعطیل شد، در حالی که باید به تولیدکننده مهلت داده شود اما این مهلت به ما داده نشده است.

مدیرعامل شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان اذعان کرد: دولت با فرمول خود حقوق دولتی را سه هزار درصد افزایش داده و کلوخه سنگ‌آهن را ۲۲ درصد شمش قیمت‌گذاری کرده است اما قیمت گندله ۲۲درصد قیمت‌گذاری می‌شود.

بهرامی خاطرنشان کرد: دو سال است که به دنبال احداث واحد فرآوری هستیم اما مجوز نمی‌دهند و به جای کمک به شرکت‌ها برای توسعه فرآوری، گفته می‌شود معدن را واگذار کنید.

با تورم قوانین، تولیدکنندگان و متولیان سرگردان می‌شوند

سید جواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بورس کالا در این میزگرد اظهار داشت: متاسفانه تولیدکنندگان زنجیره فولاد به جای تعامل با یکدیگر به دولت و نمایندگان مجلس متوسل می‌شوند و نامه می‌زنند.

وی افزود: در حال حاضر با تورم قوانین و مقررات مواجه هستیم و عمده اینها متضاد هستند. ضمن اینکه تولیدکننده، مصرف‌کننده، دولت و بورس کالا نمی‌دانند چگونه عمل کنند.

معاون عملیات و نظارت بورس کالا اذعان کرد: برخی محصولات در بورس کالا مشتری ندارند و باید مزایا و مشوق‌هایی برای خریداران لحاظ کنیم. البته قرار است محصولات بالادست به طور منظم در بورس کالا به صورت حراج باز عرصه شود که از این موضوع استقبال شده است. ضمن اینکه برای محصولات پایین‌دست نیز درخواست‌هایی برای عرضه داریم.

جهرمی خاطرنشان کرد: توسعه ابزارهای عرضه همچون فروش اعتباری بلندمدت و عرصه آتی می‌توانند هم نوسانات بازار را کنترل کنند و هم اینکه تولیدکنندگان برنامه‌های منظم خود را برای بازار داخل و صادرات خواهند داشت.

وی گلایه کرد: برخی تولیدکنندگان بدون توجه به بازار در مقابل کاهش قیمت مقاومت می‌کنند و با کاهش عرضه و عرضه محصول بدون مشتری با این موضوع مقابله می‌کنند. البته قیمت محصولات فولادی به جز ورق کمتر از قیمت‌های جهانی در بورس کالا قیمت‌گذاری شده است.

معاون عملیات و نظارت بورس کالا تصریح کرد: بورس تنها یک نهاد سیگنال‌دهنده به سیاست‌گذاران برای تنظیم بازار است و عملکرد بورس نشان می‌دهد در هریک از بخش‌های زنجیره به کدام سمت برویم. ضمن اینکه باید عرضه مناسب انجام شود تا قیمت فولاد در کشور واقعی شود. البته هر یک از بخش‌های زنجیره باید به صورت جداگانه نیازمند تدوین برنامه جامع هستند.

تصمیم‌گیری در خارج از صنعت فولاد به زیان این صنعت است

سیف‌اله امیری، مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت اظهار داشت: امیدوار هستم بتوانیم مسائل بخش فولاد در این صنعت حل و فصل شود زیرا تصمیم‌گیری خارج از زنجیره به زیان تولید است.

وی افزود: قرار است یک آیین‌نامه جدید برای صنعت فولاد تدوین کنیم که در قانون مصوب مجلس لحاظ شود.

مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت خاطرنشان کرد: دولت به دنبال ممنوعیت صادرات نیست بلکه تبدیل ماده خام به محصول فرآوری شده را پیگیری می‌کند.

امیری تصریح کرد: برخی محصولات سنگ‌آهن مصرف‌کننده ندارند و صادرات آن‌ها آزاد است و اول باید تامین مواد اولیه واحدهای فولادی تضمین شود سپس صادرات شود.

مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت عنوان کرد: حدود ۱۸ میلیون تن تولید شمش فولاد و مصرف آن ۱۱ میلیون تن است و مابقی باید صادر شود اما صادرات شرایط خاصی دارد و وزارتخانه تولیدکنندگان را برای عرضه در بورس و تامین داخل کنترل می‌کنند.

وی مطرح کرد: ۵۰ درصد معادن کشور غیرفعال هستند و به زودی آزادسازی آن‌ها انجام خواهد شد که امیدواریم معادن سنگ‌آهن خوبی در میان آن‌ها باشد.

امیری اذعان کرد: تغییرات پیاپی در وزارت صمت و معاونت معدنی مانع تصمیم‌گیری مناسب برای مسائل صنعت فولاد شده است.

مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت ابراز امیدواری کردمسئله تیک محموله‌های صادراتی حل شود و به جای کنترل روزانه، چندماهه باشد.

وی در پایان اذعان کرد: تولید کنندگان فولاد به قدری در بورس کالا کم عرضه کردند که مشکلات کنونی پیش آمد و مجلس وارد عمل شد، البته در ماه‌های اخیر عرضه‌ها مناسب و منظم شده است.

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

طی اسفند ماه ۹۹ رقم خورد؛

۱۸:۳۰ /شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد

۹:۰۹ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

در روز دوم یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران

۸:۳۷ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

بررسی عوامل موثر بر رشد درآمدهای شرکت آهن  و فولاد ارفع در سال 1400

۵:۲۵ /پنجشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800