سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۳۷ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۲۰ /سه شنبه/۸ آبان ۱۴۰۳

هم‌زمان با امضای قرارداد دو غول معدنی،

نقطه عطف تاریخ صنعت لیتیوم در جهان رقم خورد

شرکت‌ «Rio Tinto» طی بیانیه‌ای تنها چند روز پس از منتشر شدن خبرهایی مبنی بر خیز خود برای خرید سهام شرکت «Arcadium Lithium»، اعلام کرد که در همین رابطه قراردادی را با شرکت «Arcadium Lithium» امضا کرده است.

شرکت‌ «Rio Tinto» طی بیانیه‌ای تنها چند روز پس از منتشر شدن خبرهایی مبنی بر خیز خود برای خرید سهام شرکت «Arcadium Lithium»، اعلام کرد که در همین رابطه قراردادی را با شرکت «Arcadium Lithium» امضا کرده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «Fastmarket»، طبق اعلامیه مشترک منتشر شده از سوی هر دو شرکت «Rio Tinto» و «Arcadium Lithium»، ارزش این قرارداد حدود ۶٫۷ میلیارد دلار اعلام شد و به اتفاق آرا از سوی هیئت مدیره هر دو شرکت نامبرده به امضا رسید.

یکی از مشارکت‌کنندگان بازار، امضای قرارداد میان دو شرکت مذکور را لحظه‌ای تاریخی در صنعت لیتیوم دانست و افزود: این مسئله نشان می‌دهد بازار لیتیوم تا چه اندازه‌ای نسبت به گذشته روند توسعه را پیموده است.

یکی از مصرف‌کنندگان بازار عنوان کرد: امضای چنین قراردادی که یک طرف آن شرکت «Rio Tinto» قرار دارد، نشان می‌دهد که بازار لیتیوم در حال رسیدن به مرحله بلوغ و بالندگی است.

شرکت «Rio Tinto» که یکی از تولیدکنندگان برجسته سنگ‌آهن و آلومینیوم در جهان به شمار می‌رود، با امضای این قرارداد به جمع دیگر تولیدکنندگان بزرگ لیتیوم مانند شرکت‌های «Albemarle»، «SQM» و «Ganfeng Lithium» خواهد پیوست.

لازم به ذکر است که شرکت «Arcadium Lithium» از طریق ادغام دو شرکت «Allkem» و «Livent» در ماه ژانویه ۲۰۲۴ راه‌اندازی شد؛ همچنین ظرفیت تولید این شرکت حدود ۷۵ هزار تن کربنات لیتیوم معادل (LCE) در سال عنوان شده است.

از سوی دیگر، می‌توان بیان کرد که شرکت «Rio Tinto» قبل از امضای این قرارداد، یکی از تولیدکنندگان نسبتا کوچک در صنعت لیتیوم به شمار می‌رفت.

پروژه «Rincon» واقع در آرژانتین که از فناوری استخراج مستقیم لیتیوم (DLE) برای تولید این ماده معدنی استفاده می‌کند، از جمله یکی از دارایی‌های لیتیوم شرکت نامبرده محسوب می‌شود که ظرفیت تولید در آن حدود سه هزار تن در سال برآورد شده است. انتظار می‌رود فرایند بهره‌برداری از پروژه مذکور در اواخر سال ۲۰۲۴ آغاز شود.

پروژه تولید لیتیوم و بور در معدن «Jadar» صربستان، از جمله دیگر دارایی‌های لیتیوم شرکت «Rio Tinto» به شمار می‌آید که پتانسیل تبدیل شدن به بزرگ‌ترین معدن لیتیوم اروپا را با ظرفیت پیش‌بینی شده ۵۸ هزار تن در هر سال کربنات لیتیوم باتری را در خود دارد. ناگفته نماند پروژه «Jadar» به دلیل مخالفت‌های شدید جوامع محلی در صربستان با موانع متعددی روبه‌رو شده و در حال حاضر فرایند تولید در آن متوقف شده است.

امضای این قرارداد شرایطی را برای شرکت «Rio Tinto» فراهم خواهد کرد تا این شرکت بتواند از تخصص شرکت  «Arcadium Lithium» به‌ ویژه در زمینه فناوری استخراج مستقیم لیتیوم (DLE) بهره ببرد. گفتنی است شرکت «Arcadium Lithium» از این فناوری در پروژه تحت مدیریت خود یعنی پروژه «Salar del Hombre Muerto» به منظور استخراج لیتیوم استفاده می‌‌کند.

