سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۱۷ /دوشنبه/۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۴۱ /چهارشنبه/۸ دی ۱۴۰۰

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت:

نیازمند ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید در صنعت گاز هستیم

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: باید در هشت سال آینده حداقل 80 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بالادست و پایین‌دست صنعت گاز صورت گیرد تا میزان تولید گاز از یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب کنونی به یک میلیارد و 350 میلیون متر مکعب افزایش یابد و میزان تولید حفظ شود.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: باید در هشت سال آینده حداقل ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بالادست و پایین‌دست صنعت گاز صورت گیرد تا میزان تولید گاز از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب کنونی به یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب افزایش یابد و میزان تولید حفظ شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، هوشنگ فلاحتیان در سمینار چالش گاز در صنعت فولاد اظهار داشت: می‌توان ۱۲ هزار مگاوات به ظرفیت برق اضافه کرد؛ بدون آنکه یک مگاوات سرمایه‌گذاری جدید صورت گیرد.

وی افزود: ایران و هند ۵۵ درصد از تولید آهن اسفنجی دنیا را مصرف می‌کنند و گاز تنها مزیت تولید فولاد ایران به شمار می‌رود.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵ درصد مصرف گاز صنعت فولاد در تولید آهن اسفنجی و ۷۵ درصد مصرف برق در تولید شمش اتفاق می‌افتد.

فلاحتیان تصریح کرد: میزان مصرف گاز در صنعت فولاد کشور طی پنج سال اخیر ۱۳ درصد افزایش یافته است. تا افق ۱۴۰۴ پیش‌بینی می‌شود میزان مصرف گاز در این صنعت سالانه ۵ درصد افزایش یابد.

وی بیان کرد: تراز گاز کشور روزانه منفی ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و حتی تولید ۷۰۰ میلیون متر مکعبی از پارس جنوبی نیز کفاف مصرف را نمی‌دهد.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت عنوان کرد: مصرف گاز بخش خانگی سال گذشته به ۶۵۰میلیون مترمکعب در هر روز رسید و ۱۰۰میلیون متر مکعب نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت. ناترازی مصرف گاز در چهار سال آینده به ۲۵۰میلیون متر مکعب روزانه خواهد رسید.

فلاحتیان تاکید کرد: روش‌های تامین انرژی واردات گاز، سرمایه‌گذاری جدید و بهینه‌سازی مصرف انرژی هستند که بحث واردات گاز احتمالا منتفی است.

وی اضافه کرد: برای ۱۲ هزار مگاوات برق نیروگاه گازی نیازمند ۷۵ میلیون مترمکعب گاز معادل سه فاز پارس جنوبی هستیم و اگر نیروگاه سیکل ترکیبی جدید باشد به ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب گاز نیاز خواهد بود.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت ادامه داد: حدود هفت هزار و ۷۰۰ مگاوات نیروگاه گازی هستند که سیکل ترکیبی نشده‌اند و تبدیل این نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی علاوه بر اینکه میزان تولید برق را افزایش خواهد داد، به مصرف گاز اضافی نیاز ندارد. بنابراین اولویت با این است که صنعت فولاد در قالب تفاهم‌نامه‌هایی، بخش گاز نیروگاه‌ها را خریداری کند و با هزینه جزئی، برق خود را تامین کند.

فلاحتیان اذعان کرد: برخی نیروگاه‌ها راندمـــان زیـــر ۳۰ درصـــد دارنـــد و می‌تـــوان ایـــن نیروگاه‌ها را بازنشسته و نیروگاه جدید با راندمان بالا احداث کرد.

وی ابراز کرد: همچنین می‌توان در بهینه‌سازی مصارف خانگی مشارکت کرد زیرا ۲۰میلیون بخاری در کشور وجود دارد که راندمان آن‌ها تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد است. میزان هدررفت انرژی از ساختمان‌ها زیاد است و می‌توان این بخاری‌ها را با مدل‌های جدید بخاری با راندمان بالای ۹۰ درصد جایگزین کرد. فولادسازان می‌توانند به این حوزه به عنوان مسئولیت اجتماعی وارد شوند.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت مطرح کرد: باید در هشت سال آینده حداقل ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت گیرد تا میزان تولید گاز از یک میلیارد متر مکعب کنونی به یک میلیارد و ۲۰۰میلیون و ۳۵۰ میلیون متر مکعب افزایش یابد.

