سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۳:۱۳ /سه شنبه/۹ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۲۰ /دوشنبه/۸ بهمن ۱۴۰۳

یک رویای دست‌یافتنی؛

هند می‌خواهد به برترین تولیدکننده فلزات پایه در جهان تبدیل شود

صنعت فلزات پایه، یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد هند به شمار می‌رود که باعث رشد، ایجاد اشتغال و حمایت از بخش‌های کلیدی در بازار داخلی این کشور می‌شود. استفاده از فلزات پایه در صنایع مختلفی از جمله هوافضا و دفاع گرفته تا ساخت تجهیزات راه‌آهن و بخش مراقبت‌های بهداشتی ضروری به نظر می‌رسد.

صنعت فلزات پایه، یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد هند به شمار می‌رود که باعث رشد، ایجاد اشتغال و حمایت از بخش‌های کلیدی در بازار داخلی این کشور می‌شود. استفاده از فلزات پایه در صنایع مختلفی از جمله هوافضا و دفاع گرفته تا ساخت تجهیزات راه‌آهن و بخش مراقبت‌های بهداشتی ضروری به نظر می‌رسد. در همین رابطه، تولید آلومینیوم در هند حدود ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از روزنامه «The Hindu Businessline»، قیمت فلزات پایه در هفت ماهه سال ۲۰۲۴ روندی نوسانی را به ثبت رساند و به طور میانگین قیمت برخی از این فلزات در بازه زمانی مذکور، حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد افزایش را تجربه کرد. موسسه «India Ratings and Research» پیش‌بینی کرد قیمت فلزات پایه در سال ۲۰۲۵ به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.

برای بسیاری از کشورها، این افزایش قیمت به دلیل افت حجم ذخایر انبارها، ایجاد محدودیت‌های زنجیره تامین و افزایش هزینه‌های تامین مواد اولیه چالش‌هایی را ایجاد می‌کند. چنین چالش‌هایی، منجر به افزایش هزینه‌های تولید شده و این اتفاق بر قیمت تمام شده کالاهای تولیدی تاثیر منفی خواهد گذاشت. ناگفته نماند چالش‌های ایجاد شده حتی برای صنعت فلزات پایه هند نیز مشکلاتی را ایجاد می‌کند؛ البته هند با توجه به برخورداری از برخی از امتیازات ویژه همچون امکان تولید مقرون‌به‌صرفه، حجم تقاضای بسیار بالا برای فلزات پایه در بازار داخلی و تدوین سیاست‌های‌گذاری حمایتی در صنعت مذکور نسبت به سایر کشورهای دیگر، این توانایی را خواهد داشت که به راحتی با چنین چالش‌هایی مقابله کند.

چرا افزایش قیمت جهانی فلزات پایه به سود صنعت مذکور در هند تمام می‌شود؟

افزایش قیمت جهانی فلزات پایه، فرصتی استثنایی برای توسعه صنعت مذکور در هند ایجاد خواهد کرد. کشور نامبرده با برخورداری از برخی امتیازات رقابتی می‌تواند جایگاه خود را به طور قابل‌توجهی ارتقا دهد. گفتنی است تقاضای فلزات پایه در بازار داخلی هند، حجم بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است. در همین رابطه، توسعه بخش زیرساخت مبتنی بر طر‌ح «PM Gati Shakti» و «Smart Cities Mission» ارائه شده از سوی دولت هند نشان می‌دهد که تمرکز بر توسعه بخش مذکور که از قضا موجب تداوم افزایش روند تقاضا برای فلزات پایه می‌شود، معطوف شده است.

طبق پیش‌‎بینی آژانس «ICRA»، انتظار می‌رود تقاضای فلز آلومینیوم در سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ در بازار داخلی هند، حدود ۹ درصد رشد را تجربه کند. انعطاف‌پذیری آلومینیوم باعث شده است این فلز پایه در طیف گسترده‌ای از صنایع تولیدی و سایر صنایع وابسته از جمله صنایع دفاعی گرفته تا راه‌آهن و هوافضا به کار گرفته شود.

