سهامداران شرکتهای فولادی در نامه سرگشاده به وزیر اقتصاد نوشتند مگر بالاترین مقام تصمیمگیرنده بورسهای کالای شورای عالی بورس که شما رئیس آن هستید، نیست؟ پس چگونه است که دیگر وزارتخانهها با صدور بخشنامه، نحوه قیمتگذاری در بورس را تعیین میکنند؟!
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از تسنیم، با ادامه سیاست ارزانفروشی محصولات فولادی و معدنی در بازار رسمی کالا، سهامداران این شرکتها در دومین نامه سرگشاده خود این بار مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس شورای عالی بورس را خطاب قرار دادهاند.
سهامداران شرکتهای فولادی در نامه خود به کرباسیان از عدم واکنش و بیاعتنایی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی به درخواست رسیدگی به ماجرای قیمتگذاری دستوری محصولات فولادی در بازار رسمی کالا انتقاد کرده و نوشتهاند: اوایل مرداد ماه در نامهای به معاون اول رئیس جمهور که رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هم هست اعلام کردیم که در بازار کالا در حق سهامدار و تولیدکننده محصولات فولادی اجحاف میشود و آسیبهای قیمتگذاری دستوری فولاد را متذکر شدیم و از او استمداد کردیم تا رسیدگی کند، اما تا به این لحظه این مقام مسئول واکنش درخور توجهی به این موضوع نداشته است.
حال درخواست خود را با شما مطرح میکنیم چرا که شما رئیس شورای عالی بورس هستید و شورای بورس طبق قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسمی ایران یک آذر ۱۳۸۴، در راستای حمایت از حقوق سرمایهگذاران و با هدف ساماندهی، حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار و به منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون با ترکیب، وظایف و اختیارات مقرر در آن قانون تشکیل شده است.
سهامداران شرکتهای فولادی در نامه خود به کرباسیان یک پرسش بنیادی مطرح کردهاند و این که مگر بالاترین مقام تصمیمگیرنده بورسهای کالای شورای بورس نیست، پس چرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه چنین دخالت بزرگی داده شده و وزیر صمت و معاون او چندین بخشنامه در رابطه با قیمتگذاری دستوری فولاد در بورس کالا صادر کردهاند!؟
همچنین در این نامه سرمایهگذاران خرد شرکتهای فولادی ادامه دادهاند: متاسفانه وزارت صمت مسئولیت مستقیمی در بازار سرمایه ندارد، لکن از ابتدای مردادماه با قیمتگذاری دستوری محصولات فولادی طبق بررسیهای دقیق حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان رانت برای دلالان از محل لازم فولادیها به ارزان فروشی محصولات در بازار رسمی کالا ایجاد کرده است و از طرفی دیگر ناامیدی تولیدکننده را از تداوم تولید و رویگردانی سرمایهگذاران بازار سهام را از ماندگاری در بورس موجب شده است، آیا شما به عنوان نماینده دولت در بازار سرمایه اطلاع دارید که قیمت میلگرد، شمش و تیرآهن در بازار آزاد چقدر است و در بازار رسمی کالا چقدر!؟
در ادامه این نامه سرگشاده آمده است: آقای کرباسیان! واقعا این همه دعوت از مردم برای حضور در بورس برای ضرر رساندن به آنها بود؟ آیا از وضعیت بازار سهام بعد از قیمتگذاری دستوری فولاد اطلاع دارید؟ آیا میدانید دلیل رشد بازار سهام در ماههای خرداد و تیر افزایش نرخ سهام شرکتهای فولادی و معدنی بود و بعد از قیمتگذاری دستوری فولاد بازار سهام روزهای خوبی را تجربه نکرده است چون تورم موجود در کشور به این شرکتها منتقل نشده و آنها در سایه مداخت دولتی از تورم عقب ماندهاند و مجبور هستند محصولات را با نرخی بسیار ارزان در اختیار دلالان بگذارند؟
آیا خبر دارید این روزها در بازار رسمی کالا برای خرید فولاد، دلالان صف میکشند تا میلگرد ۲۳۰۰ تومانی را قراضه کنند و با قیمت ۳۴۰۰ تومانی بفروشند؟؟ راستی این پرسش مهم یادمان رفت، مگر شرکتهای فولادی را دولت واگذار نکرده است؟ پس چطور به خود اجازه میدهد که در فضای کسب و کار بخش خصوصی دخالت کند؟ این حاتم بخشی دولت به دلالان از جیب تولیدکننده و سهامدار خرد هیچ توجیهی ندارد! سهامداران صنعت فولاد نامه خود به مسعود کرباسیان را اینگونه به پایان بردهاند: آقای کرباسیان! شما بهعنوان وزیر اقتصاد و رئیس شورای بورس مسئول مستقیم رسیدگی به این ماجرا هستید. چرا از حقوق سهامداران دفاع نمیکنید؟ چه کسی پاسخگوی سودرسانی به دلالان از جیب سهامدار و تولیدکننده است.