مدیرعامل شرکت نوآوران سویاب صنعت گفت: برخی از قطعات مورد نیاز برای تولید موتورها در کشور تولید نمیشود و باید این قطعات را وارد کنیم اما تعرفههای گمرکی واردات را سختتر از گذشته کرده است و دولت با اینکه از وجود این مانع در روند تولید آگاهی دارد اما اقدامی در جهت تسهیل واردات قطعات ضروری انجام نمیدهد.
سید حسن موسوی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، اظهار داشت: شرکت نوآوران سویاب صنعت در سال ۱۳۷۵ در زمینه طراحی و تولید انواع موتورهای AC و DC و تجهیزات کنترل و ابزار دقیق فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر این شرکت یکی از تامینکنندگان اصلی موتورهای الکتریکی مورد نیاز در صنعت خودرو، تجهیزات الکترومکانیک و ابزار دقیق در صنایع دیگر به شمار میآید. محصولات شرکت شامل موتورهای زغالدار (محصولات خودرویی)، موتورهای براشلس AC و موتورهای براشلس DC است.
وی بیان کرد: موتورهای DC که شامل موتورهای کولر و بخاری خودرو، رادیاتور، پمپ سوخت خودرو و… میشود را در شرکت خود تولید میکنیم. تنوع محصولات ما بسیار زیاد است و به همین دلیل با مشکلی در زمینه فروش مواجه نشدهایم. محصولات ما براساس بازاریابیها و سفارش مشتریان تولید و عرضه میشونـــد و بـــه دلیــل تنوع محصولاتی که داریــم، هیچگـــاه با کمبــود تقاضــا یــا تولیـــد مازاد مواجـه نشدهایــم. همچنیــن باید در نظــر داشت، تعداد شرکتهای فعال در این صنعت محدود هستند.
مدیرعامل شرکت نوآوران سویاب صنعت مطرح کرد: با توجه به رکود تورمی، شرایط نابهسامان اقتصادی، کاهش نقدینگی و… فعالیت بسیاری از صنعتگران و تولیدکنندگان روند نزولی به خود گرفته اما این عوامل تاثیر چندانی بر میزان تولیدات ما نداشته است. عمـــده مـــواد اولیــه مــا، فلــزاتی ماننــد آهن، آلومینیوم، بولبیرینگ، آهنربا و… است که در زمینه تامین این مواد اولیه با چالش یا مشکلی مواجه نبودهایم و روند تولیدی مناسبی در سالهای اخیر داشتهایم.
موســوی افـــزود: برخی از قطعـــات مورد استفاده در این صنعت باید وارد شود و امکان ساخت یا تولیــد آن در کشور وجود نــدارد اما مشکلاتـــی در زمینــه تامیـــن ارز و پرداخـــت تعرفههــای گمرکی داریــم کــه تـــا زمانی ایـــن مشکلات مرتفع نشود، قادر نیستیم به راحتی نیازمندیهای خود را از کشورهای دیگر تامین کنیم. به این ترتیب، از برنامههای توسعهای خود نیز عقب خواهیم ماند.
وی اذعان کــرد: برخــی از قطعات نیز در داخل کشور تولید میشود اما کیفیت آنها از محصولات مشابه خارجی پایینتر است، به همین دلیل مجبور هستیم آنها نیز را وارد کنیم. در صورتی که اگر کیفیت محصولات داخلی استاندارد بود، هزینه کمتری را پرداخت میکردیم و تولید محصولات سودآوری بیشتری برای ما به همراه داشت. افزایش تحریمها و قیمــت ارز در ســال اخیر باعث شــد که خرید برخی از قطعات وارداتی به سختی صورت بگیرد. نوسانــات قیمتی کــه در داخــل کشور وجود دارد نیز موجب افزایش قیمت مواد اولیه شد که در نهایت این عوامل بر فعالیت تولیدی ما تاثیر گذاشت و ما مجبور شدیم قیمت محصول نهایی را افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت نوآوران سویاب صنعت مطرح کرد: در سال جاری، بیش از ۳۰۰هزارموتور کمپـــرســـور کولـــر، ۱۵۰ هــزار موتــور بخــاری و ۱۵۰هزارپمپ سوخت تولید کردهایم و روند تولید در شرکت ما در سال ۱۳۹۸ افزایشی و صعودی بوده است.
موسوی بیان کرد: دولت اقدام موثری برای بهبود وضعیت تولید و بازار انجام نداده است و در واقع، دولت را نمیتوان به عنوان تسهیلکننده امور تولیدی دانست؛ زیرا قوانین مالیاتی، تعرفههای وارداتی و صادراتی و… موانعی بر سر راه تولید هستند که دولت علیرغم آگاهی به این چالشها، اقدامی در جهــت رفــع و بهبــود آن تاکنــون انجام نداده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری، برنامههایی در جهــت بازاریــابی صــادراتی داشتیـــم امــا به دلیـــل مسائـل و مشکلاتــی کــه در زمینـــه تبــادل ارزی وجـــود داشــت، نتوانستیـم این هدفگذاری را اجرایی کنیم البته در نظر داریم در سال آتی، اقداماتی در جهت فروش صادراتی انجام دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان برای ساخت بدنههای موتورهای الکتریکی از آلومینیــوم استفــاده کــرد یـــا خیــر، گفــت: پوستههای موتورهای کولر و بخاری نیاز به ماشینکاری دارد و ما در شرکت دستگاهها و ماشینآلات ضروری را در اختیار داریم و امور مربوط به ماشینکاری را انجام میدهیم. پوستههای این موتورها برای ایجاد القای الکتریکی لازم، باید از آهن تهیه شود و نمیتوان از آلومینیوم به جای آن موتور استفاده کرد البته دو درپوش بر موتورها قرار دارد که آن درپوشها آلومینیومی است و از طریق فرآیند دایکست تولید میشود.