سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۳۶ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۳۵ /دوشنبه/۲۵ فروردین ۱۴۰۴

اسماعیلی عنوان کرد:

نقش موثر پایگاه داده‌های علوم زمین در جذب سرمایه برای معدن

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با اشاره به اهمیت پایگاه جامع داده‌های علوم زمین، بر اجرایی شدن این پایگاه تاکید کرد و گفت: این پایگاه به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری در بخش معدن عمل خواهد کرد و در صورت اجرایی شدن قادر است سرمایه‌ها را به سمت معدن بیاورد تا شاهد رشد بیشتر در بخش معدنکاری باشیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با اشاره به اهمیت پایگاه جامع داده‌های علوم زمین، بر اجرایی شدن این پایگاه تاکید کرد و گفت: این پایگاه به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری در بخش معدن عمل خواهد کرد و در صورت اجرایی شدن قادر است سرمایه‌ها را به سمت معدن بیاورد تا شاهد رشد بیشتر در بخش معدنکاری باشیم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، داریوش اسماعیلی بیان کرد: وظیفه اصلی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور تولید داده‌های پایه است و ارزش این داده‌ها زمانی مشخص می‌شود که در دسترس کاربران، به ویژه کاربران بخش خصوصی قرار گیرد.

وی، مهم‌ترین گام برای توسعه بخش معدن کشور را ایجاد شفافیت و دسترسی آسان به داده‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی عنوان کرد و افزود: در این راستا، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با راه‌اندازی پایگاه جامع داده‌های علوم زمین، قصد دارد تا داده‌های مرتبط با معادن کشور را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور از پیشرفت‌های اخیر در تقویت پایگاه داده‌های علوم زمین خبر داد و گفت: این پایگاه در حال حاضر شامل داده‌های تاریخی و ارزشمندی است که پیش‌تر در دسترس عموم نبوده‌اند؛ در حالی که این داده‌ها می‌توانند به سرمایه‌گذاران کمک کنند تا تصمیمات بهتری درباره سرمایه‌گذاری در بخش معدن بگیرند.

اسماعیلی با بیان اینکه پایگاه داده‌های علوم زمین سه سامانه اصلی دارد، خاطرنشان کرد: سامانه داده‌های مکانی به کاربران اجازه می‌دهد با کلیک روی نقاط مختلف نقشه، به داده‌های دقیق مکانی دسترسی پیدا کنند.

به گفته وی، سامانه توصیفی یا کتابخانه‌ای که برای گزارش‌ها، مقالات و مستندات علمی مرتبط با زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کاربرد دارد و سامانه سرویس کاتالوگ که امکان اتصال به داده‌های سازمان‌های دیگر مانند ایمیدرو، سازمان انرژی اتمی و وزارت نفت را فراهم می‌کند. داده‌های سازمان ایمیدرو با استفاده از سرویس کاتالوگ قابل دسترس است؛ در مورد سازمان انرژی اتمی نیز امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه، دسترسی به داده‌های این سازمان در پایگاه فراهم شود و وزارت نفت همچنان رتبه پایین‌تری در ارائه داده‌ها دارد که پیگیر آن هستیم.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: براساس قانون برنامه هفتم توسعه، سازمان زمین‌شناسی موظف شده است تا همه داده‌های موجود را در اختیار عموم قرار دهد که این اقدام تا پایان سال اول برنامه (اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) باید به اتمام برسد.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به اینکه این اطلاعات و داد‌ه‌ها به صورت برخط و با پرداخت حداقل هزینه قابل دسترسی است، اظهار داشت: در سال گذشته، حدود ۲۱ هزار و ۴۰۰ رکورد گزارش در پایگاه داده‌ها ثبت شد و دو کار جدید در سامانه ایجاد کردیم؛ یکی مدیریت زمین‌شناسی دریایی، به ویژه دریای خلیج‌ فارس و دیگری سامانه فراسرزمینی است که مربوط به مطالعات زمین‌شناسی فرازمینی بوده و اطلاعات موجود از کشور‌های مختلف مثل آفریقا، کشور‌های عضو اکو و… به صورت نقشه یا گزارش در آن ثبت شده است.

