سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۱۰ /چهارشنبه/۱۳ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۰۹ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد

نقش ابزارهای نوین در تامین مالی بنگاه‌ها

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد، فرصت‌ها و تهدیدها در سومین روز از یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران، فعالان صنعت فولاد نقش ابزارهای نوین را در تامین مالی بنگاه‌ها در شرایط کنونی اقتصادی مهم ارزیابی کردند.

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد، فرصت‌ها و تهدیدها در سومین روز از یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران، فعالان صنعت فولاد نقش ابزارهای نوین را در تامین مالی بنگاه‌ها در شرایط کنونی اقتصادی مهم ارزیابی کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد، فرصت‌ها و تهدیدها با حضور خداداد غریب‌پور مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات، رضا محتشمی‌پور قائم‌مقام بورس کالای ایران، رضا بوستانی کارشناس و خیری مدیر روابط عمومی مجتمع فولاد صنعت بناب در هتل المپیک برگزار شد.

نقش چشمگیر صنعت فولاد در بازار سرمایه

خداداد غریب‌پور در این میزگرد اظهار داشت: صنعت فولاد یکی از درخشان‌ترین صنایع کشور و این صنعت یکی از مهم‌ترین گروه‌ها در بازار سرمایه است. این صنعت نقش بسیار مهمی در اقتصاد و بورس اوراق بهادار کشور ایفا می‌کنند.

وی افزود: ذخایر سنگ‌آهن کشور حدود سه میلیارد تن و تولید آن امسال به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات خاطرنشان کرد: شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی همچون مبارکه و ملی مس، جزو بزرگ‌ترین شرکت‌های حاضر در بورس از نظر سرمایه هستند و سودهای جذابی دارند.

غریب‌پور تصریح کرد: شرکت‌های بزرگ حوزه فولاد و سنگ‌آهن از نظر بنیادین سهم‌های بسیار قوی دارند و سهامداران این شرکت‌ها باید آگاه باشند که این شرکت‌ها طرح‌های توسعه بسیار بزرگی در دست اقدام دارند.

وی بیان کرد: شرکت‌های بزرگ همچون مبارکه، گل‌گهر و چادرملو طی یکی دو سال اخیر افزایش سرمایه قابل توجهی داشته‌اند و توانستند از طریق افزایش سرمایه بخش قابل توجهی از منابع مورد نیاز برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود را کسب کنند.

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات عنوان کرد: در سال‌های اخیر توجه زیادی به مقوله نوآوری شده و برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌های متعددی در این رابطه برگزار شد و شرکت‌ها به نوآوری توجه کردند.

غریب‌پور تاکید کرد: سال جاری میزان تولید فولاد کشور به بیش از ۳۰ میلیون تن خواهد رسید که ۱۶ میلیون تن آن مصرف داخلی خواهد بود و مابقی باید صادر شود. بنابراین پتانسیل پنج میلیارد دلار صادرات در این صنعت وجود دارد. هر چند که در رابطه با صادرات به ویژه با کشورهای همسایه چالش‌هایی وجود دارد و سال جاری نیز صادرات فولاد کاهشی بوده است.

وی ابراز کرد: در افزایش سرمایه شرکت‌ها نسبت به احقاق حقوق سهامداران خرد توجه شده و در وهله اول سود سهام این سهامداران پرداخت شده و سپس سود انباشته صرف افزایش سرمایه شده است. ضمن اینکه اخیرا شرکت‌ها برای حمایت از سهم خود اقدام به خرید اوراق خزانه کرده‌اند.

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات تاکید کرد: صنایع معدنی حتی به توسعه زیرساخت‌ها کمک کرده‌اند که نمونه آن در احداث طرح انتقال آب خلیج فارس و راه آهن سنگان مشاهده کرد.
غریب‌پور اضافه کرد: فولاد حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار از تولید ناخالص جهانی به ارزش ۸۷ هزار میلیارد دلار را تشکیل می‌دهد. ۹۰میلیون نفر از اشتغال مستقیم و غیر مستقیم دنیا به صنعت فولاد مرتبط است.

غفلت فولادی‌ها از ابزارهای نوین تامین مالی در بورس کالا

رضا محتشمی‌پور در این میزگرد اظهار داشت: حوزه صنعت بزرگ‌ترین بخش کالایی بورس کالا را به خود اختصاص می‌دهد که بخش عمده آن فولاد است.

وی افزود: متاسفانه کمتر شاهد استفاده صنعت فولاد از ظرفیت بورس کالا بوده‌ایم. عرضه‌های فولاد در بورس کالا کمترین استفاده را از بورس کالا کرده است.

قائم‌مقام بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: ابزارهای بورسی همچون قراردادهای بلندمدت و ابزار پرمیم در بازارهای فولاد استفاده نشده و در دیگر بازارها مطرح است. در حالی که از نیازهای جدی این صنعت به ویژه حوزه بالادست است زیرا ابزار مهمی در تنظیم نیاز مواد اولیه صنایع پایین‌دست محسوب می‌شود. دیگر ابزار، اوراق سلف استاندارد است که به جز چند مورد صنعت فولاد از این ابزار استفاده نکرده است.

محتشمی‌پور تصریح کرد: استفاده از ابزارهای جدید بورسی نیازمند دخالت و کنترل مستقیم دولت در بورس است. البته نقص‌هایی در ابزارها همچون اوراق سلف وجود دارد که فشار را بر سمت تقاضا افزایش می‌دهد اما مصوباتی در این خصوص تنظیم کرده‌ایم.

