اخیرا ائتلاف چندجانبه «Industrial Transition Accelerator» همکاری خود با دولتهای امارات متحده عربی و بحرین را در راستای گسترش کربنزدایی صنایع در سراسر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا «MENA» اعلام کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرگزاری «Bahrain News Agency»، این دومین اعلام همکاری بوده که ائتلاف چندجانبه «Industrial Transition Accelerator» در راستای پیشبرد صنایع سبز اعلام میکند. در همین راستا، اولین همکاری این ائتلاف چندجانبه، با وزارت توسعه، صنعت، تجارت و خدمات برزیل در ماه جولای سال جاری میلادی اعلام شده بود.
بخش صنایع ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را به خود اختصاص داده که در مقایسه با میانگین سهم جهانی ۲۶ درصدی جهانی رقم بیشتری است. با توجه به اینکه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در جایگاه مناسبی از لحاظ دسترسی به منابع انرژی تجدیدناپذیر و تجدیدپذیر قرار دارد، با اعلام این همکاری میان دولتهای امارات متحده عربی و بحرین با ائتلاف چندجانبه (ITA) جایگاه این منطقه در خصوص فرایند کربنزدایی در بخش صنایع سنگین ارتقاء پیدا خواهد کرد.
لازم به ذکر است که اگرچه وزارت صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و وزارت صنعت و بازرگانی بحرین، اولین شرکای ائتلاف چندجانبه (ITA) در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به شمار میروند اما با این حال، انتظار میرود در ماههای آینده همکاری ائتلاف چندجانبه (ITA) با دیگر کشورها نیز رسانهای شود.
گفتنی است ائتلاف چندجانبه (ITA) یک ائتلاف جهانی بوده که هدف آن همکاری با دولتهای منطقهای، فعالان صنعتی و موسسات مالی است تا زمینه برای سرمایهگذاری در بخش صنایع سبز نوظهور در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا «MENA» فراهم شود. به علاوه، این ائتلاف جهانی در جهت پیشبرد اجرای فرایند کربنزدایی در مقیاس جهانی و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نیز تلاش خواهد کرد.
سلطان الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی، رئیس کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳ و مدیر ائتلاف چندجانبه (ITA) در همین زمینه اظهار داشت: تحلیل این ائتلاف در رابطه با ایجاد زیرساخت پروژههای صنعتی سبز برای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با استفاده از طرح «Global Project Tracker» متعلق به ائتلاف جهانی (MPP) انجام شده است.
وی در ادامه افزود: پروژههای صنعتی سبز در نظر گرفته شده، نیازمند تخصیص سرمایهگذاری میلیارد دلاری به منظور آغاز فرایند تولید کالاهای سبز هستند. با این حال و برای شروع این کار، سرمایهگذاران و کسبوکارها در راستای قدم گذاشتن در چین مسیری نیاز دارند تا از افزایش حجم تقاضای بازار برای محصولات سبز اطمینان حاصل کنند.
عبدالله بن عادل فخرو، وزیر صنعت و بازرگانی بحرین در خصوص اعلام همکاری امارات و بحرین به عنوان اولین شرکای ائتلاف چندجانبه (ITA) در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ابراز رضایت کرد و گفت: دولت بحرین تمام تلاش خود را در جهت پیشبرد صنایع سبز در منطقه مذکور به کار خواهد گرفت.
به گفته وی، این همکاری بخشی از تعهد بحرین در راستای تولید پایدار مبتنی بر سند چشمانداز بخش صنعتی این کشور (۲۰۲۲-۲۰۲۶) است. تلاش بحرین به منظور پیشبرد صنایع سبز در منطقه مذکور و دستیابی به اهداف برایند انتشار کربن صفر ضروری است.
فاستین دلاسال، مدیر اجرایی ائتلاف چندجانبه (ITA) معتقد است که اگرچه خاورمیانه به عنوان منطقهای از جهان که نام آن با منابع سوخت فسیلی گره خورده شناخته میشود اما پتانسیل تبدیل شدن به یک تولیدکننده عمده کالاهای سبز در جهان را دارد.
به گفته وی، راهاندازی پروژههای صنعتی سبز در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا «MENA»، کمک قابلتوجهی به عملیاتیسازی طرحهای سبز در دیگر نقاط جهان خواهد کرد.
