رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: ۸۰۵ واحد صنایع معدنی دراین استان فعال است که درآنها ۲۱ هزار و ۷۳۷ نفر مشغول به کار هستند.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا، جعفر صادق اسکندری افزود: استحصال طلا، نقره، جیوه و سیانور سدیم، صنایع سیمان، تولید آجر و سفال، واحدهای شست و شو و دانهبندی شن و ماسه، تولید آسفالت، تولید انواع محصولات بتنی و سیمانی و صنایع دانهبندی و فرآوری سیلیس از جمله صنایع فعال در آذربایجان غربی است.
وی اضافه کرد: ۱۹۲ نوع سنگتزیینی از معادن این استان استخراج میشود که شامل مرمر، مرمریت، تراورتن، کنگلومرا، چینی، گرانیت و بازالت است.
وی بیان کرد: میزان ذخیره قطعی معادن در حال بهرهبرداری در آذربایجان غربی هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن بوده و میزان استخراج اسمی آنها نیز ۹۷ میلیون تن است. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی افزود: در سال گذشته ۴۳ فقره پروانه بهره برداری معادن در این استان صادر شد که با اضافه شدن این تعداد پروانه، تعداد آنها در استان به ۴۷۱ مورد رسیده است.
اسکندری ادامه داد: این تعداد شامل ۵۹ فقره پروانه اکتشاف، ۱۹ فقره گواهی کشف و ۱۴۸ فقره پروانه برداشت موقت است. وی گفت: در حال حاضر ۱۵ درصد درآمد معادن موجود میتواند در استان مدیریت شود که رقم بسیار بالایی به شمار میرود اما بخشی از این درآمد به علت راکد بودن برخی از معادن، محقق نمیشود. آذربایجان غربی سهم ۱۲ درصدی از ظرفیتهای معدنی کشور را به خود اختصاص داده که بسیار بیشتر از سهم سرزمینی و جمعیتی این استان به شمار میرود.