در گذشته، مفهوم «سرمایههای سازمان» پیش از هر چیز تداعیگر منابع مالی و مادی آن بود اما در سالهای اخیر این مفهوم دستخوش تحولات بزرگی شده است. در واقع امروز اصلیترین دارایی و سرمایه هر بنگاه اقتصادی، منابع انسانی آن هستند و عملکرد و تخصص آنها اصلیترین مولفه موثر بر کارآیی کل سازمان به شمار میآید. بنابراین به جرات میتوان گفت که در دنیای امروز، سازمانی موفق است که در راستای توسعه سطح آموزش و شایستگی این سرمایههای اصلی خود تلاش کند. شرکت جهان فولاد سیرجان نیز به عنوان یکی از بازیگران استراتژیک صنعت فولاد کشور همواره تلاش داشته است تا برنامههای فراگیری را در راستای توسعه همهجانبه سرمایههای انسانی و شایستگیهای آنها دنبال کند؛ راهبردی که نتیجه آن امروز به وضوح در رشد چشمگیر عملکرد تولید و فروش و درآمدزایی این شرکت قابل مشاهده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، سطح دانش، توانمندی و مهارتهای کارکنان، یکی از مهمترین عواملی است که تاثیر مستقیمی بر خروجی و محصول نهایی هر صنعتی دارد؛ موضوعی که روزبهروز نیز بر اهمیت آن بیشتر از قبل تاکید میشود. این عوامل را میتوان در قالب شایستگی سرمایههای انسانی سازمانها خلاصه کرد که نقش انکارناپذیری در موفقیت و یا شکست سازمان ایفا میکند. موضوع ارتقای شایستگی سازمانی در صنعت استراتژیک و بزرگی مانند صنعت فولاد از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چراکه این صنعت از طرفی با توجه به دامنه گسترده فعالیتهای بالادستی و پاییندستی وابسته به آن، بخشی استراتژیک، حیاتی و تاثیرگذار در فضای اقتصادی و صنعتی و تامین نیاز صنایع پاییندستی و مصرفکننده برشمرده میشود و از سوی دیگر کارآمدی آن میتواند تاثیرات شگرف و قابل ملاحظهای را بر رقابتپذیری آن در بازارهای داخلی و صادراتی داشته باشد. همین مسئله سبب شده است که حرکت در مسیر ارتقای سطح آموزش و شایستگی منابع انسانی، به یکی از مولفههای اساسی و حیاتی تعالی و توسعه صنعت فولاد تبدیل شود. در همین راستا، شرکت جهان فولاد سیرجان نیز به عنوان یکی از بزرگترین نقشآفرینان زنجیره فولاد کشور، رویکرد ویژهای به بحث توسعه شایستگیها و آموزش سرمایههای انسانی دارد و برنامههای آموزشی خود را مطابق با استانداردهای بهروز و بینالمللی، به تمامی سطوح سازمانی ارائه میکند.
فرصت ویژه
اساسا یکی از نقاط قوت شرکت جهان فولاد سیرجان، بهکارگیری نیروهای انسانی متخصص، جوان و متعهد است و کمیته منابع انسانی نیز یکی از کمیتههای فعال در این شرکت محسوب میشود. از این رو، یکی از مهمترین فرصتهایی که پیش روی شرکت جهان فولاد سیرجان قرار دارد، امکان استفاده از تجارب پرسنل باتجربه و متخصص برای آموزش سایر پرسنل این شرکت است که بیتردید نقش بسزایی در ارتقای سطح آموزش و شایستگی کارکنان خواهد داشت. شرکت جهان فولاد سیرجان گامهای نخست خود در مسیر آموزش موثر سرمایههای انسانی را با تهیه و تدوین پروفایل شغلی کارکنان و همچنین تدوین مدل شایستگی آغاز کرده است. این شرکت در سال گذشته اقدامات ارزشمندی را در راستای ارتقای سطح آموزش و توسعه شایستگی سرمایههای انسانی خود انجام داده که برگزاری دورههای کاربردی و تخصصی در قالب آموزشهای حضوری و غیرحضوری متناسب با نیاز کارکنان مجموعه و پیمانکاران، برگزاری مدرسه تکمیلی ویژه روسای شرکت، اجرای برنامههای توسعه فردی در قالب دورههای آموزشی میانمدت و بلندمدت، ایجاد برنامههای آموزش مجازی و همچنین برگزاری دورههای آموزشی مسائل مرتبط با محیطزیست و HSE (عمومی و تخصصی) از آن جملهاند. این شرکت در سال گذشته همچنین نسبت به انجام فعالیتهای متنوعی که میتوانند نقش مثبت و موثری در راستای توسعه شایستگی کارکنان داشته باشند، از جمله راهاندازی باشگاه کتاب (تهیه پادکست، تهیه طرحهای گرافیکی مبتنی بر نکات اصلی کتاب، مسابقه کتابخوانی و اشتراکگذاری موارد یادشده در گروههای مجازی) نیز اقدام کرده است.