دلاسال در ادامه عنوان کرد: همکاری ائتلاف چندجانبه (ITA) با دولتهای امارات و بحرین ثابت خواهد کرد که منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا پتاسیل بالایی برای گذار به انرژیهای تجدیدپذیر در صنایع خواهد داشت.
مدیر اجرایی ائتلاف چندجانبه (ITA) تاکید کرد: این ائتلاف چندجانبه از راهاندازی پروژههای صنعتی در مقیاس بزرگ که تا سال ۲۰۲۶ به مرحله تصمیمگیری نهایی اختصاص بودجه رسیده و تا سال ۲۰۳۰ به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید، حمایت میکند.
به باور دلاسال، در راستای رسیدن به اهداف توافقنامه آبوهوایی پاریس، حجم زیادی از پروژهها در مقیاس بزرگ که امکان کاهش شدید میزان انتشار گازهای گلخانهای را فراهم میکند، باید در دو سال آینده به مرحله تصمیمگیری نهایی اختصاص بودجه تا سال ۲۰۲۶ و به مرحله راهاندازی تا سال ۲۰۳۰ برسد.
وی مطرح کرد: بیش از ۶ واحد صنعتی در امارات متحده عربی از طریق طرح «Global Project Tracker» متعلق به ائتلاف جهانی «Mission Possible Partnership» شناسایی شده است که اگر به مرحله تصمیمگیری نهایی اختصاص بودجه در کنار سایر واحدهای تولیدی که در مرحله مذکور هستند برسد، در مجموع حدود ۳۰ درصد از اهداف اقلیمی تعیین شده برای امارات تا سال ۲۰۳۰ به بار خواهد نشست.
این مقام مسئول مطرح کرد: ائتلاف چندجانبه (ITA) حمایتهای خود را در خصوص توسعه، پیادهسازی و عملیاتیسازی پروژههای سبز در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا «MENA» ارائه خواهد کرد. همچنین ائتلاف چندجانبه مذکور با توسعهدهندگان پروژه به منظور رفع موانع سرمایهگذاری، کمک به افزایش حجم تقاضا برای کالاهای سبز از طریق تدوین سیاستگذاریها و قوانین نظارتی در سطح منطقه و در عین حال ایجاد زنجیرههای ارزش کمکربن و حتی شناسایی مکانیسمهایی که در کاهش ریسک سرمایهگذاری پروژههای منطقهای نقش دارند، همکاری خواهد کرد.
گفتنی است شرکتهای «EMSteel»، «Aluminium Global Emirates» و «Arabian Gulf Steel Industries» در امارات متحده عربی، از جمله اولین شرکتهایی به شمار میآیند که به عنوان بخشی از این طرح، آمادگی خود را در خصوص همکاری با ائتلاف چندجانبه مذکور اعلام کردهاند.
سعید غمران الرمیثی، مدیر اجرایی گروه شرکتهای «EMSteel» در همین رابطه مطرح کرد: به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد و مصالح ساختمانی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا «MENA»، این شرکت مفتخر است که در راستای اجرای فرایند کربنزدایی صنایع سنگین در امارات متحده عربی با ائتلاف چندجانبه (ITA) همکاری خواهد کرد.
عبدالناصر بن کلبان، مدیر اجرایی شرکت «Aluminium Global Emirates» خاطرنشان کرد: بسیاری از چالشهای کربنزدایی بین صنایع مشترک است و گذار به سمت انرژیهای تجدیدپذیر، نیازمند همکاری فعالان صنایع مختلف با یکدیگر خواهد بود.
آسام حسین، مدیرعامل شرکت «Arabian Gulf Steel Industries» عنوان کرد: به عنوان یکی از شرکتهایی که با ائتلاف چندجانبه (ITA) وارد همکاری شده، این شرکت از فرصت به وجود آمده برای پیشبرد اهداف طرح برایند انتشار کربن صفر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا «MENA» نهایت استفاده را خواهد کرد.
به گفته وی، شرکت «Arabian Gulf Steel Industries» همچنان به تعهد خود در رابطه با استفاده از رویکردهای پایدار و اجرای فرایند کربنزدایی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و حتی دیگر مناطق جهان پایبند خواهد بود.
حسین در پایان یادآور شد: به منظور پیشبرد اهداف تعین شده در گذار به صنایع سبز نیاز است در جهت افزایش حجم تقاضا برای محصولات سبز، استانداردهای جدیدی مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر و سیاستگذاریهای مدونی مرتبط با توسعه صنایع سبز ارائه شود.
انتهای پیام//