نرخ بهرهبرداری صنعت پالایش و نورد فولاد چین در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ حدود ۸۰٫۲ درصد بود که نسبت به میانگین صنعتی ۷۷٫۵ درصد در این کشور بالاتر بود.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از Fastmarkets MB، نرخ بهرهبرداری ۷۷٫۵درصد ظرفیت صنعتی چین در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱٫۵ درصد رشد داشت.
سازمان ملی آمار چین دلیلی برای این افزایش ارائه نکرد، اما منابع بازار معتقدند که صنعت فولاد در رشد صنعتی این کشور نقش کلیدی داشته است. افزایش قیمت فولاد از دلایل اصلی افزایش نرخ بهرهبرداری صنعت فولاد بود که واحدهای فولادسازی را به افزایش نرخ بهرهبرداری تشویق کرد.
ارزیابی هفتگی قیمت ورق گرم در بازار داخلی چین برای تحویل در انبار طی روز ۳۱دسامبر، بین ۳ هزار و ۹۰۰ تا ۳ هزار و ۹۲۰ یوان بر تن بود که نسبت به پایان سپتامبر، ۲۸۰ تا ۲۹۰یوان بر تن افزایش داشت اما پس از آن قیمت این محصول رو به کاهش بوده است.
افزایش قیمت در پایان سال با انتظارات بیشتر فعالان بازار متناقض بود؛ پیش از این در سال ۲۰۱۹ پیشبینی شده بود که قیمت فولاد چین با افزایش تولید افت داشته باشد. تولید فولاد خام چین در سال ۲۰۱۹ با رشد ۸٫۳ درصدی نسبت به سال گذشته به ۹۹۶٫۳۴ میلیون تن رسید، اما تاثیر این افزایش عرضه در قیمت با کاهش موجودی و بازیابی تقاضا خنثی شد.
بیشتر تاجران با وجود افزایش قیمت، موجودی خود را در سطح پایین حفظ کردند زیرا همچنان معتقد بودند که قیمت افت خواهد داشت؛ اما افزایش قیمت ادامه داشت و بیشتر فعالان بازار موجودی کافی برای پاسخگویی به تقاضای خریداران پاییندستی نداشتند و این امر به افزایش قیمتها کمک بیشتری کرد.
تقاضا در پایان سال در مقایسه با چند ماه پیش از آن افزایش داشت اما با این حال نسبت به مدت مشابه سال گذشته همچنان ضعیف بود؛ با تلاش دولت در توسعه صنعتی و زیرساخت، تقاضای فولاد رشد داشت.
سرمایهگذاری در داراییهای ثابت در چین در سال ۲۰۱۹ به ۵۵٫۱۵ تریلیون یوان رسید که نسبت به سال گذشته ۵٫۴ درصد افزایش داشت. همچنین سرمایهگذاری صنعتی در تمام بخشها رشد ۴٫۳ درصدی داشت و نرخ رشد نیز از ژانویه تا نوامبر ۰٫۶ واحد درصد بیشتر بود.
نظر بیشتر فعالان بازار در خصوص چشمانداز اقتصادی چین محافظهکارانه است اما هنوز جای امیدواری هست. تا زمانی که افزایش رشد صنعتی چین ادامه داشته باشد، بازرگانان و فولادسازان از فرصتهای سودده استفاده خواهند کرد.