با اعلام ممنوعیت صادرات ورقهای فولاد اکسین توسط ستاد تنظیم بازار وزارت صمت، کشور از منبع ارزی مناسب محروم شد. مدیرعامل فولاد اکسین در این رابطه گفت: با توجه به تعریف استراتژی صادرات پایدار محصولات تولیدی در نقشه استراتژیک شرکت و برنامهریزی صورت گرفته، مقرر است در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰ درصد از ورقهای تولیدی به صادرات اختصاص یابد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد اکسین خوزستان، امین ابراهیمی، مدیرعامل این شرکت تولید محور به مناسبت روز صادرات طی سخنانی اظهار داشت: فولاداکسین به عنوان اولین تولیدکننده ورقهای فولادی عریض و آلیاژی در خاورمیانه با مشارکت شرکت فولاد خوزستان و در راستای تامین نیازهای ارزی خود در سال ۱۳۹۸ موفق شد ضمن افزایش سه برابری مقدار صادرات و پنج برابری ارزش صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رکورد جدیدی در این زمینه نیز دست یابد.
وی افزود: ورقهای تولیدی و با ارزش افزوده این شرکت به بازارهای اتحادیه اروپا، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای آسیای میانه CIS صادر گردید، این مهم در شرایطی تحقق یافت که تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا بر علیه ایران و قراردادن نام فولاد اکسین در فهرست تحریمها، وضعیت دشواری را جهت صادرات و انتقال ارز و کشتیرانی رقم زده بود.
مدیرعامل فولاد اکسین بیان کرد: با توجه به تعریف استراتژی صادرات پایدار محصولات تولیـــدی در نقشــــه استراتــــژیک شرکـــت و برنامهریـــزی صورت گرفتـــه، مقـــرر اســت در سال۱۳۹۹ حدود ۱۰ درصد از ورقهای تولیدی به صادرات اختصاص یابد. هر چند شیوع پاندمی کرونا در جهان از اوایل سال، قرنطیه، وضع محدودیتها در مقاصد صادراتی، و بسته شدن مرزهــا باعث اختلال جــدی در رونــد صادرات محصولات فولادی کشور و از جمله ورقهای فولاداکسین شد به نحوی که علیرغم وجود سفارش و انعقاد قرارداد با مشتریان خارجی، بارگیری و ارسال محصولات صادراتی متوقف و یا با کندی انجام میشد.
ابراهیمی تصریح کرد: با رفع تدریجی محدودیتها و باز شدن برخی مرزهای کشور با همسایگان، صادرات ورقهای این شرکت مجددا آغاز و تا ابتدای مردادماه ادامه یافت لیکن متاسفانه اعلام ممنوعیت صادرات ورق توسط ستاد تنظیم بازار وزارت صمت با هدف تامین نیاز بازار داخلی منجر به توقف مجدد صادرات، اختلال جدی در برنامهریزی تامین منابع ارزی، نارضایتی مشتریان خارجی و خطر از دست دادن بازارهای صادراتی این شرکت گردید.
وی اشاره کرد: متاسفانه وزارت صمت تنظیم بازار داخلی فولاد را به صادرات شرکتها گره زده است و با محدودیتهای فعلی قطعا صادرات فولاد کشور کاهش مییابد که این شرکت نیز از موضوع مذکور بینصیب نمانده این در حالی است که مطابق با آمار و اطلاعات، در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از فولاد تولیدی کشور مازاد بر نیاز داخلی است و این مهم فرصتی جهت کمک به کشور در تامین منابع ارزی مورد نیاز در فضای پرچالش ارزی است.
مدیرعامل فولاد اکسین در پایان خاطرنشان کرد: از وزیر صمت و سایر مسئولین کشور انتظار میرود در سال جهش تولید با تصمیمات خود ضمن تسهیل صادرات زمینه لازم تحقق شعار سال جاری را فراهم آورند.