دخالتهای دولت در بازار محصولات فلزی بالاخره نتیجه داد و با تعیین سقف و کف قیمت برای رقابت و نیز ارز دولتی، تب بسیار شدید تقاضای محصولات فولادی در بورس کالا بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد. هر چند که کاهش تقاضای بسیار بالا محصولات فولادی رخ داد، اما دخالت دولت بیشترین تاثیر را بر تقاضای محصولات فولادی گذاشت.
به گزارش «فلزاتآنلاین» طی چند ماه گذشته پس از تحولات و ناپایداریهای ارزی در کشور، تقاضای محصولات مختلف فلزی در بورس کالا بهدلیل عرضه با ارز دولتی بهشدت افزایش پیدا کرد و فاصله بهوجود آمده میان قیمت کالاها در بورس و بازار آزاد نیز بر این تقاضا دامن زد.
هر چند که سیاست ارزان قرار گرفتن کالاها در اختیار مصرفکنندگان بسیار مناسب است، اما وقتی رصدی در بازار رخ ندهد و مشخص نباشد که چه کسانی در بازار آزاد فلزات را با قیمت بالا به مصرفکنندگان میفروشند، طبیعی است که در نهایت سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی به شکست خواهد خورد و طی مدت اجرای سیاست یاد شده، تنها عدهای سودجو و خاص توانستند پولهای بسیار کلان را به جیب بزنند.
نمودار ۱ حاکی از آن است که در هفته گذشته یعنی از ۱۳ تا ۱۸ مرداد، ۱۳۹۷ حدود ۱۴۳ هزار تن انواع محصولات فولادی در بورس کالای ایران عرضه شد که در مقابل آن ۲۲۷ هزار تن تقاضا وجود داشت و مطابق این روزهای بورس کالا، همه محصولات فولادی مورد معامله قرار گرفتند و به فروش رفتند.
در این میان ورق گرم مبارکه بیشترین عرضه و تقاضا را به خود اختصاص داد. این محصول به میزان ۱۰۱ هزار تن عرضه شد و به میزان ۱۲۲ هزار تن تقاضا داشت. ورق سرد نیز از سوی مبارکه در حدود ۱۵ هزار تن عرضه شد که این محصول نیز با تقاضای ۴۳ هزار تنی مواجه شد.
شمش بلوم مجتمع ذوبآهن پاسارگاد نیز به میزان ۱۰ هزار تن عرضه شد و ۱۹ هزار تن تقاضا داشت. انواع میلگرد فولاد خراسان نیز در حدود ۲۰ هراز تن عرضه شد که ۵۳ هزار تن تقاضا در مقابل خود دید. ورق گالوانیزه مبارکه نیز به میزان ۴۲۰۰ تن عرضه شد که ۱۵ هزار تن تقاضا داشت. ورق قلعاندود مبارکه نیز در حدود ۲۷۰۰ تن عرضه شد و ۶ هزار تن تقاضا داشت.