وی در مورد موانع موجود برای اجرایی شدن پایگاه داده‌ها در برخی سازمان‌ها، اضافه کرد: نبود همکاری و تبادل کامل داده بین نهاد‌ها (وزارت نفت که در انتشار داده‌ها از سازمان‌های دیگر کمی عقب است، سازمان انرژی اتمی، شرکت ملی صنایع مس ایران و…)، ضعف در زیرساخت‌های نرم‌افزاری و امنیتی برای انتشار عمومی داده‌ها و مسائل حقوقی و حفاظتی در برخی داده‌های خاص (برای مثال اطلاعات مربوط به عناصر راهبردی یا مناطق مرزی)، از جمله این موارد است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور درباره اینکه چه زمانی پایگاه جامع اجرایی می‌شود، گفت: ما مطابق قانون قبل از سال اول همه داده‌های خود و وزارت صمت را با توجه به زیرساخت‌های لازم منتشر خواهیم کرد و دیگر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها نیز تا پایان سال دوم وقت دارند اطلاعات و داده‌های اکتشافی و زمین‌شناسی خود را در این پایگاه بارگذاری کنند.

اسماعیلی درباره اهمیت تجمیع داده‌های اکتشافی، خاطرنشان کرد: تجمیع داده‌ها باعث جلوگیری از صرف هزینه و زمان برای طرح‌های اکتشافی تکراری می‌شود؛ دسترسی آزاد به اطلاعات، شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد؛ اطلاعات متمرکز، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای بهره‌برداری از منابع، جذب سرمایه و اولویت‌بندی طرح‌ها را فراهم می‌کند و دسترسی به داده‌ها، نوآوری و سرمایه‌گذاری را تسهیل می‌کند.

وی در پایان یادآور شد: پایگاه‌های داده برای ذخیره، نگهداری و دسترسی به هر نوع داده استفاده می‌شود و داده‌های افراد، مکان‌ها یا اشیا جمع‌آوری و در یک مکان نگهداری می‌شود تا قابل‌ مشاهده و تجزیه‌ و تحلیل باشد؛ در واقع پایگاه‌های داده را می‌توان به‌ عنوان مجموعه‌ای سازمان‌ یافته از داده‌ها و اطلاعات در نظر گرفت.

انتهای پیام//

رئیس هیئت عامل ایمیدرو:

۱۴:۱۳ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیس هیئت عامل ایمیدرو خبر داد:

۶:۲۰ /دوشنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیس هیئت عامل ایمیدرو عنوان کرد:

۱۵:۲۰ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴

مقدم‌علی عنوان کرد:

۱۵:۰۲ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴

حلقه مفقوده صنایع معدنی چیست؟

۶:۲۰ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

عليرضا مظفری، مديرعامل تعاونی معدنی کهران کوير طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۳ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۱۰:۱۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

در سال 1402 تحقق پیدا کرد؛

۱۰:۲۶ /سه شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده و عادی سالیانه به تصویب رسید؛

۱۳:۳۸ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در نشست تحلیلی «وکغدیر» مطرح شد؛

۱۵:۴۶ /دوشنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

راهبردی هوشمندانه برای آینده صنعت؛

۱۳:۲۰ /چهارشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان؛

۱۱:۴۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۸ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات؛

۵:۲۸ /شنبه/۲۲ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۰۶ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/7

222417

فلزات آنلاین

1404/02/7

882230

فلزات آنلاین

1404/02/7

1401263

فلزات آنلاین

1404/02/7

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/7

27816

فلزات آنلاین

1404/02/7

16634

فلزات آنلاین

1404/02/7

43078

فلزات آنلاین

1404/02/7

65608

فلزات آنلاین

1404/02/7

49801

فلزات آنلاین

1404/02/7

43707

فلزات آنلاین

1404/02/7

36726

فلزات آنلاین

1404/02/7

35948

فلزات آنلاین

1404/02/7

35714

فلزات آنلاین

1404/02/7

43732

فلزات آنلاین

1404/02/7

38728

فلزات آنلاین

1404/02/7

61045

فلزات آنلاین

1404/02/7

33225

فلزات آنلاین

1404/02/7

42897

فلزات آنلاین

1404/02/7

56224

فلزات آنلاین

1404/02/7

6653100