رئیس بخش متالورژی و توسعه محصول فولاد هرمزگان گفت: فروسیلیسیم و فرومنگنز فروآلیاژهایی هستند که بیشترین میزان مصرف را در شرکت فولاد هرمزگان دارند و میزان و نسبت آنها با توجه به نوع فولاد آلیاژی مورد نظر تعیین می شود.
حامد لهراسبی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص میزان مصرف فروآلیاژها در صنایع فولاد کشور، اظهار داشت: فروآلیاژهایی که معمولا در فولادسازیهای کشور مصرف میشود، به طور عمده برای تولید فولادهای ساده کربنی مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین به طور طبیعی بیشترین میزان فروآلیاژهای مورد استفاده در فرآیند تولید این محصولات، فروآلیاژهای حاوی منگنز و سیلیسیم است.
رئیس بخش متالورژی و توسعه محصول فــولاد هرمزگان در مورد بیشترین فروآلیاژهای مصرفی در فرآینـــد تولیــدات شرکــت فولاد هرمزگـــان، عنــــوان کـــرد: فروآلیـــاژهـایی کــه بیشتـرین میـزان مصــرف را در شرکــت فـــولاد هرمزگان دارند، شامل فروسیلیسیم، فرومنگنز «هایکربن» و «مدیومکربن» و پس از آنها فروسیلیکومنگنز است.
وی با اشاره به اینکه برای تولیــد برخی از فـــولادهـــای آلیـــاژی خـــاص، استفــــاده از فروآلیـاژهای دیگری نیـــز کاربــــرد دارد افــزود: برای تولید برخی از فولادهـای آلیاژی خاص، بستــه به اینکـــه نـــوع محصــول مــورد نظــر چیست و باید دارای چه ویژگیهایی باشد، از فروآلیاژهایی مثل فرونیوبیوم، فروتیتانیوم، فرووانادیوم و فرومولیبدن و گاهی حتی از برخی عناصر غیر از فروآلیاژها مثل بور، مس و نیکل استفاده میشود.
لهـــراسبی در خصـــوص امکــان جایگزینی فروسیلیکو منگنز به جای فروسیلیسیــم و فرومنگنز، عنوان کرد: این کار در فرآیند تولید امکانپذیر است اما برای رسیدن به میزان دلخواه منگنز در مذاب باید در مراحل بعدی عمل بالانس صورت بگیرد. در این مرحله ممکن است برای ایجاد بالانس نیاز به فرومنگنز مدیومکربن وجود داشته باشد که قیمت آن دو برابر قیمت فرومنگنز هایکربنی بوده که امکان استفاده از آن از ابتدا وجود داشته است.
رئیس بخش متالورژی و توسعه محصول فولاد هرمزگان در این مورد تاکید کرد: بنابراین برای انتخاب نوع فروآلیاژ مورد استفاده باید صرفه اقتصادی و میزان بهرهوری آن مورد بررسی قرار گیرد و مشخص شود تا برای تولید فولاد مورد نظر استفاده از کدامیک از گزینهها مطلوبتر است.
وی درباره استفاده از فروآلیاژهای تولید داخلی، تصریح کرد: گاهی برخی از فروآلیاژهای مورد نیاز مثل فرومنگنز مدیومکربن، در کشور تولید نمیشود و ما ناچار هستیم از طریق واردات آنها را تامین کنیم اما به طور قطع اگر نمونه داخلی فروآلیاژ مورد نظر وجود داشته باشد، ما آن را از تولیدکننده داخلی خریداری میکنیم. ضمن اینکه اگر محصولی در داخل کشور تولید شود، معمولا اجازه واردات آن محصول از ما سلب میشود و این امر، شرکت را وادار به استفاده از محصول داخلی میکند. این موضوع باعث شده که در مواقعی که کیفیت فروآلیاژ تولید داخلی مطلوب نیست، نتوانیم از فروآلیاژهای خارجی باکیفیتتر استفاده کنیم؛ به همین دلیل، ما به این قانون نقد داریم.
لهراسبی در پایان بیان کرد: شرکت فولاد خوزستان با توجه به رسالتی که در مورد تولید محصولات با کیفیت مطلوب بر دوش دارد، همواره میکوشد تا محصول خود را با بهترین کیفیت تهیه کند و اگر تولید فروآلیاژها در داخل کشور به حدی رسیده باشد که از کیفیت محصول نهایی نکاهد، بدون شک استفاده از محصول تولید داخلی هم به جهت رشد و توسعه کشور و هم به دلیل صرفهجویی در هزینهها مورد استقبال فولادسازان قرار خواهد گرفت.