مدیرعامل شرکت نامآوران صنایع آروین در مورد تولید ورق سیلیسیمدار، گفت: ورق سیلیسیمدار در کشور تولید نمیشود و باید از کشورهای آلمان، کره و روسیه این ورقها را وارد کنیم؛ چراکه شرکتهای فولادی داخلی تمایلی به فعالیت در این زمینه ندارند.
سید حسین کیا در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در خصوص جایگزینی ورق ST یا روغنی به جای ورق الکتریکی، اظهار داشت: در برخی موتورها با تغییر میزان سیمپیچ، این جایگزینی امکانپذیر است و میتوان ورق ST یا روغنی را به جای ورق سیلیسیمدار استفاده کرد اما در موتورهای توان بالا، باید از ورق الکتریکی استفاده شود که در غیر این صورت، توان موتور به شدت کاهش مییابد.
وی در ادامه بیان کرد: میزان شار مغناطیسی که در ورقهای فولادی روغنی ایجاد میشود، کمتر از ورقهای سیلیسیمدار است؛ به همین خاطر، مقدار تلفات الکتریکی افزایش مییابد.
اعوجاج بین ورقها فاصله ایجاد میکند
مدیرعامل شرکت نامآوران صنایع آروین در خصوص ورقهای اعوجاجدار، توضیح داد: زمانی که ورقها برای قالبریزی در دستگاه پرس قرار میگیرد، نباید فاصلهای بین ورقها وجود داشته باشد. در واقع، ورقهای فولادی باید تا جای ممکن صیقلی و صاف باشد در غیر این صورت، روند تولید با اختلال مواجه و متوقف میشود.
کیا در ادامه خاطرنشان کرد: با اینکه در دستگاههای پرس، یک روش اینترلاک وجود دارد که پرس را ایجاد میکند اما اگر میزان اعوجاج و دفرمگی بیش از اندازه باشد، روش اینترلاک نمیتواند آن پرس و فشردگی را ایجاد کند.
وی افزود: در گذشته لمینتهای موتور را با پیچ و مهره به هم وصل میکردند اما در حال حاضر، در داخل قالب از روشی به نام اینترلاک استفاده میشود. در این روش، قالب شروع به پانچ کردن ورقها میکند و آنها را به یکدیگر پرچ میکند و یک استاتور با یک روتور به صورت پک بیرون میدهد.
مدیرعامل شرکت نامآوران صنایع آروین در ادامه بیان کرد: برای تولید موتورهای هود تولید شرکت ما، ۶۰ عدد ورق روی هم قرار داه میشود تا هسته استاتور مورد نیاز تولید شود.
در الکتروموتورهای توان پایین، میتوان از ورقهای ST12 استفاده کرد
وی در ادامه بیان کرد: شرکت نامآوران صنایع آروین، الکتروموتورهایی با توان پایین تولید میکند؛ به همین خاطر، در اینگونه موتورها قادر هستیم از ورقهای ST12 شرکت فولاد مبارکه نیز استفاده کنیم و اجباری به استفاده از ورق سیلیکونی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت نامآوران صنایع آروین در مورد شرکتهایی که باید از ورق سیلیسیمدار استفاده کنند، عنوان کرد: شرکتهایی که موتورهای بالای ۱۵۰ کیلووات مثل موتورهای کولر و موتورهای صنعتی تولید میکنند، حتما باید از ورق سیلیسیمدار استفاده کنند در غیر این صورت، افت توان خیلی شدیدی خواهند داشت.
کیا در ادامه توضیح داد: زمانی که از ورقهای غیر سیلیکونی برای ساخت موتور استفاده میکنیم، مصرف مس برای تولید موتورها افزایش مییابد اما چون طراحی سیمپیچ در موتورها تغییر میکند، میتوانیم تا حدودی از افت شدید توان موتورها جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: با اینکه در استفاده از ورقهای غیر سیلیکونی، مصرف مس بیشتر میشود اما این روش مقرون به صرفهتر است؛ چون ورق سیلیسیمدار دو برابر ورق معمولی قیمت دارد و همچنین واردات آن خیلی سخت و مشکل است.
عدم ثبات بازار اجازه فعالیت بیشتر را به تولیدکنندگان نمیدهد
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سال است در صنعت تولید موتور فعالیت میکند، بیان کرد: این شرکت یکی از پیشگامان صنعت تولید انواع الکتروموتور هود آشپزخانه در ایران است و هم اکنون میتواند بیش از ۱۰ مدل الکتروموتور تولید کند و با اینکه شرایط اقتصادی به گونهای است که فرآیند تولید را دچار مشکل کرده اما با این حال، شرکت همچنان فعال است.
مدیرعامل شرکت نامآوران صنایع آروین در خصوص مشکلات تولید، اظهار کرد: مشکلاتی همانند عدم ثبات بازار، کمبود نقدینگی، واردات بیرویه محصولات بیکیفیت خارجی و… موانعی برای تولیدکنندگان داخلی به شمار میآید و این معضلات تنها محدود به صنعت تولید موتور نمیشود، بلکه تمام صنایع با آن درگیر هستند. ظرفیت اسمی شرکت ما که موتورهای AC تک فاز تولید میکند، ۶۰۰ هزار دستگاه در سال است اما به دلیل مشکلات اقتصادی، عملا همواره کمتر از ۳۰۰ هزار دستگاه تولید میکنیم.
کیا در مورد قانون منع واردات، خاطرنشان کرد: این قانون در حقیقت کمکی به بهبود میزان تولید در کشور نکرده است؛ چون راههای متعددی برای نادیده گرفتن آن پیش روی واردکنندگان وجود دارد. این در حالی است که برخی از محصولات وارداتی هم از لحاظ قیمت، بالاتر از تولیدات داخلی هستند و هم از لحاظ کیفیت، سطح استاندارد مطلوب را ندارند؛ به همین خاطر، با تجربهای که در این حوزه دارم، مطمئن هستم که اینگونه سیاستگذاریها کمکی به بهبود روند تولید و توسعه صنعت در داخل کشور نمیکند.
انتهای پیام//