تورج زارع در گفتوگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی و خبری« فلزات آنلاین»، اظهار داشت: تحریمهای وضعشده توسط آمریکا تاکنون بر شرکت آلومینای جاجرم تاثیرگذار نبوده است. خوشبختانه توانستهایم به مقدار کافی مواد اولیه مورد نیاز شرکت را تامین کنیم و میزان ظرفیت تولید فعال جاجرم هیچگونه کاهشی پیدا نکرده بلکه افزایش هم داشته است. در بخش آلومینا نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا ۵ درصد افزایش تولید داشتیم و در بخش آلومینیوم نیز به علت افزایش ظرفیت، در مقایسه با دوره ۵ ماهه مشابه در سال گذشته حدود سه برابر افزایش تولید آلومینیوم داشتیم.
وی افزود: ما در تمام حوزههای فعالیت کارخانه آلومینای جاجرم و پیرامون مسائل اکتشافی، بهرهبرداری، بهینهسازی و… برنامههای توسعهای در نظر گرفتهایم که طی یک برنامهریزی مدون به ترتیب اجرایی خواهند شد. فضای شرکت آلومینای جاجرم یک فضای توسعهای و دانشمحور است که تبدیل به محلی مناسب برای اجرای طرحها و ایدههای نوآورانه شده است. یکی از مهمترین پروژههایی که درحال حاضر روی آن کار میکنیم، فاز دوم تولید آلومینا است که درحال حاضر بحثهای مطالعاتی آن را انجام دادهایم و منتظر عادیتر شدن شرایط برای پیش بردن مقدمات و راهاندازی خط تولید جدید هستیم.
مدیرعامل شرکت آلومینای جاجرم در خصوص وضعیت عرضه و تقاضای آلومینا در کشور، اذعان کرد: با توجه اینکه تنها شرکت تولید و عرضه آلومینا در کشور شرکت جاجرم است، با پیوستن شرکت آلومینیوم جنوب(سالکو) به جمع مصرفکنندگان آلومینا، ما قادر به تامین تقریبا ۲۰ درصد از نیاز کشور به این ماده اولیه هستیم و ۸۰ درصد دیگر باید از طریق واردات تامین شود.
زارع با اشاره به روند افزایش تولیدکنندگان شمش آلومینیومی در سطح کشور و امکان رویارویی احتمالی با کمبود آلومینا، افزود: علیرغم اینکه تولیدکنندگان شمش آلومینیومی در حال حاضر باید عمدتا نیاز خود را از طریق واردات تامین کنند، شرکت جاجرم برای تولید شمش آلومینیومی نیازی به واردات آلومینا نداشته و صددرصد نیاز خود را از طریق کارخانه آلومینای شرکت تامین میکند. متاسفانه به دلیل تشدید تحریمها علیه ایران و محدودیتهای مرزی به واسطه شیوع کرونا، واردات آلومینا به دشواری صورت میگیرد و سایر تولیدکنندگان شمش آلومینیومی با چالشهای متعددی در این زمینه مواجه هستند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فلزات آنلاین در ارتباط با بهرهگیری از خاک معدنی گینه، بیان کرد: بر اساس سیاستهای سرمایهگذاری کلانی که در دنیا وجود دارد و با توجه به وضعیتی که ما در زنجیره آلومینیوم کشور داریم، قطعا دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو باید بتوانند سرمایهگذاری ویژهای در این منطقه انجام دهند اما این امر تضمینها و شرایط خاصی را میطلبد که باید بتوان با مذاکرات مختلف، زمینههای لازم را برای سرمایهگذاری در معدن بوکسیت گینه فراهم کرد. قطعا کشور ما نیاز شدید به بوکسیت و آلومینا دارد و برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی آلومینیوم کشور، دولت باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.