ناگفته نماند شرکت «Arcadium Lithium» از این طریق به سرمایه قابل‌توجهی که به کمک آن می‌تواند توسعه برنامه‌های بلندپروازانه خود را دنبال کند، دسترسی پیدا خواهد کرد. بخشی از برنامه شرکت نامبرده، توسعه ظرفیت تولید سالانه خود به بیش از دو برابر ظرفیت فعلی تا سال ۲۰۲۸ است.

جیکوب استاشولم، مدیر اجرایی شرکت «Rio Tinto» طی بیانیه‌ای عنوان کرد: این شرکت به کمک شرکت «Arcadium Lithium» در مقیاس گسترده و با استفاده از ظرفیت عظیم سرمایه‌گذاری خود خواهد توانست به اهداف مورد نظر دست پیدا کند.

پائول لوستی، مدیر بخش تحقیقات مواد اولیه باتری در موسسه «Fastmarket» اظهار داشت: قرارداد مذکور یک نقطه عطف در صنعت لیتیوم به شمار می‌رود و شرکت «Rio Tinto» را از یک تولیدکننده کوچک، به یکی از فعالان پیشرو در صنعت لیتیوم تبدیل خواهد کرد.

تجارت غیردورانی

قرارداد مذکور درست در زمانی انجام شده است که قیمت لیتیوم در پایین‌ترین سطح چند ساله خود قرار دارد و بیش از ۸۰ درصد نسبت به بیشترین رقم ثبت شده برای این ماده معدنی در اواخر سال ۲۰۲۲ کاهش را تجربه کرده است.

در همین راستا، موسسه «Fastmarket» قیمت لیتیوم هیدروکسید مونوهیدرات با خلوص حداقل ۵۶٫۵ درصد، مورد استفاده در تولید باتری با شرط تحویل در بنادر چین، ژاپن و کره‌جنوبی و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار (cif) جهت عرضه در بازار فیزیکی را حدود ۹ تا ۱۰ دلار در هر کیلوگرم در روز سه‌شنبه هشتم اکتبر ۲۰۲۴ ارزیابی کرد که در مقایسه با رقم ۹ تا ۱۰٫۵۵ دلار به ازای هر کیلوگرم اعلام شده در یک روز قبل از تاریخ ذکر شده کاهش را به ثبت رساند. گفتنی است قیمت هیدروکسید لیتیوم از ماه دسامبر ۲۰۲۲ که رقمی برابر با ۸۴ تا ۸۶ دلار به ازای هر کیلوگرم گزارش شده بود، در حال حاضر نزدیک به ۸۹ درصد کاهش یافته است.

علاوه‌براین، ارزیابی موسسه مذکور نشان می‌دهد که قیمت لیتیوم کربنات با خلوص حداقل ۹۹٫۵ درصد، مورد استفاده در تولید باتری با شرط تحویل در بنادر چین، ژاپن و کره‌جنوبی و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار (cif) جهت عرضه در بازار فیزیکی، رقمی حدود ۱۰٫۷ تا ۱۱٫۳ دلار به ازای هر کیلوگرم در روز هشتم اکتبر ۲۰۲۴ ثبت شده که از ماه دسامبر ۲۰۲۲ تاکنون ۸۶ درصد کاهش داشته است.

استاشولم اقدام شرکت «Rio Tinto» را حرکتی مبتنی بر توسعه تجارت غیردورانی عنوان کرد که با چارچوب تخصیص سرمایه‌گذاری این شرکت در مطابقت کامل قرار دارد و شرکت مذکور را به سمت بازاری سوق خواهد داد که امکان رشد و توسعه در آن فراهم شده است.

مت بریتزمن، تحلیلگر ارشد فعال در شرکت «Hargreaves Lansdown» در گفت‌وگو با موسسه «Fastmarket» مطرح کرد: اقدام به خرید سهام شرکت «Arcadium Lithium» از سوی شرکت «Rio Tinto» درست در زمانی انجام شده که قیمت لیتیوم نسبت به بیشترین نرخ ثبت شده برای این ماده معدنی در سال ۲۰۲۲ حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است.

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، ارزش این قرارداد حدود ۶٫۷ میلیارد دلار برآورده شده که حدود ۲۰ درصد نسبت به ارزش شرکت «Arcadium Lithium» و در زمان تاسیس آن در ماه ژانویه ۲۰۲۴، مبلغ کمتری است.

واکنش‌ها به قرارداد میان شرکت‌های «Rio Tinto» و «Arcadium Lithium»

اگرچه این قرارداد یک تحول قابل توجه در بازار لیتیوم تلقی می‌شود اما واکنش کلی فعالان بازار فیزیکی به اعلام این خبر تا حدودی متفاوت بوده است. بررسی‌های موسسه «Fastmarket» از قبل نشان می‌داد که شرکت «Rio Tinto» قصد دارد حضور خود در بازار لیتیوم را افزایش دهد و حتی شایعاتی در مورد خرید احتمالی سهام «Arcadium Lithium» از سوی این شرکت در رسانه‌ها منتشر شده بود.

