سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۷:۳۵ /چهارشنبه/۲۰ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۵ /شنبه/۲۲ آذر ۱۳۹۹

اکبر بنائیان مفرد، مدیرعامل مجتمع صنعتی پارسیان پارت پاسارگاد در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

نیاز صنعت به سیاست‌گذاری‌های نوین در حوزه تجارت

یکی از چالش‌هایی که صنایع داخلی به خصوص صنعت سرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، موضوع ورود موقت کالا و مطالبه تعهدات ارزی از سوی بانک مرکزی است که محدودیت‌های زیادی را برای بخش تولید ایجاد کرد. در حال حاضر نیز علی‌رغم صدور بخشنامه‌های متعدد در راستای صرف منابع ارزی برای واردات، شیوه‌نامه‌ای برای ورود موقت و صادرات از محل آن ابلاغ نشده است.

یکی از چالش‌هایی که صنایع داخلی به خصوص صنعت سرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، موضوع ورود موقت کالا و مطالبه تعهدات ارزی از سوی بانک مرکزی است که محدودیت‌های زیادی را برای بخش تولید ایجاد کرد. در حال حاضر نیز علی‌رغم صدور بخشنامه‌های متعدد در راستای صرف منابع ارزی برای واردات، شیوه‌نامه‌ای برای ورود موقت و صادرات از محل آن ابلاغ نشده است.

خبرنگار «فلزات آنلاین» در این راستا با اکبر بنائیان مفرد، مدیرعامل مجتمع صنعتی پارسیان پارت پاسارگاد گفت‌وگو کرده و راز تداوم تولید محصول با کیفیت در چنین شرایطی را جست‌وجو کرده است. مشروح کامل این گفت‌وگو را در ادامه خواهید خواند:

در خصــوص تاریخچـــه فعالیـــت خـــود توضیحاتی بفرمایید.

مجتمـــع صنعتی پارسیـــان پارت پاسارگاد در زمینه تولید شمـــش سرب و سایر فرآورده‌ها از محل بازیافت باتری‌هـــای فرســــوده با ظرفیت تولیــــد سالانه ۴۰ هـــزار تن فعالیـــت دارد. این شرکت تامین‌کننده سرب مورد نیاز کارخانه‌هــای تولیدکننـــده باتری‌ و کابل‌های فشار قوی بوده و علاوه‌براین، مقداری از تولیدات خود را صادر می نماید.

در خصوص وضعیت فعالیت شرکت باید گفت که در حال حاضر، کل منابع شرکت جهت تحقق ظرفیت کامل تولید اعم از کارگران بخش‌های مختلف کارخانه، پرسنل اداری و پشتیبانی فعال هستند، اما به علت اینکه در تامین به‌موقع مواد اولیه از طریق واردات با محدودیت‌های مختلفی مواجه بوده‌ایم، میزان تولید شرکت نزدیک به ۷۰ درصد ظرفیت کارخانه رسیده است. عمده واردات این شرکت از کشورهای همسایه همچون عراق و افغانستان صورت می‌پذیرد..

آیا محصولات دیگری نیز تولید می‌کنید؟

از دیگر توانمندی‌های شرکت پارسیان پارت پاسارگــاد، تولیــد سرب‌هــای آلیــاژی اســت؛ شمش‌های آلیاژی در فرایند پالایش با افزودن آلیاژهای مختلف از قلع، آنتیموان و… تولید می‌شوند. تولید این محصولات به سفارش کارخانه‌های تولید باتری و کابل‌های فشار قوی انجام می‌شود. همچنین این شرکت عهده‌دار تولید محصولاتی همچون ترمینال باطری‌های خودرویی نیز است.

هم‌اکنون با چه چالش‌هایی مواجه هستید؟

طی هفت ماه نخست سال جاری، مشکلات متعددی برای فعالان حوزه صنعت سرب و دیگر صنایع به وجود آمد که از مهم‌ترین این معضلات، بحـث ادعــای تعهــدات ارزی بانک مرکــزی و محدودیت‌های ایجاد شده برای صنایـع بود. به نحــوی کــه امکــان واردات قطعــات یدکـی و ماشین‌آلات از این شرکت سلب شد. همچنین این توضیح لازم است که صادرات این شرکت از محل ورود موقت مواد اولیه و به میزان کیل مصرف مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت برای شمش سرب و گرانول پلی‌پروپلین صورت پذیرفته است و اصولا این شرکت مشمول تعهد ارزی نیست در حال حاضر نیز علی‌رغم صدور بخشنامه‌های مختلف مبنی بر فراهم آوردن امکـــان صـــرف منابــــع ارزی بــــرای واردات، شیوه‌نامه‌ای برای ورود موقت و صادرات از محل آن ابلاغ نشده است و امکان ثبت اطلاعات آن در سامانه جامع تجارت وجود ندارد. از این رو این نگرانی حاصل می‌شود که علی‌رغم صدور بخشنامه‌های تسهیل در صادرات از محل ورود موقت، در آینده فعالیت صادراتی این شرکت مورد ادعای مراجع مختلف قرار بگیرد.

