غلامرضا حمیدی انارکی در خانه معدن در ضمن نشست خبری نقش معدن در رشد اقتصادی به بیان مشکلات معدن و اقتصاد معدن پرداخت.
حمیدی افزود: سرمایه مخفی شده در کشور وجود دارد اما جرات ظهور و بروز پیدا کردن را ندارد. باید دانست که سرمایه ترسو است، و با کوچکترین حرکت ناامن و ناامین خود رامخفی میکند.
باید دید که آیا مسئولین امر از مشکلات پیشآمده درس عبرت خواهند گرفت یا خیر؟ یکی از دردهای عمده در این زمینه عدم وجود امنیت اقتصادی است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، غلامرضا حمیدی انارکی در خانه معدن در ضمن نشست خبری نقش معدن در رشد اقتصادی گفت: در بسیاری از گزارشات به سازمان زمینشناسی و نیاز به شفافیت در امر اکتشافات توسط این سازمان اشاره شده است.
در تمامی برنامههای توسعه دوم تا پنجم به این اولویت تاکید شده است، اما هرگز این سوال پیش نیامده است که چرا از همان ابتدا در برنامه دوم و یا نهایتا سوم این اولویتها مورد بی توجهی قرار گرفتهاند و عملی نشده است. همواره شاید تهیه گزارشهای متنوعی هستیم که برای مسئولان ارائه میشوند.
حمیدی انارکی افزود: در زمینه بهرهوری، سرمایهگذاری خارجی و مطالبی از این دست در گزارشها به کرات اشاره شده است. اما باید گفت امید هم به اجرایی شدن این موارد از سوی مدیران وجود ندارد.
هماهنگی لازم در تیم اجرایی دولت و اعتماد به گزارشهای ارائه شده مهمترین اقدامی است که در ابتدای امر باید به آن پرداخته میشد، اما هرگز اتفاق نیفتاد.
وی اضافه کرد: باید تفاوتهای مهمی را که وجود دارند در نظر گرفته شود. تعویض مدیریت باید با توجه به تفاوتها صورت گیرد. مدیری که در پستی قرار گرفته و عملکرد مناسبی نداشته است یا به دلیل ضعف مدیریتی و یا ناشی از عدم حمایت به این مشکل دچار است.
اگر ضعف از مدیریت باشد، تعوبض مدیریت میتواند عمل مناسبی باشد ولی اگر از نقص در عملکرد ناشی از عدم حمایتهای لازم باشد، با تغییر مدیریت مشکلی برطرف خواهد شد.
اگر تعارضات و دوگانگی بین ایمیدرو و وزارت معادن و سازمان زمینشناسی برطرف نشود نیز مشکلات پابرجا خواهند ماند. در نظر نگرفتن اعتبارات لازم برای سازمان زمینشناسی نیز ما را به سر منزل مقصود نخواهد رساند.
دبیر خانه معدن اضافه کرد: شفافسازی در اطلاعات پایه زمینشناسی امری کاملا دولتی بوده و پس از آن بخش خصوصی میتواند به عملکرد مناسب بپردازد. سرمایه مخفی شده در کشور وجود دارد اما جرات ظهور و بروز پیدا کردن را ندارد.
باید دانست که سرمایه ترسو است، و با کوچکترین حرکت ناامن و ناامین خود را مخفی میکند. باید دید که آیا مسئولین امر از مشکلات پیش آمده درس عبرت خواهند گرفت یا خیر؟ یکی از دردهای عمده در این زمینه عدم وجود امنیت اقتصادی است.
سرمایهگذار خارجی و داخلی بدون وجود زیر ساختهای لازم وارد عرصه نخواهد شد. همواره اجرا کنندگان، مخالف آن چیزی که نوشته شده است را اجرا میکنند. واگذاری یک واحد دولتی به بخش خصوصی باید فراموش شود، و اصلا بخش خصوصی در این واحد دولتی نمیتواند ادامه حیات پیدا کند. ولی زمینه برای ظهور بخش خصوصی در تمامی حوزههای اقتصادی نظیر معدن باید آماده شود. رقابتهای موازی باید از میان برداشته شوند. مشکلات باید بصورت کلان حل شوند.