روسای تشکلهای معدنی و صنایع معدنی، اجرای “نقشه راه” را ابزاری قابل اطمینان برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی عنوان کردند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن در نشست هماندیشی با رئیس هیات عامل ایمیدرو، ضمن تشکر از تیم این سازمان در تهیه نقشه راه معدن و صنایع معدنی، گفت: ایمیدرو نقش حمایتی را در کارشناسی حوزه های مختلف اعم از اکتشاف، آموزش و غیره دارد.
وی افزود: توسعه بدون نقشه راه معنا ندارد چرا که اگر میخواهیم رشد و توسعه را دنبال کنیم باید برنامه داشته باشیم و خوشبختانه برای نقشه راه معدن و صنایع معدنی تلاش زیادی شده است.
بهرامن با بیان اینکه اعتقاد داریم آینده پژوهی را باید در بخش معدن پیاده کنیم، گفت: بدون آینده پژوهی نمیتوانیم مسائل بنگاهی خود را طی کنیم.
وی افزود: مسئولیت اجتماعی بخشی از فعالیتهای بنگاه های اقتصادی است که در تشکلها مطرح شده و اعضا در هر محیط اجتماعی با انجام اقداماتی مانند مدرسهسازی، آموزشگاه، راه و غیره، نقش آفرینی میکنند.
رئیس خانه معدن تصریح کرد: ما به دولت اعتماد کامل کردیم و انتظار است که دولت نیز به ما اعتماد کند.
طاهر فاضلی، نایب رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی در این نشست با اشاره به اینکه انقلاب معدنی با انجام اکتشاف صورت میپذیرد، گفت: در کشور هنوز ۶۷ ماده معدنی بهطور کامل شناخته شده نیست و اکتشاف بخشهای زیادی از کشور بهدلیل مشکلات مادی هنوز مغفول مانده است.
وی ادامه داد: محدوده ها به بخش خصوصی واگذار شود و صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی نیز ریسک آن را جبران کند.
فاضلی خواستار بررسی بر روی تعرفه خدمات حفاری شد که بدین ترتیب مشکلی به نام نبود ایمنی و رعایت محیط زیست نداشته باشیم. وی ادامه داد: هنگام صدور مجوزها، ترتیبی اتخاذ شود تا بتوانیم پروانه بهره برداری را به حفاران بدهیم تا شرکت های خارجی امکان فعالیت نداشته باشند.
محمد مجتهد زاده، رئیس انجمن زغال سنگ گفت: نیاز کشور به کنسانتره زغال سنگ بهزودی به ۳٫۵ میلیون تن می رسد که برای این میزان، به ۷ تا ۸ میلیون تن سنگ نیاز خواهد بود. به گفته وی، تولید فعلی ۱٫۵ تا ۲ میلیون تن است که از ۳٫۵ میلیون تن استخراج به دست میآید.
وی افزود: در بخش شستشو (کنسانتره) و تولید کک، سرمایهگذاری مناسبی صورت گرفته اما در بخش معدن دچار عقب افتادگی هستیم.
مجتهدزاده بیان داشت: با توجه به اینکه بازار زغال سنگ ایران با انحصار مواجه بوده و ۱۰ سال راه ورود سرمایهگذاری به حوزه زغال سنگ بسته شده، گفت: از ابتدای امسال حرکت کارشناسی صورت گرفته تا قیمت زغال سنگ بر مبنای قیمت جهانی یا مشابه سنگ آهن (زغال سنگ و شمش فولادی) تعیین شود.
وی ادامه داد: باید بخش زغال سنگ را وارد سرمایهگذاری کنیم. خوشبختانه برای نخستین بار، ۴۰۰ هزار تن زغال سنگ به یکی از کشورهای منطقه صادرات داشتیم که از سوی این کشور، پیشنهاد سرمایهگذاری در تولید کک تا کنسانتره به انجمن شده است.