به گزارش «فلزاتآنلاین» در پی انتشار برخی اظهار نظرهای غیر فنی و کارشناسی در خصوص دلایل صدور مجوز مطالعات اکتشافی در محدوده معدن سنگآهن دی ۱۹ در استان یزد، مهندس محمود نوریان مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یکی از دو شرکت مجاز در بهرهبرداری از این محدوده معدنی، ضمن تشریح شرایط موجود معادن سنگآهن کشور و منطقه گفت: اساسا عدهای نا آشنا به امور کلان نظام و جامعه با سواستفاده از ابزارهای رسانهای و وسایل ارتباط جمعی، همواره در برابر ساختارهای توسعه در زمینههای مختلف از جمله صنعت، با هدف دستیابی به منافع فردی و گروهی، نقدها و نظرهای سطحی و غیر تخصصی منتشر میکنند.
ضرورتی به پاسخگویی نیست. اما جهت تنویر افکار عمومی لازم است صراحتا عرض کنم که اینگونه جو سازیها که هدفی جز رسیدن به اهداف شخصی و منافع فردی در آن دیده نمیشود در برابر سیاستهای کلان نظام و تصمیمات حاکمان جامعه اسلامی جایگاهی ندارد.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: در تبیین سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه بر محور «اقتصاد مقاومتی» با در نظر گرفتن واقعیتهای موجود در صحنه داخلی و خارجی تنظیم شده ؛ بر حمایت از شرکتهای غیردولتی برای سرمایهگذاری در فعالیتهای اکتشاف نه مالکیت، بهرهبرداری و توسعه در چارچوب سیاستهای کلی اصل ۴۴، بهبود مستمر فضای کسب و کار و بهر هگیری مناسب از ظرفیت نهادهای عمومی غیردولتی با ایفای نقش ملی و فراملی آنها تاکید شده است.
مهندس نوریان در ادامه این گفتوگو در پاسخ به این سوال که در حال حاضر فعالیتهای اکتشافی این معدن در چه مرحلهای است گفت: مسیر بسیار طولانی برای اخذ مجوز اولیه محیط زیست طی شده، دلیل آن هم قرار گرفتن بخشی از آنومالی دی ۱۹ در منطقه حفاظت شده محیظزیست دره انجیر است، که سرانجام با بررسیها متعدد و متوالی کارشناسان محیطزیست و یقین به پایبندی ما در حفظ اکوسیستم منطقه، مجوز مطالعات اکتشافی تفصیلی برای دو شرکت چادرملو و سنگ آهن مرکزی صادر شد و در حال حاضر تنها کار مطالعات اکتشافی انجام میشود تا پس از تهیه طرح توجیهی پروانه بهرهبرداری صادر شود.
وی گفت: تصور نمیکنم دوستان محیطزیست با فعالیتهای اقتصادی در زمینههای مختلف از جمله معادن مخالف باشند ولی دغدغههایی دارند که کاملا طبیعی است و غیر ازاین نمیتوان انتظار داشت. اما باید توجه کرد همانگونه که در تمام دنیا فعالان معدنی و صنعتی، هم فعالیتهای خود را انجام و توسعه میدهند و هم اصول زیست محیطی را رعایت میکنند و این امری کاملا متداول است، ما نیز باید به این بلوغ فکری برسیم.
وی افزود: در حال حاضر، تاسیسات آبشیرینکن در بندرعباس با ظرفیت نهایی ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سال در حال احداث است و انشالله فاز اول این طرح طبق برنامه در پایان سال ۹۸ به پایان میرسد.
مهندس نوریان در پایان این گفتوگو افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تاکنون بالغ بر ۶۱ هزارو ۵۶۵ میلیارد ریال بهصورت مستقیم و غیر مستقیم در استان یزد و طرح انتقال آب خلیجفارس به استان سرمایهگذاری کرده که خود عامل بسیار موثری در رشد و توسعه شاخصهای اقتصادی منطقه بوده است. بنا بر این برای حفظ و تداوم این سرمایهگذاریها و خدمات متعدد در تعمیم زیر ساختهای توسعه، دسترسی به منابع موجود معدنی برای هر دو شرکت چادرملو و سنگآهن مرکزی، ضروری و اجتنابناپذیر است.