دولت چاره‌ای جز افزایش قیمت گاز ندارد

در ادامه سمینار چالش گاز در صنعت فولاد، پنل پرسش و پاسخ چالش‌های گاز در صنعت فولاد با حضور فلاحتیان، معاون وزیر نفت برگزار شد که فلاحتیان در پاسخ به سوالی مبنی بر مشخص نبود متولی انرژی عنوان کرد: مسئولان مدیر حادثه هستند و در زمان عادی به مسائل احتمالی توجه نمی‌کنند. هر بخش مسئولیت خود را انجام دهد و به صورت بلندمدت برنامه‌ریزی کنیم. اگر صرفه‌جویی در مصرف انرژی رخ دهد، از نظر حقوقی سوخت صرفه‌جویی شده به فولادساز اختصاص خواهد یافت.

وی در پاسخ به سوال کسری غفوری، مدیرعامل شرکت فولاد خراسان مبنی بر امکان واردات گاز برای فولادسازان، خاطرنشان کرد: اگر خود فولادسازان بتوانند با رایزنی واردات گاز را انجام دهند، وزارت نفت مخالفتی نخواهد کرد.

معاون وزیر نفت در پاسخ به سوال امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مبنی بر امکان تامین گاز نیروگاه‌های احداث شده، بیان کرد: در ابتدا باید بررسی شود که آیا امکان احداث نیروگاه در کنار فولادساز با توجه به زیرساخت‌های منطقه همچون شبکه سراسری گاز، برق و امکان تامین گاز با زیرساخت‌ها وجود دارد یا خیر. ممکن است طرح در مکانی قرار گیرد که از نظر زیرساختی امکان تامین نداشته باشد. البته اگر سرمایه‌گذاری انجام شود، حق فولادساز است که گاز مورد نیاز را مطالبه کند.

فلاحتیان در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با دارا بودن ذخایر گازی چرا باید نرخ گاز فولادسازان افزایش یابد، تاکید کرد: نمی‌توان به بهانه پایداری یک صنعت، صنعت دیگر را به نابودی کشاند. برای تولید گاز نیز باید سرمایه‌گذاری و هزینه شود اما به بهای ارزان به فولادسازان داده می‌شود. در حالی که بهای گاز صادراتی ۲۸ سنت معادل هشت هزار تومان است اما این گاز به بهای یک هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان فولاد قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: یا دولت باید بتواند مابه‌التفاوت قیمت گاز را از طرق دیگر جبران کند یا اینکه چاره‌ای جز افزایش قیمت وجود ندارد.

در راستای دستیابی به اهداف تدوین شده،

۹:۳۹ /دوشنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۳

وزیر امور اقتصاد و دارایی خبر داد:

۱۵:۰۳ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

در راستای توسعه روابط فی‌مابین دو کشور،

۱۴:۰۴ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

برخلاف وجود ریسک‌های ژئوپلیتیکی،

۱۱:۰۴ /سه شنبه/۲ مرداد ۱۴۰۳

وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد:

۶:۵۹ /یکشنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۳

ناصر سبحانی، مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۵۹ /شنبه/۲۹ آذر ۱۳۹۹

جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صمت

۳:۵۳ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷

سیدمحمد اتابک، مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس:

۱۵:۲۵ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

آیا رمزارزها می‌توانند راهکار مناسبی برای عبور از تحریم‌ها باشند؟

۱۱:۴۴ /سه شنبه/۲۶ بهمن ۱۴۰۰
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/7

247286

فلزات آنلاین

1403/11/7

673106

فلزات آنلاین

1403/11/7

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/7

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/7

25482

فلزات آنلاین

1403/11/7

14081

فلزات آنلاین

1403/11/7

41419

فلزات آنلاین

1403/11/7

48908

فلزات آنلاین

1403/11/7

44202

فلزات آنلاین

1403/11/7

42859

فلزات آنلاین

1403/11/7

32564

فلزات آنلاین

1403/11/7

30883

فلزات آنلاین

1403/11/7

29892

فلزات آنلاین

1403/11/7

39506

فلزات آنلاین

1403/11/7

38125

فلزات آنلاین

1403/11/7

61457

فلزات آنلاین

1403/11/7

29112

فلزات آنلاین

1403/11/7

43647

فلزات آنلاین

1403/11/7

48760

فلزات آنلاین

1403/11/7

5558600