سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۵۲ /یکشنبه/۱۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۳۵ /سه شنبه/۲۴ خرداد ۱۴۰۱

بازار تولید کاتد مس در دست آسیا؛

نیاز روزافزون جهان به فلز سرخ

منطقه آسیا با سهم 51 درصدی طی سال‌های 2011 تا 2019، بیشترین نقش را در تولید مس تصفیه شده بازی کرد. عمده دلیل بالا بودن سهم آسیا، تولید بالای 9 میلیون تنی کاتد مس چین است. چین، واقع در آسیای شرقی بزرگ‌ترین تولیدکننده کاتد مس در سال 2019 بود. همچنین، این کشور متعهد شده‌ است میزان انتشار کربن را به صفر برساند. تحقق این امر، چین را به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده کاتد مس تبدیل خواهد کرد. بنا به گزارش ICSG، میزان ظرفیت مس تصفیه شده در دنیا تا سال 2024، از مرز 30 میلیون تن عبور می‌کند.

منطقه آسیا با سهم ۵۱ درصدی طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹، بیشترین نقش را در تولید مس تصفیه شده بازی کرد. عمده دلیل بالا بودن سهم آسیا، تولید بالای ۹ میلیون تنی کاتد مس چین است. چین، واقع در آسیای شرقی بزرگ‌ترین تولیدکننده کاتد مس در سال ۲۰۱۹ بود. همچنین، این کشور متعهد شده‌ است میزان انتشار کربن را به صفر برساند. تحقق این امر، چین را به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده کاتد مس تبدیل خواهد کرد. بنا به گزارش ICSG، میزان ظرفیت مس تصفیه شده در دنیا تا سال ۲۰۲۴، از مرز ۳۰ میلیون تن عبور می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، مشاور طرح جامع مس کشور، تقاضای مس تصفیه‌ شده که بعد از فولاد و آلومینیوم پرمصرف‌ترین فلز جهان است، روز به‌ روز با رشد و توسعه اقتصادی در حال افزایش است. با توجه به تنوع کاربرد مس به دلیل ویژگی‌های منحصر به‌ فرد آن نظیر رسانایی حرارتی و الکتریکی بالا، مقاومت به خوردگی، شکل‌پذیری و عمر طولانی در صنایع مصرف‌کننده، رشد این صنایع (توسعه اقتصادی) موجب افزایش تقاضای مس تصفیه‌ شده می‌شود. به جرات می‌توان ادعا کرد که بسیاری از صنایع از جمله صنایع ساختمان، زیرساخت برق و مخابرات و حمل‌ و نقل که به‌ ترتیب بیشترین میزان مصرف مس را به خود اختصاص می‌دهند، به این فلز سرخ وابسته‌اند.

ظرفیت مس تصفیه‌ شده افزایش خواهد یافت!

بر اساس گزارش موسسه بین‌المللی ICSG، میزان ظرفیت کاتد مس سالانه طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ بالغ‌ بر ۶۷۰ هزار تن افزایش یافت. ظرفیت این فلز سرخ طی سال‌های مذکور با شیب ملایم، روند صعودی داشت و از ۲۲ میلیون و ۸۸۵ هزار تن در سال ۲۰۱۱ به ۲۸ میلیون و ۱۲۶ هزار تن در سال ۲۰۱۹ رسید. همگام با ظرفیت، تولید مس تصفیه‌ شده نیز روندی صعودی داشت. به‌ طوری ‌که با نرخ رشد سالانه ۳ درصد از ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۱ به ۲۳ میلیون و ۴۴۱ هزار تن در سال ۲۰۱۹ رسید.

بنا به پیش‌بینی این موسسه، ظرفیت کاتد مس در دنیا در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۰، با نرخ رشد سالانه یک درصد از ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۰ به ۳۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ خواهد رسید. گفتنی است نرخ بهره‌برداری به طور میانگین طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ برابر ۸۰درصد بود و از ۸۰ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۸۳درصد در سال ۲۰۱۹ رسید. انتظار می‌رود که نرخ بهره‌برداری متوسط در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۰، با یک واحد درصد افزایش به ۸۵ درصد برسد.

رشد تولید مس تصفیه‌ شده چین، سهم آسیا را در بازار جهانی افزایش داد

شایان ذکر است با توجه به اینکه تمام مناطق جهان از موهبت دفینه‌های این فلز سرخ بهره‌مند نیستند و صنعت ذوب و پالایش در سراسر جهان توسعه نیافته است، تولید مس تصفیه‌ شده در مناطق مختلف متفاوت است. این مناطق در مجموع طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹، حدود ۱۹۶میلیون و ۱۵۱ هزار تن کاتد مس تولید کردند. بررسی تولید مس تصفیه‌ شده طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ نشان می‌دهد قاره آسیا به طور متوسط طی سال‌های مذکور، سالانه بیش از ۱۱ میلیون و ۱۶۶هزار تن مس تصفیه شده تولید کرد و بیشترین میزان تولید مس تصفیه‌ شده در بین مناطق مختلف را به خود اختصاص داد. میزان تولید کاتد مس در آسیا در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۸ بالغ‌ بر ۳۴۶ هزار تن افزایش داشت.