ایجاد باشگاه مدرسان داخلی، یکی از رویکردهای موثر شرکت جهان فولاد سیرجان در عرصه آموزش بوده است. در همین راستا، این شرکت در سال گذشته دورههای تخصصی ویژهای را برای مدرسان انتخابی با هدف توسعه و توانمندسازی کارکنان، انتقال دانش به کارکنان (تسهیم دانش)، کمک به توسعه نظام مدیریت دانش در سازمان و ایجاد انگیزه در میان کارکنان علاقهمند به تدریس برگزار کرد. در مجموع، نگاهی به عملکرد آموزشی شرکت جهان فولاد سیرجان در سال گذشته نشان میدهد که این شرکت به ۳۹۰ نفر از کارکنان خود برنامه آموزشی ارائه کرده که معادل ۳۸ هزار و ۸۲۴ نفرساعت آموزش بوده است. گفتنی است که این برنامههای آموزشی شامل برنامههای مدیریتی (۱۶ هزار و ۲۲۷ نفرساعت)، عمومی و مذهبی (۶ هزار و ۷۴۰ نفرساعت) و تخصصی شغلی به میزان ۱۵ هزار و ۸۵۷ نفرساعت بوده است.
شرکت جهان فولاد سیرجان نگاه دقیق خود به رشد و توسعه سرمایههای انسانی را در سال جاری نیز تداوم بخشیده است. از جمله اقدامات این شرکت در سال جاری میتوان به برگزاری دورههای آموزشی زبان انگلیسی به همراه ارائه بسته و محتوای فنی در سطوح مختلف، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی کارکنان و همچنین تهیه و ارائه بستههای آموزش موسیقی اشاره کرد. شرکت جهان فولاد سیرجان همچنین نسبت به برگزاری آموزشهای ایمنی بدو استخدام برای پرسنل جدید توسط مراکز آموزشی دارای تاییدیه از مراجع ذیصلاح، برگزاری دورههای آموزش ایمنی (TBM و آموزشهای تخصصی و عمومی) برای تمامی کارکنان سایت به صورت منظم و برنامهریزیشده و همچنین برگزاری دوره آموزشی در خصوص روشهای ارزیابی ریسک در سطح سازمان (JHA برای مشاغل و FMEA برای تجهیزات) برای تمامی مسئولان ایمنی شاغل در سایت نیز اقدام کرده است. علاوهبرآنها، شرکت جهان فولاد سیرجان دورههای آموزشی ویژهای را نیز برای پرسنل واحد آتشنشانی خود با توجه به حساسیت بالای این حوزه تدوین کرده است که دورههای سناریونویسی و تدوین مانور تمرینی، سایز آپ، مدیریت استرس در شرایط اضطراری، اطفای حریق ذوب و ریختهگری در کارخانه فولادسازی، استفاده از پهپاد و نیز جرثقیل مفصلی تازه وارد شده به ناوگان را در برمیگیرند.
شرکت جهان فولاد سیرجان با پیادهسازی، اجرا، ارزیابی و ممیزی نظام جامع مدیریت شایستگی و توسعه فردی استعدادها، مطابق با پیشرفتهترین الگوهای جهانی و منطبق بر آخرین نسخه استاندارد، موفق به دریافت گواهینامه استاندارد اثربخشی آموزش در سازمانها (ISO 10015-2019) شده است. گفتنی است که این موفقیت در نتیجه برنامه یک ساله علمی و مدون شرکت جهان فولاد سیرجان، بر اساس سیاستهای کلان مدیریتی و تعهد این شرکت به ارتقای مداوم چرخه دانش فنی و تخصصی کارکنان در راستای استفاده حداکثری از استعدادهای نیروی انسانی و نیل به رشد و بهبود عملکرد سازمانی حاصل شده است. گفتنی است که این استاندارد با هدف نهادینهسازی نگرش فرایندی و سیستمی، متمرکز بر فعالیتهای حوزه آموزش و ارائه خدمات آموزشی باکیفیت به کارکنان پیادهسازی شده است.