ازجمله مشکلات دیگر این صنعت، افزایش حجم سرمایه‌درگردش مورد نیاز به جهت افزایش چند برابری نرخ مواد اولیه است که بانک‌ها باید با تسهیل در پرداخت تسهیلات این موضوع را برطرف نمایند.

معضل دیگر، مبحث عدم پذیرش معافیت مالیات صادرات از سوی سازمان امور مالیاتی است. صادرات، مشمول معافیت مالیاتی قرار گرفته اما این سازمان، تعلق معافیت مذکور را منوط به ثبت اطلاعات مربوط به صادرات در سامانه‌ای که به این منظور معرفی شده است، می‌داند. این در حالی است که مسیر دسترسی بــه سامانــه مذکــور در سنــوات ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ معرفی نشده بود و در حال حاضر نیز امکان ثبت اطلاعات در این سامانه‌ها وجود ندارد. لذا تعهدات مالیات سنوات گذشته و ابهام در چگونگی تعلق معافیت مالیاتی برای فعالیت جاری شرکت ازجمله دغدغه‌های صنعت به شمار می‌رود.

انتظار ما و دیگر تولیدکنندگان در صنعت سرب و صنایع دیگر این است که مسئولین مربوطه در کمترین زمان ممکن این مشکلات را مرتفع سازند تا به معنای واقعی شعار رونق و جهش تولید محقق شود.

وضعیت تقاضای سرب را در سال جاری چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در هفت ماهه ابتدایی سال جاری، میزان تقاضا برای شمش‌های تولید شده در این شرکت مطلوب بوده است. قیمت شمش سرب در بازار داخلی از نرخ جهانی بالاتر رفته و صادرات آن سودی برای تولید کنندگان در بر نداشته و فروش در بازار داخلی، بیشتر به نفع تولیدکننده است.

استحصال سرب از باطری‌های فرسوده به چه میزانی است؟

میانگین میزان سرب قابل استحصال محتوی باتری‌های فرسوده، برحسب نوع و نخاله‌های همراه باتری فرسوده بین ۶۰ تا ۶۵درصد از وزن باتری فرسوده خشک است. اصولا از یک باتری فرسوده خودرو به‌ طور متوسط هشت کیلوگرم سرب قابل بازیافت است.

سیاست این شرکت در تامین مواد اولیه چیست؟

در زمینه تامین مواد اولیه مورد نیاز، به دلیل محدودیت واردات، با چالش روبه‌رو هستیم؛ به نحوی که با توجه به موجودی مواد اولیه در داخل کشور، نرخ خرید این مواد به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است و در مقایسه با نرخ فروش محصولات تولید شده در بعضی مواقع به زیر نقطه سربه‌سر رسیده‌ایم؛ در این برهه‌های زمانی مجبور به توقف تولید شده‌ایم و پس از آرامش بازار مجددا خرید مواد اولیه و تولید را آغاز کرده‌ایم. این سیاست که جهت جلوگیری از تحمیل زیان به شرکت، آن هم برای مدت زمان کوتاه در پیش گرفته می‌شود، قطعا منجر به کاهش تولید سالانه خواهد شد.

برای حفظ محیط زیست از نشت احتمالی سرب، چه تدابیری اندیشیده‌اید؟

صنایع استحصال سرب و بازیافت باطری فرسوده ازجمله صنایعی هستند که حتما باید با تدابیر خاص زیست‌محیطی طراحی و احداث شوند. با توجه به همین نکته، یکی از افتخارات شرکت پارسیان پارت پاسارگاد، رعایت کامل اصولی زیست‌محیطی در انتخاب تکنولوژی فرایند بازیافت باتری‌های فرسوده است؛ به نحوی که بالغ بر ۴۰ درصد از سرمایه‌گذاری انجام شده جهت احداث این کارخانه، مربوط به ماشین‌آلات و تجهیزاتی می‌شود که به جهت رعایت اصول زیست‌محیطی صرف شده است. وجه تمایز و برتری این شرکت نسبت به سایر رقبای داخلی و حتی منطقه خاورمیانه همین موضوع محسوب می‌شود.

الکترولیت باتری‌های فرسوده وارداتی، پس از ترکیب با کربنات‌سدیم از طریق فرایند کریستال‌سازی، تبدیل به سولفات‌سدیم شده و ذرات سرب ناشی از ذوب به سیستم بک‌فیلتر هدایت و به صورت کامل به چرخه تولید بازمی‌گردد. ضمن اینکه در فرایند ذوب استفاده از تکنولوژی افتر برنر و کوینچر، کمترین میزان الودگی را به طبیعت منتقل می‌‌کنــد. همچنیـن این شرکت با دارا بودن واحــد تولیـــد اکسیژن و استفاده از آن به تکنولوژی مشعل‌های اکسی فیول در کوره، میــزان مصـــرف گاز را به یک‌ســـوم کاهش می‌دهد که باعث کاهش آلاینده‌های ناشی از سوخت می‌شود.

