رئیس اداره محیط زیست و بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه، با اشاره به پیادهسازی سیستم مدیریت محیط زیست مبتنی بر استاندارد ISO14001:2015، گفت: قطعا پیادهسازی و استقرار این استاندارد، نقطه عطفی در بهبود وضعیت محیط زیستی مجتمع و حرکت پرشتابتر مجتمع مس سرچشمه در مسیر توسعه پایدار خواهد بود.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، محمد کرمی، در رابطه با برگزاری جلسه ممیزی سیستم مدیریت محیط زیست بر پایه استاندارد ISO14001:2015، اظهار داشت: در راستای پیادهسازی و استقرار سیستم مدیریت محیط زیست بر پایه استاندارد بینالمللی، جلسه ممیزی داخلی این سیستم برگزار شد.
وی افزود: جلسه افتتاحیه، با سخنان مدیر محترم مجتمع و مدیر محترم HSE برگزار شد و بعد از آن، تیم ممیزی داخلی از قسمتهای مختلف مجتمع بازدید کرده و مورد ممیزی قرار دادند و بعد از اجرای ممیزی داخلی، جلسه اختتامیه با حضور مدیران امورهای ممیزیشونده برگزار شد.
کرمی خاطرنشان کرد: در جلسه افتتاحیه، خلاصهای از الزامات سیستم مدیریت محیط زیست برای مدیران محترم توسط مشاور ارائه شد و مزایای پیادهسازی و استقرار این سیستم ذکر شد؛ ضمن آنکه برنامه ممیزی ارائه شده و تیمهای ممیزی معرفی شدند و بعد از آن فرآیند ممیزی آغاز شد و پس از آن در جلسه اختتامیه، خلاصهای از یافتههای ممیزی که شامل موارد انطباق با استاندارد و موارد عدم انطباق با استاندارد بود، اعلام شد.
رئیس اداره محیط زیست و بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه، درخصوص استاندارد بینالمللی ISO14001:2015 توضیح داد: این استاندارد، یک استاندارد بینالمللی مدیریت محیط زیست است و الزاماتی را برای سیستم مدیریت محیطزیست مشخص میکند و یک سازمان میتواند از آن برای ارتقای عملکرد محیط زیستی خود استفاده کند.
وی به ذکر مزایای این استاندارد پرداخت و ابراز کرد: این استاندارد به سازمان کمک میکند که به نتایج مطلوبی در سیستم مدیریت محیط زیست دست پیدا کند و فراهمکننده ارزش برای محیط زیست، سازمان و ذینفعان سازمان باشد.
رئیس اداره محیط زیست و بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه، به سایر مزایای پیادهسازی و استقرار سیستم مدیریت محیط زیست برپایه استاندارد ISO14001:2015 در مجتمع مس سرچشمه اشاره و بیان کرد: از دیگر مزایای پیادهسازی و استقرار این سیستم میتوان به اطمینان از انطباق فعالیتهای مجتمع با الزامات قانونی، حفاظت از محیط زیست، کمک به کاهش مستمر آلودگیها و بهبود وضعیت محیط زیستی، کمک به ارزیابی عملکرد مستمر محیط زیستی سازمان، شناسایی فرصتهایی برای بهبود وضعیت محیط زیست، شناسایی فرصتهایی برای بهبود وضعیت مصرف منابع طبیعی و انرژی، کاهش ضایعات و پسماندها، بهبود آمادگی واکنش در شرایط اضطراری، پیشگیری از وقوع رویدادهای محیط زیستی، ارتقای جایگاه سازمان، ارتقای اعتبار سازمان در بین ذینفعان و همچنین تسهیل در روابط تجاری ملی و بینالمللی مجتمع اشاره کرد.
کرمی در پاسخ به این سوال که پیادهسازی این سیستم در مجتمع مس سرچشمه در چه مرحلهای قرار دارد، مطرح کرد: با برگزاری جلسه ممیزی داخلی، پیادهسازی این استاندارد در مجتمع به پایان رسید و انشاالله تا پایان سال با همکاری همه امورها و طرحهای مجتمع و همکاران امور مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریتی، جلسه ممیزی خارجی نیز برگزار خواهد شد و بعد از آن، استقرار این سیستم در مجتمع را خواهیم داشت.
وی بیان کرد: اکثر امورها ممیزی خوبی داشتند و جلسه خوبی داشتیم، اقدامات این امورها در راستای بهبود وضعیت محیط زیستی ارائه شد و توسط تیم ممیزی، هم نقاط مثبت و هم فرصتهایی برای بهبود بیان شد؛ ضمن اینکه موارد عدم انطباق با این استاندارد بیان شد که انشاالله با رفع آنها، برای برگزاری جلسه ممیزی خارجی آمادگی کامل را داشته باشیم.
رئیس اداره محیط زیست و بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه، در پایان از حمایتها و یاری مدیریت ارشد مجتمع، مدیر HSE، معاونان، مدیران و مجریان مجتمع، در راستای کمک به انجام پروژهها و فعالیتهای مرتبط با بهبود وضعیت محیطزیست مجتمع مس سرچشمه قدردانی کرد و یادآور شد: قطعا پیادهسازی و استقرار این استاندارد، نقطه عطفی در بهبود وضعیت محیط زیستی مجتمع و حرکت پرشتابتر مجتمع مس سرچشمه در مسیر توسعه پایدار خواهد بود.