بعد از قاره آسیا، قاره آمریکا با متوسط تولید سالانه پنج میلیون و ۱۱۴ هزار تن کاتد مس طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹، در جایگاه دوم قرار گرفت. میزان حجم تولید مس تصفیه‌ شده این منطقه در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸، حدود ۱۰۰ هزار تن افزایش داشت. قاره اروپا نیز با متوسط تولید بالغ‌ بر سه میلیون و ۸۲۹ هزار تن کاتد مس در هر سال، رتبه سوم را طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ کسب کرد. گفتنی است میزان تولید مس تصفیه‌ شده قاره اروپا در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸، حدود ۱۱۴هزار تن افزایش یافت. قاره‌های آفریقا و اقیانوسیه هر کدام به‌ ترتیب طی سال‌های مورد بررسی دوره، به‌ طور متوسط در هر سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و ۴۸۳ هزار تن مس تصفیه‌ شده تولید کردند.

مجموع تولید مس تصفیه‌ شده ۲۰ کشور برتر دنیا در سال ۲۰۱۹ برابر ۲۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن بود. چین با سهم ۴۴ درصدی و تولید ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تنی بیشترین سهم را در تولید کاتد مس دنیا داشت. همچنین این سهم در مقایسه با سال ۲۰۱۱، پنج واحد درصد افزایش داشت. بعد از چین، شیلی با سهم ۱۰ درصدی، بالغ‌ بر دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن مس تصفیه‌ شده تولید کرد. سهم شیلی در سال ۲۰۱۱ برابر ۱۳ درصد بود که سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۱، حدود سه واحد درصد کاهش داشته ‌است. ژاپن با تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تنی فلز سرخ، مقام سوم جهان را در سال ۲۰۱۹ کسب کرد. گفتنی است که سهم ژاپن در تولید مس تصفیه‌ شده از ۶درصد در سال ۲۰۱۱ به ۷ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش داشت. همچنین ایران با سهم یک درصدی، رتبه بیستم تولید کاتد مس دنیا را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص داد. ایران در سال ۲۰۱۱، همین مقام را در بین تولیدکنندگان مس تصفیه‌ شده جهان دارا بود.

۳۹ سال مانده تا تحقق بزرگ‌ترین تعهد چین در خصوص تکنولوژی‌های سبز

با توجه به کاربرد فلز مس در صنایع متنوع و لزوم مصرف آن در برخی کاربردها، انتظار می‌رود با رشد تقاضای جهانی، تقاضا برای این فلز سرخ نیز افزایش پیدا کند. مهم‌ترین کاربرد که از تقاضای جهانی مس حمایت می‌کند، تکنولوژی‌های سبز مانند زیرساخت‌ نیروگاهی انرژی‌های تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) و صنعت خودرو‌های برقی است. چین یکی از کشورهایی است که به استفاده بهینه از تکنولوژی سبز با سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی روی آورده‌ است. این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۶۰، خالص انتشارات کربنی را به صفر برساند. بنابراین، چین برای رسیدن به این هدف باید برنامه‌های خود را در بخش تولید برق، هیدورژن سبز و تکنیک‌های جذب و ذخیره‌سازی کربن اجرا کند. می‌توان ادعا کرد با تحقق یافتن این برنامه‌ها، چین بیشترین سهم را در بخش‌هایی از فناوری‌های پاک همچون خودروهای برقی و پنل‌های خورشیدی پیدا می‌کند. به همین دلیل، انتظار می‌رود چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده کاتد مس همچنان باقی بماند.

 

طی چهار ماهه نخست 2024،

۶:۳۹ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

مدیر بخش تحقیقات موسسه «Sucden Financial» مطرح کرد:

۱۱:۲۳ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

پس از رکود چند ماهه تقاضای مس در چین،

۷:۴۶ /یکشنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۳

به دلیل محدودیت دسترسی به فلز سرخ،

۱۲:۲۴ /چهارشنبه/۳ مرداد ۱۴۰۳

با عرضه محموله‌های انبار شده در بازارهای جهانی،

۸:۳۸ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

همگام با افزایش تقاضای فلز سرخ انجام شد؛

۸:۲۶ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

کارشناس حوزه مس نوشت:

۱۷:۱۵ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

پارسا طغرایی، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع سیم و کابل مشهد طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۱ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۳

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل راد شمال در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۴۶ /یکشنبه/۵ تیر ۱۴۰۱

محمدرضا بن‌یاسدی‌راد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران:

۴:۵۸ /یکشنبه/۸ مهر ۱۳۹۷

تقابلات ژئوپلیتیک بازار جهانی فلزات را تحت تاثیر قرار می‌دهد

۱۳:۳۱ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

در پنج ماهه نخست امسال؛

۷:۵۵ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/15

235036

فلزات آنلاین

1403/10/15

657272

فلزات آنلاین

1403/10/15

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/15

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/15

26948

فلزات آنلاین

1403/10/15

14181

فلزات آنلاین

1403/10/15

43046

فلزات آنلاین

1403/10/15

47139

فلزات آنلاین

1403/10/15

43126

فلزات آنلاین

1403/10/15

42038

فلزات آنلاین

1403/10/15

30205

فلزات آنلاین

1403/10/15

31122

فلزات آنلاین

1403/10/15

29581

فلزات آنلاین

1403/10/15

38306

فلزات آنلاین

1403/10/15

36125

فلزات آنلاین

1403/10/15

60097

فلزات آنلاین

1403/10/15

28929

فلزات آنلاین

1403/10/15

43471

فلزات آنلاین

1403/10/15

48207

فلزات آنلاین

1403/10/15

5195600