فرایند دپوی باتری فرسوده در شرکت شما به چه صورت انجام می‌شود؟

از دیگر تفاوت های شرکت پارسیان پارت پاسارگاد با سایر تولید کنندگان سرب با استفاده از باتری فرسوده، دارا بودن نظام مدیریت منابع ERP و استخرها و محل‌های انبارش باتری با پوشش پنج لایه ضد اسید ازجمله انبار اختصاصی گمرک در محل کارخانه اســـت. ضمــــن اینکـــه ایــــن شرکـــت تنهــــا استحصال‌کننده‌ای به حساب می‌آید که دارای انبارهای اختصاصی گمرک در داخل کارخانه با پوشش ضد اسید در کف است و به این شکل مانع نفوذ اسید ناشی از نشت باتری‌های فرسوده در محیط گمرکات مختلف شده‌ایم. همچنین این شرکت علاوه بر تمهیدات فوق، اقدامات جهت تامین مواد اولیه خود را به نحوی برنامه‌ریزی می‌کند که کمترین میزان رپو را داشته باشد و مواد اولیه با حداقل توقف به سمت تولید هدایت شود.

چرا در ابتدایی‌ترین قسمت‌های تکنولوژی مورد استفاده در شرکت‌ها نیز بومی‌سازی زیادی صورت نگرفته است؟

علت عدم بومی‌سازی در این بخش‌ها، به ماهیت و نوع تکنولوزی مورد استفاده در این شرکت‌هــــا برمی‌گــــردد. البتـــه در مجتمـــع پارسیان پارت پاسارگاد تا حد ممکن از توان ساخت داخل بهره گرفتـــه‌ایم ولی به دلیـــل جدیــــد بــــودن تکنــــولوژی مــــورد استفـــاده، تامیـــن‌کننــدگان داخلـــی امکـــان ساخـــت ماشین‌آلات مورد سفارش را نداشته‌اند. به همین دلیل، مجبور به خرید ماشین‌آلات خارجی شدیم اما اکنون که این تکنولوژی وارد کشور شده است و از این به بعد، امکان ساخت قسمت عمده این ماشین‌آلات از داخل کشور را خواهیم داشت.

به این نکته باید توجه داشت که هم‌اکنون نیز بخش‌هــــایی از فراینـــد مـــورد استفاده این شرکت ازجمله تولید اکسیژن وکریستال‌سازی، امکان ساخت داخل صددرصدی را ندارد و اگر شرکتی قصد داشته باشد اقدام به تولید با رعایت شرایط زیست‌محیطی کند، مجبور به واردات قسمتی از ماشین‌آلات و تکنولوژی خود از خارج از کشور خواهد بود.

با پیگیری‌های انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران صادر شد؛

۵:۱۳ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

طی هشت ماهه 1403 حاصل شد؛

۸:۰۴ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳

مدیر مجتمع سرب و روی و باریت مهدی‌آباد عنوان کرد:

۹:۴۳ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

منابع آگاه خبر دادند؛

۷:۴۱ /سه شنبه/۸ آبان ۱۴۰۳

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۰۴ /یکشنبه/۱۴ اسفند ۱۴۰۱

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۲۶ /شنبه/۱۰ دی ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت آذر ساچمه تبریز بیان کرد:

۷:۰۵ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با فلزات آنلاین:

۱۰:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۲۲ /پنجشنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۱

حميد جلالی‌پور، دبير انجمن شمش سرب ايران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۴ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

امین صفری، کارشناس صنعت سرب و روی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۶ مرداد ۱۴۰۳

در مسیر مشارکت بخش خصوصی در معادن

۱۰:۵۷ /شنبه/۱۵ شهریور ۱۳۹۹

بررسی وضعیت تولید روی در آمریکای لاتین؛

۶:۰۰ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/01/19

282750

فلزات آنلاین

1404/01/19

973636

فلزات آنلاین

1404/01/19

1713596

فلزات آنلاین

1404/01/19

1147537

فلزات آنلاین

1404/01/19

30207

فلزات آنلاین

1404/01/19

18050

فلزات آنلاین

1404/01/19

49704

فلزات آنلاین

1404/01/19

55899

فلزات آنلاین

1404/01/19

45488

فلزات آنلاین

1404/01/19

45030

فلزات آنلاین

1404/01/19

40057

فلزات آنلاین

1404/01/19

38571

فلزات آنلاین

1404/01/19

37957

فلزات آنلاین

1404/01/19

44104

فلزات آنلاین

1404/01/19

43764

فلزات آنلاین

1404/01/19

63906

فلزات آنلاین

1404/01/19

35722

فلزات آنلاین

1404/01/19

48640

فلزات آنلاین

1404/01/19

57537

فلزات آنلاین

1404/01/19

7823600