فایننشال تایمز گزارش داد دولت مغولستان به دنبال جلب موافقت ریوتینتو برای پایان دادن قرارداد توسعه معدن مس اویوتولغوی در بیابان گُبی است.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، دولت از این غول معدنکاری انگلیسی-استرالیایی خواسته است خود را مهیای پایان دادن دو جانبه قرارداد توسعه معدن کند، در غیر این صورت دولت به طور یک جانبه قرارداد را لغو خواهد کرد که البته خود را در معرض به مخاطره افتادن سرمایهگذاریهای خارجی آینده قرار خواهد داد.
ریوتینتو از پاسخ به پرسش در مورد همین موضوع خودداری کرد. این معدن یکی از بزرگترین معادن مس و طلای شناخته شده جهان است. دولت مغولستان ۳۴ درصد از سهام این پروژه ۶٫۷۵ بیلیون دلاری را در اختیار دارد در حالی که باقیمانده سهام این معدن متعلق به شرکت تورکوایز هیل است که تحت کنترل ریوتینتو است.
توسعه زیرزمینی این معدن بر سر مناقشه ناشی از تامین مالی آن بارها به تاخیر افتاده است، چرا که دولت مغولستان، حتی با وجود اینکه هزینههای پروژه در اثر سختی زمین شدیدا افزایش یافته، سهم بزرگتر سودها را میخواهد.
باتور خطاب به این شرکت معدنکاری عنوان کرد: نگران کاهش یافتن مزایای اقتصادی توسعه معدن به علت افزایش چشمگیر هزینههای پروژه است. دیدار اخیر تبعه مغولستانی، بولد باتار، به عنوان مدیرعامل عملیاتهای مس ریوتینتو، در چشم بسیاری از ناظران به عنوان تلاش شرکت معدنکاری ریو برای بهبود رابطه خود با دولت و پیشبرد مذاکرات بر سر این پروژه تلقی شده است.
باتار وعده داده برنامههای توسعه معدن را با دولت جدید به بحث بگذارد و سعی کند راه حلی برای خروج از این بنبست بیابد. اویون-اردِنه لووسانامسرایی، پس از آنکه اعتراضات در پایتخت علیه سو مدیریت مقابله با شیوع کووید ۱۹ منجر به استعفای نخست وزیر مستقر شد، در اواخر ژانویه پست نخست وزیری مغولستان را برعهده گرفت.