به منظور تامین حجم روزافزون تقاضا برای فلزات پایه، هند باید خودکفایی خود در تولید این فلزات را از طریق افزایش سرمایه‌گذاری در صنایع آلومینیوم، مس و سایر فلزات پایه حفظ کند. هند با تقویت اکوسیستمی که شامل بخش استخراج و تولید داخلی می‌شود، خواهد توانست وابستگی خود به واردات فلزات پایه را کاهش دهد و زنجیره تامین بومی انعطاف‌پذیرتری در داخل ایجاد کند.

افزایش همکاری‌ها میان صنایع مختلف فلزات پایه با صنایع مرتبط با آن، در کنار رشد افزایش تمرکز بر بخش تحقیق و توسعه در زمینه‌هایی مانند بازیافت آلومینیوم و شیوه‌های استخراج پایدار در معادن نیز به منظور ایجاد زیرساخت‌های قدرتمند موجب تقویت زنجیره ارزش در صنعت فلزات پایه هند می‌شود. تمرکز بر این مسئله نه تنها موجب تقویت بازار داخلی هند می‌شود بلکه میزان تولید پسماندها و ضایعات غیرقابل بازیافت را در بخش تولید همگام با اجرای طرح‌‎های مرتبط با کاهش کربن تولیدی در مقیاس جهانی کاهش خواهد داد. همچنین تمرکز بر صادرات فلزات پایه در هند می‌تواند تعادل میان مولفه خودکفایی در تولید و مفهوم تداوم تجارت جهانی را حفظ کند.

مزیت رقابتی هند در بحبوحه افزایش هزینه‌های تولید فلزات پایه

علی‌رغم افزایش قیمت‌های فلزات پایه، امکان تولید مقرون‌به‌صرفه در هند می‌تواند یک برگ برنده برای این کشور در بازار جهانی محسوب شود. تعداد بالای نیروی کار ماهر، وضع تعرفه‌های رقابتی در بخش انرژی و دسترسی مناسب به مواد اولیه از جمله مزیت‌هایی به شمار می‌آیند که تولیدکنندگان هندی از آن برخوردار بوده و می‌توانند به عنوان امتیازی ویژه که البته تعداد انگشت‌شماری از کشورهای جهان در اختیار دارند، برای این کشور در بازار رقابتی صنعت فلزات پایه حساب شوند.

نرخ بالای بهره‌برداری در صنایع فلزات پایه، یکی دیگر از برگ‌های برنده هند در صنعت مذکور به شمار می‌رود. در همین راستا، نرخ بهره‌برداری واحدهای ذوب آلومینیوم و روی هند بیش از ۹۰ درصد اعلام شده که گواهی بر توانایی این بخش برای حفظ سطح ظرفیت تولید بالای خود است. چنین مزیتی موجب می‌شود بخش صادرات فلزات پایه هند همچنان به روند روبه‌رشد خود ادامه دهد. بر همین اساس، تولیدکنندگان هندی باید با ارائه محصولات با ارزش افزوده بالا و افزایش تعداد توافق‌نامه‌های تجارت آزاد با کشورهای دیگر، حضور خود در بازارهای خارجی را فزایش دهند.

رشد درآمد هم‌زمان با افزایش قیمت فلزات پایه

طبق آمارهای ارائه شده، قیمت مس در آوریل سال ۲۰۲۴ به بالاترین میزان طی ۲۲ ماه گذشته رسید. همچنین قیمت آلومینیوم از دو هزار و ۲۰۰ دلار به دو هزار و ۵۰۰ دلار در هر تن در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت. به طور کلی، قیمت فلزات پایه اخیرا به سبب تصمیم فدرال رزرو آمریکا مبنی بر کاهش نرخ بهره بانکی با روندی افزایشی همراه بوده است. این افزایش‌ قیمت‌ها، فرصت‌های قابل‌توجهی را برای تولیدکنندگان فلزات پایه ایجاد کرده تا با افزایش صادرات، هم‌زمان با روند صعودی قیمت‌ها میزان درآمد خود را افزایش دهند و سهم بیشتری از بازارهای بین‌المللی را در اختیار بگیرند.

در صورتی که این مسیر طی شود، علاوه بر شرکت‌های تولیدکننده هندی، اقتصاد این کشور نیز از افزایش صادرات و مزایای دیگری که به همراه خواهد داشت، سود می‌برد. در همین رابطه، افزایش درآمدهای صادراتی، انعطاف‌پذیری اقتصادی هند را افزایش داده و رشد تراز تجاری برای کشور مذکور را به همراه خواهد داشت. گفتنی است در سال ۲۰۲۴، ارزش صادرات آلومینیوم هند به تنهایی حدود هفت میلیارد دلار اعلام شد.

