رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در نشست شورای همخانواده صمت استان خوزستان با اشاره به افزایش ۸۰ درصدی برونسپاری پروژهها، گفت: با اقداماتی که در این زمینه انجام میشود، تا دو سال آینده هیچ متخصص زمینشناسی بیکار نخواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، داریوش اسماعیلی با بیان اینکه دولت چهاردهم بنا را بر این گذاشته است که هم حرف مردم را بشنود و هم مسائل را با نگاه کارشناسانه دنبال کند، افزود: در وزارتخانهای چون وزارت صمت اگرچه روسای ادارات کل با استانها ارتباط دارند و میتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند اما شاید یکی از راهکارهای آن همین باشد که برای معاونان این وزارتخانه یک تا سه استان معین انتخاب شود تا به حرفهای به حق و دلخوریها گوش داده شود.
وی با بیان اینکه گوش دادن به دلخوریها اثر خود را خواهد گذاشت، اظهار داشت: ترجیح ما این است بعد از این جلسات، جلسه با استانداران فعالان اقتصادی باشد زیرا بسیاری از این چالشها در استان قابل حل است؛ هرچند که این چالشها به وزیر صمت منتقل خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: بحث ناترازی انرژی، بر ابعاد مختلف زندگی مردم اثرگذار است و یکی از بهترین اقدامانی که وزیر صمت انجام میدهد، این است که مسائل را برخلاف سالهای قبل و جنگ بین دستگاهی در بین مردم مطرح نمیکند اما به جد ایشان مسائل را با دستگاههای دیگر پیگیری میکند؛ به گونهای که بیشترین ارتباط را با رئیس جمهور در خصوص مسائل صنعت داشته است و تقریبا در تمام جلسات هیئت دولت ورود پیدا میکند.
اسماعیلی یادآور شد: اگر رئیس جمهور تاکید دارد که کارخانهها نباید به دلیل کمبود برق تعطیل شوند، یکی از دلایل آن انتقال این مسائل به ایشان توسط وزیر صمت است.
وی ادامه داد: مجموعه صحبتهابی که در این جلسه ارائه شد، طی گزارشی به شورای معاونان وزارت صمت منتقل خواهد شد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با ابزار امیدواری از اینکه با برگزاری این جلسات، گامی بلند در راستای رفع مشکلات برداشته شود، گفت: پیشنهاد ایجاد شهرک صنعتی فرآوری مواد در این جلسه ارائه شد که از آن استقبال میکنیم و اگر طرحی ارائه شود، از اجرای آن حمایت خواهیم کرد.
اسماعیلی با اشاره به پیشنهاد بهکارگیری منابع انسانی متخصص، اظهار داشت: تا دو سال آینده با اقداماتی که در بخش اکتشاف انجام میدهیم، هیچ نیروی انسانی متخصص زمینشناس کارایی بیکار نخواهد بود و بنا داریم در این سازمان، میزان برونسپاری که اکنون ۱۰ درصد است را به ۸۰ تا ۸۵ درصد برسانیم و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد کارها در درون سازمان اجرایی شود.
وی اضافه کرد: در این راستا، بنا داریم تعداد ۱۲۰ نقشه زمینشناسی کاربردی در سه لایه زمینشناسی، ژئوشیمیایی و پتانسیلیابی زمینشناسی که شامل ۳۶۰ پروژه میشود را در سال ۱۴۰۴ اجرایی کنیم و برای اجرای آن، همه موارد را پیشبینی و تدارک دیدهایم؛ همچنین به دنبال آن هستیم ۳۰ برگه و نقشه زمینشناسی کاربردی که شامل ۹۰ پروژه میشود را در قالب سازمانهای نظام مهندسی معدنی کشور اجرایی کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه همکاری با دانشگاهها و شرکتهای بخش خصوصی و پژوهشکده زمینشناسی سازمان نیز تعریف شده است، تاکید کرد: سازمان در چهار سال گذشته، کمتر از ۸۰ نقشه را تهیه کرده است؛ یعنی در هر سال ۲۰ نقشه را تهیه میکرده و حدود ۶۰ پروژه اجرا میشده است؛ در حالی که ما بنا داریم در یک سال، ۳۶۰ پروژه را اجرایی کنیم که ۶ برابر آن است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه در این زمینه، مسائل مالی آن را نیز تدارک دیدیم، خاطرنشان کرد: آگهیهای مناقصه شروع کار در اردیبهشت ماه سال آینده منتشر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان دو وظیفه در بخش زمینشناسی بر عهده دارد؛ یکی مطالعه درباره مخاطرات زمین است و دیگری در حوزه اکتشاف. ما در حوزه اکتشافات زمینشناسی به عنوان وظیفه اصلی سازمان حساسیت زیادی داریم. مسئله فرونشستها که استان خوزستان از آن بیبهره نیست و همچنین در حوزه زمینلغزشها و یا تهیه نقشههای تکتونیکی و مسائل زیستمحیطی معدنی مطالعاتی داشتهایم و بنا داریم با سرعت و با دقت بیشتری وارد این حوزه شویم.
گفتنی است داریوش اسماعیلی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان معین استان خوزستان به این استان سفر کرده است و حضور در شورای مشترک همخانواده و تشکلهای مرتبط، دیدار با استاندار خوزستان، بازدید از شرکت صنعت فولاد شادگان، بازدید از معدن و شرکت نمک پتروشیمی اروند در برنامه سفر یک روزه ایشان است.
انتهای پیام//