وی مطرح کرد: اوراق مشتقه و صندوق‌های کالایی ابزارهایی نوین هستند که در صنعت فولاد هنوز مطرح نشده‌اند اما در مس مباحثی در این خصوص شده است. گواهی سپرده کالایی دیگر ابزاری است که تنها در حوزه کشاورزی به کار گرفته می‌شود اما صنعت فولاد از آن بی‌بهره است.

قائم‌مقام بورس کالای ایران تاکید کرد: ابزارهای نوین باعث می‌شوند ریسک نوسانات در این صنعت به حداقل برسد و فعالان صنعت فولاد به بورس کالا تنها به ابزاری برای عرضه کالا نگاه نکنند.

لزوم استفاده از ابزارهای کم‌ریسک برای تامین مالی

رضا بوستانی در این میزگرد اظهار داشت: صنعت و معدن تقریبا ۲۵ درصد از تولید ناخالص را تشکیل می‌دهد و سهم بخش معدن ۳درصد کمتر است.

وی افزود: دلیل عدم استفاده از ظرفیت معدن نبود ابزارهای نوین تامین مالی و سرمایه‌گذاری‌های نوین است. زمانی یک صنعت موفق است که سرمایه‌گذاری و تامین مالی در آن بسیار آسان انجام شده باشد.

بوستانی خاطرنشان کرد: اگر صنعت فولاد بتواند از اوراق بدهی برای تامین مالی خود استفاده کند، می‌تواند هزینه تامین مالی خود را کاهش دهد و هم اینکه دارایی مطمئن برای سهامداران خواهد بود. بازار بدهی در مقابل بازار سهام بسیار ناچیز است و اگر قرار است تامین مالی برای توسعه رخ دهد، بهتر است از بازار بدهی رخ دهد.

این کارشناس اذعان کرد: مردم برای فرار از تورم به سمت بورس آمدند و افرادی به این حوزه آمدند که توان تحمل ریسک بازار را نداشتند و به محض کاهش قیمت سهام، از این بازار خارج شدند.

وی تصریح کرد: اگر شرکت‌های بزرگ اوراق بدهی منتشر کرده بودند، مسلما بسیاری از این اوراق حتی با کاهش قیمت سهام ثابت باقی می‌ماند اما نتوانستیم از این فرصت استفاده کنیم. برخی از شرکت‌ها با اینکه تکنولوژی فنی خوبی دارند، اما نمی‌توانند از تکنولوژی مالی به خوبی استفاده کنند.

بوستانی تاکید کرد: فعالان بورس به راحتی به دلیل شناخت از بازار می‌توانند از اوراق بدهی استفاده و منابع مالی را جذب کنند. شرکت‌ها کمتر به این موضوع توجه کرده‌اند.

این کارشناس مطرح کرد: نرخ اوراق بدهی در بازار تعیین می‌شود. الزامی برای ثبت نرخ سود اوراق بدهی در ۲۰ درصد نیست و توسط خریدار و فروشنده تعیین می‌شود. تجربه امسال به فعالان بازار سرمایه نشان می‌دهد نباید به سودهای کوتاه‌مدت دلخوش بود و باید بازار را تعمیق کرد.

عدم توازن در زنجیره فولاد

خیری در این میزگرد اظهار داشت: فولاد صنعت بناب یک مجموعه جوان و ۱۵ ساله با واحدهای ذوب و نورد است.

وی افزود: عدم توازن در زنجیره دیده می‌شود و مجوزها و طرح‌ها به جایی می‌رسند که با حداقل ظرفیت فعالیت می‌کنند. این طرح‌ها در زمانی آغاز به کار کردند که بازارهای داخلی و منطقه‌ای دستخوش تغییر شده است. اکنون واحدهای فولادی در آذربایجان شرقی با ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند. بازنگری در زنجیره فولاد لازم است که واحدهای فولادی با ظرفیت پایین فعالیت نکنند.

مدیر روابط عمومی شرکت فولاد صنعت بناب خاطرنشان کرد: حضور فعالان بخش خصوصی در صنعت فولاد می‌تواند راهگشا باشد و فولاد صنعت بناب نیز به حوزه وارد شده و دست به دامان بانک‌ها برای تامین مالی شده است و به زودی به بورس وارد خواهد شد.

خیری اذعان کرد: ارتباط دوسویه میان بازار سرمایه و صنعت فولاد می‌تواند راه حل مناسبی باشد و تامین سرمایه صنعت از طریق بازار سرمایه انجام شود.

مدیر روابط عمومی شرکت فولاد صنعت بناب، عنوان کرد: فولاد صنعت بناب طرح‌های توسعه‌ای به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد را در دستور کار قرار داده است. فولاد صنعت بناب طرح‌های توسعه‌ای به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد را در دستور کار قرار داده است. ضمن اینکه بخشی از ظرفیت این شرکت به سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه نیازمند است.

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

طی اسفند ماه ۹۹ رقم خورد؛

۱۸:۳۰ /شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد

۸:۴۸ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

در روز دوم یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران

۸:۳۷ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

بررسی عوامل موثر بر رشد درآمدهای شرکت آهن  و فولاد ارفع در سال 1400

۵:۲۵ /پنجشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800