هند در تکاپوی دستیابی به عنوان برترین تولیدکننده فلزات پایه در جهان

در حال حاضر شرایط برای توسعه بیشتر صنعت فلزات پایه هند به منظور رسیدن به تولیدکننده برتر در مقیاس جهانی با تمرکز بر تولید آلومینیوم فراهم شده است؛ البته این کشور اکنون دومین تولیدکننده بزرگ فلزات پایه در جهان به شمار می‌رود. با این حال، آن‌طور که به نظر می‌رسد، مقامات هندی به این جایگاه اکتفا نمی‌کنند و به دنبال دستیابی به رتبه نخست هستند.

ارائه طرح دولتی «Make in India»، یکی از اقداماتی است که برای رسیدن به این جایگاه با هدف افزایش ظرفیت تولید داخلی فلزات پایه انجام شده که وابستگی هند به واردات فلزات مذکور را کاهش می‌دهد و موجب رشد صادرات آن‌ها خواهد شد. همچنین، طرح‌های مانند طرح «Bharatmala» و «UDAY» که برای توسعه پروژه‌های زیرساختی هند ارائه شده است، حجم تقاضای پایدار برای فلزات پایه در بازار داخلی را افزایش می‌دهد.

البته توسعه صنعت فلزات پایه در هند تنها به نفع بازار داخلی و به طور کلی اقتصاد این کشور تمام نمی‌شود بلکه موجب خواهد شد با رفع محدودیت‌های عرضه برخی فلزات پایه، ثبات در بازار جهانی فلزات صنعت مذکور برقرار شود. در پایان می‌توان ادعا کرد که هند با افزایش سرمایه‌گذاری در صنعت فلزات پایه با تمرکز ویژه بر بخش آلومینیوم و به‌کارگیری نوآوری در زنجیره ارزش، نه تنها خود را با نوسانات قیمت‌های جهانی وفق می‌دهد بلکه می‌تواند جایگاه نخست جهان در صنعت مذکور را از آن خود کند.

انتهای پیام//

در نشست هیئت‌ مدیره «کچاد»،

۱۳:۱۹ /یکشنبه/۷ بهمن ۱۴۰۳

در مسیر موفقیت؛

۱۴:۲۰ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

در حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت در همایش (IMI-100)،

۹:۱۱ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

در راستای حمایت از اقتصاد انجام خواهد شد؛

۱۵:۰۵ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

در بیست و هفتمین همایش (IMI-100) محقق شد؛

۱۳:۵۳ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

فشار تحریم بر غول‌های چینی؛

۱۴:۳۰ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

آینده فلزات در ایران چگونه است؟

۸:۵۴ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌انلاین» مطرح کرد:

۵:۵۴ /شنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی،مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۰۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

در سال 1402 تحقق پیدا کرد؛

۱۰:۲۶ /سه شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

با هدف افزایش نقش بخش معدن در رشد اقتصادی کشور صورت پذیرفت؛

۱۰:۰۱ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات؛

۵:۲۸ /شنبه/۲۲ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۰۶ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۱۳:۲۸ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

نگاهی به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه؛

۵:۵۰ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/8

247286

فلزات آنلاین

1403/11/8

692106

فلزات آنلاین

1403/11/8

1096538

فلزات آنلاین

1403/11/8

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/8

25529

فلزات آنلاین

1403/11/8

14131

فلزات آنلاین

1403/11/8

41447

فلزات آنلاین

1403/11/8

48908

فلزات آنلاین

1403/11/8

44202

فلزات آنلاین

1403/11/8

42952

فلزات آنلاین

1403/11/8

33155

فلزات آنلاین

1403/11/8

30904

فلزات آنلاین

1403/11/8

29915

فلزات آنلاین

1403/11/8

39510

فلزات آنلاین

1403/11/8

38204

فلزات آنلاین

1403/11/8

61869

فلزات آنلاین

1403/11/8

29211

فلزات آنلاین

1403/11/8

43647

فلزات آنلاین

1403/11/8

48909

فلزات آنلاین

1403/11/8

5610300