بخش فلزات اروپا از حرکت اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه برای گنجاندن مس و نیکل به عنوان مواد استراتژیک برای اولین بار و اطمینان از صدور سریعتر مجوزها و دسترسی آسانتر به سرمایه استقبال کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، قانون مواد خام حیاتی «CRMA» که توسط اتحادیه اروپا رونمایی شد، دو فلز صنعتی بزرگ را به فهرستی اضافه میکند که پیشتر بر روی مواد معدنی خاص مانند کبالت، لیتیوم و عناصر نادر خاکی تمرکز داشتند.
مس در سیستمهای انرژی تجدیدپذیر و برای سیمکشی در وسایل نقلیه الکتریکی استفاده میشود؛ در حالی که نیکل جزو اصلی در بسیاری از باتریهای خودروهای الکتریکی است.
شرکتهای معدنی و فلزی از جمله بولیدن سوئد، از طرحهای اتحادیه اروپا در مواد خام حیاتی برای ارائه مجوزهای ساده و دسترسی به منابع مالی برای پروژههای استراتژیک استقبال کردند.
گروههای صنعتی و شرکتها بر این باورند که برای اطمینان از تامین مواد مورد نیاز برای انتقال سبز، سایر فلزات صنعتی مانند آلومینیوم باید در نظر گرفته شود؛ در حالی که رقابت منصفانه با چین نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
انجمن تجارت و بازیافت فلزات آلمانی «VDM» به خصوص برای افزودن آلومینیوم و روی به این فهرست تلاش میکرد. این گروه در بیانیهای اعلام کرد که این حوزههای صنایع فلزی نیز نیازمند رویههای تایید سریع و بالاتر از همه قیمتهای رقابتی انرژی هستند.
مدیرعامل شرکت اوروئیس که بزرگترین شرکت تولیدکننده مس تصفیهشده اروپاست، در این باره بیان کرد: اتحادیه اروپا در حال حاضر حدود ۱۵ درصد از نیاز خود به مس را تولید میکند که بسیار بالاتر از هدف کلی ۱۰ درصدی تعیین شده توسط اتحادیه اروپا برای مواد معدنی استراتژیک است اما وضعیت ممکن است بدتر شود.
رولاند هارینگ عنوان کرد: هر معدنی که خالی میشود، زمان آن فرا میرسد که برای کسب اطمینان از پروژههای جدید معدنی اقدام کنیم، که البته اگر به موقع مورد تصویب قرار گیرد، توسعه آن سالها طول خواهد کشید.
وی همچنین ادامه داد: اتحادیه اروپا باید رقابت منصفانه با چین و سایر کشورها را تضمین کند تا صنعت بازیافت فلزات امکان رشد داشته باشد.
اگر زمین بازی مساوی در اختیار طرفین باشد، ما هیچ مشکلی برای حضور در رقابت نداریم اما مسئله اینجاست که همه کشورها باید به حداقل استانداردهای محیطی، کار و سایر استانداردها احترام بگذارند.
اوروبیس بازیافت را به عنوان یک منطقه رشد بزرگ با کارخانههای جدید در حال ساخت میبیند و قصد دارد در بلندمدت به بازیافت باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی نیز بپردازد.
انتهای پیام//