برخی از فعالان بازار اقدام شرکت «Rio Tinto» را در راستای تقویت روند عرضه و تقاضا در بازار لیتیوم توصیف کردند. یکی از معامله‌گران بازار تاکید کرد: معامله انجام شده میان دو شرکت نامبرده نشان می‌دهد که علی‌رغم قیمت‌های پایین فعلی این ماده معدنی، می‌توان به بازیابی روند عرضه و تقاضا در صنعت مذکور در بلندمدت امیدوار بود.

اقدام شرکت «Rio Tinto» حاکی از آن است که این شرکت باور دارد در بلندمدت، اتفاقات بسیار مثبتی در صنعت لیتیوم خواهد افتاد. طبق بیانیه‌ اعلام شده از سوی شرکت «Rio Tinto»، احتمال می‌رود نرخ رشد ترکیبی سالانه (CAGR) در حجم تقاضا برای لیتیوم تا سال ۲۰۴۰ که منجر به ایجاد وضعیت کسری در عرضه می‌شود، ۱۰ درصد افزایش یابد.

در این بیانیه اعلام شده است قرارداد مذکور زمانی به امضا رسیده که سطح رقابت در بازار لیتیوم از طریق خرید دارایی‌ها و یا از طریق سرمایه‌گذاری مشترک میان مشارکت‌کنندگان بازار فلز حیاتی مذکور افزایش یافته است؛ این مسئله خود حاکی از چشم‌انداز مثبت لیتیوم در بلندمدت است.

در همین رابطه، تحلیلگران موسسه «Fastmarket» پیش‌بینی می‌کنند که وضعیت مازاد عرضه در بازار لیتیوم تا سال ۲۰۲۷ ادامه پیدا کند و پس از آن دوباره حجم تقاضا از حجم عرضه فلز مذکور پیشی بگیرد.

طبق پیش‌بینی تحلیلگران موسسه نامبرده، کسری تولید لیتیوم در سال ۲۰۲۷ به حدود ۱۷ هزار و ۹۶ تن می‌رسد و در سال ۲۰۲۸، این حجم کسری به بیش از ۶۸ هزار تن افزایش خواهد یافت. علاوه‌براین، احتمال می‌رود نرخ رشد مرکب سالانه در تقاضای لیتیوم بر اساس لیتیوم کربنات معادل (LCE) به حدود ۱۲ درصد تا سال ۲۰۳۴ برسد.

برخی دیگر از فعالان بازار بر این باورند که افزایش فرایند ادغام و اکتساب در صنعت لیتیوم، تاثیر فوری بر وضعیت بازار فلز مذکور نخواهد گذاشت. یکی از تحلیلگران چینی در خصوص قرارداد مذکور، اظهار داشت: این قرارداد تاثیری بر بازار لیتیوم چین نخواهد گذاشت و بیشترین تاثیر مثبت آن متوجه شرکت «Rio Tinto» خواهد بود؛چراکه این شرکت با خرید سهام «Arcadium Lithium»، امکان دسترسی به منابع سنگ سخت لیتیوم و آب نمک را پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام//

با توجه به اهمیت تامین مواد اولیه حیاتی،

۱۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

با هدف رشد تولید خودروهای الکتریکی صورت پذیرفت؛

۱۱:۲۹ /چهارشنبه/۳۰ آبان ۱۴۰۳

شرایط آشفته معادن در پی تحولات سیاسی؛

۱۲:۲۶ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

در سه‌ ماهه اول ۲۰۲۴ رخ داد؛

۱۵:۴۰ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/12

215214

فلزات آنلاین

1403/09/12

569015

فلزات آنلاین

1403/09/12

769238

فلزات آنلاین

1403/09/12

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/12

23942

فلزات آنلاین

1403/09/12

14283

فلزات آنلاین

1403/09/12

40972

فلزات آنلاین

1403/09/12

49911

فلزات آنلاین

1403/09/12

42663

فلزات آنلاین

1403/09/12

41504

فلزات آنلاین

1403/09/12

27560

فلزات آنلاین

1403/09/12

29562

فلزات آنلاین

1403/09/12

28095

فلزات آنلاین

1403/09/12

36996

فلزات آنلاین

1403/09/12

34917

فلزات آنلاین

1403/09/12

50784

فلزات آنلاین

1403/09/12

27236

فلزات آنلاین

1403/09/12

40768

فلزات آنلاین

1403/09/12

44874

فلزات آنلاین

1403/09/12

4564900