بر مدار رکوردشکنی
چنانچه پیشتر نیز اشاره شد، میزان شایستگی سرمایههای انسانی سازمان به طور مستقیم بر کمیت و کیفیت محصولات خروجی تاثیرگذار است. این موضوع در عملکرد روبهرشد تولید و رکوردشکنیهای پیاپی شرکت جهان فولاد سیرجان به وضوح قابل مشاهده است؛ به طوری که عملکرد تولید این شرکت در سال گذشته علیرغم تشدید محدودیتهای انرژی با ۶۵ رکورد کمی و کیفی همراه بوده است. این روند مثبت تولید در عملکرد فروش و کسب درآمد این شرکت نیز نمود یافته است. شرکت جهان فولاد سیرجان در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که در مقایسه با سال قبل از آن، رشد ۲۳ درصدی داشته است.
روند رکوردشکنیهای شرکت جهان فولاد سیرجان در سال جاری نیز تداوم یافته است؛ به طوری که این شرکت سال ۱۴۰۳ را با ثبت هفت رکورد کمی و ۶ رکورد کیفی تولید در فروردین ماه آغاز کرد. این رکوردهای کمی شامل یک رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی در کارخانه احیا (۹۲ هزار و ۱۶۴ تن)، یک رکورد در کارخانه بریکتسازی (۶ هزار و ۴۴۰ تن)، دو رکورد در تولید روزانه شمش فولادی در روزهای سیزدهم و بیست و پنجم فروردین ماه به ترتیب به میزان سه هزار و ۸۶۵ تن و سه هزار و ۸۶۸ تن و همچنین سه رکورد تولید در کارخانه نورد (شامل رکوردهای تولید میلگرد سایز ۲۲ به میزان یک هزار و ۷۳۸ تن، سایز ۲۸ به میزان یک هزار و ۷۱۱ تن و میلگرد سایز ۱۸ به میزان یک هزار و ۷۸۵ تن به ترتیب در روزهای نهم، شانزدهم و بیست و نهم فروردین ماه) بوده است. شرکت جهان فولاد سیرجان در ادامه این روند، دو رکورد جدید تولید را نیز در مهر ماه امسال به ثبت رساند؛ به طوری که کارخانه احیای شماره ۲ با تولید ۷۳ هزار و ۳۱۱ تن آهن اسفنجی و کارخانه نورد با تولید ۴۰ هزار و ۷۶۴ تن میلگرد در مهر ماه سال جاری، رکوردهای جدیدی را ثبت کردند.
شرکت جهان فولاد سیرجان در مدت هشت ماهه سال جاری ۹۶۲ هزار و ۳۹۷ تن آهن اسفنجی، ۳۰ هزار و ۷۲۹ تن بریکت، ۳۱۰ هزار و ۴۵۱ تن میلگرد و ۵۹۶ هزار و ۴۲۴ تن شمش تولید کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب از رشد ۵۱٫۲ درصدی، ۴۳٫۷ درصدی، ۳۴٫۸ درصدی و ۶٫۱ درصدی تولید حکایت دارد. حرکت شرکت جهان فولاد سیرجان بر مدار صعودی تولید، به عملکرد فروش و کسب درآمد این شرکت نیز تسری یافته است. این شرکت در مدت هشت ماهه سال جاری، بیش از ۱۷۶ هزار و ۶۵۸ میلیارد ریال درآمد عملیاتی کسب کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲، با رشد نزدیک به ۷۴ درصدی همراه بوده است. همچنین از مجموع درآمدهای عملیاتی شرکت جهان فولاد سیرجان در هشت ماهه امسال، بیش از ۱۶۷ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال از بازارهای داخلی و ۹ هزار و ۱۳۷ میلیارد ریال نیز از بازارهای صادراتی حاصل شده است. بررسی این آمار و ارقام همچنین رشد بیش از ۸۴ درصدی درآمدهای داخلی «فجهان» را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
انتهای پیام//