مدیر فروشگاه آلومینیوم حمید با بیان اینکه بازار ورق آلومینیوم کساد نشده است، گفت: مشکل اصلی نوسان قیمت دلار است که تصمیمگیری را برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان دشوار کرده است.
«حمید شریعتی» که عمده کارش، لوله، میلگرد و ورق آلومینیوم است در گفتگو با «فلزات آنلاین» افزود: ظرف یک روز دلار افزایش قیمت دو، سه هزار تومانی پیدا میکند و این بدان معناست که هر فردی دلار را روز گذشته فروخته باشد، ضرر کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تولید ورق آلومینیوم در داخل کشور انجام میشود، تصریح کرد: فقط برخی از ورقهای آلومینیومی مورد مصرف در صنایع دفاعی، وارداتی هستند، مواد اولیه تولید ورق آلومینیوم مانند شمش آلومینیوم بیشتر تولید ایران هستند و فقط بخش کمی مانند سیلیس از انگلیس وارد میشود.
شریعتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ورق آلومینیومی، کیلویی۳۰ تا ۲۵۰هزار تومان است، گفت: این بازه قیمتی بر اساس آلیاژ به کار رفته در ورق آلومینیوم است؛ مدل معمولی که کارخانه اراک تولید میکند کیلویی ۳۰هزار تومان به بالاست، ولی ورق آلیاژی که در صنایع دفاع استفاده میشوند، بیش از ۲۵۰هزار تومان است.
وی با بیان اینکه بیشترین کدهای مورد استفاده در ورق آلومینیوم را ۷۰۷۵- ۲۰۲۴- ۶۰۶۱ بیان و تصریح کرد:
بیشترین این تولیدات را کارخانه اراک انجام میدهد که حدود ۹۰ درصد بازار را در اختیار دارد و سایر برندها، مدت چندانی از شروع فعالیت آنها نگذشته است.
مدیر فروشگاه آلومینیوم حمید اظهارداشت: هرچند برند اصلی در حوزه تولید ورق آلومینیوم، کارخانه اراک است اما فعالیت کارخانههای متفرقه که محصول خود را با قیمت کمتری عرضه میکنند، موجب شده است تا کمی تمایل به سمت آنها بیشتر شود.
شریعتی در عین حال تاکید کرد: کارخانه اراک ورق آلومینیوم استاندارد تولید میکند، اما کارخانههای متفرقه محصول استانداردی تولید نمیکنند.
وی با بیان اینکه مصرف آلومینیوم بسیار بیشتر از سایر فلزات غیرآهنی است، گفت: اما در شرایط کنونی، کارخانه تولیدکننده ورق آلومینیوم شاید فروشش نسبت به گذشته خیلی کاهش یافته باشد.
مدیر فروشگاه آلومینیوم حمید، با بیان اینکه ورق آلومینیوم در صنایع مختلفی همچون صنایع پتروشیمی، خودروسازی، صنایع دفاعی مصرف میشود، افزود: به طورکلی ورق آلومینیوم در تولید قطعات زیادی مورد مصرف دارد.
شریعتی همچنین گفت: عمدهفروشان ورق آلومینیوم را از کارخانه، در تناژ زیاد به صورت نقدی خریداری و سرمایه خود را دپو میکنند و سپس به مرور در بازار به فروش میرسانند.
وی درباره نحوه ساخت و تولید ورق آلومینیومی نیز توضیح داد: شمش آلومینیوم را در کوره ذوب کرده و به صورت پلیت در میآورند و سپس نورد میکنند تا ضخامت آن کم شود و به اندازه مورد نظر در بیاید. البته بحث آلیاژ آنها نیز مهم است زیرا مثلا لولههای نرم برای گاز استفاده میشوند.