بررسی عملکرد تجارت خارجی کشور در ۸ ماهه امسال حاکی از واردات بیش از ۲ میلیارد و ۲۹۱ میلیون دلار محصولات معدن و صنایع معدنی از ابتدای امسال است که در همسنجی با پارسال ۲۷ درصد کاهش دارد.
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» و بهنقل از ایرنا، آمارهای تجارت خارجی، مجموع واردات محصولات معدن و صنایع معدنی کشور در این مدت بیش از ۲ میلیون و ۵۷۳ هزار تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۶ درصد کاهش نشان میدهد.
بیشترین ارزش واردات در این مدت با ۹۸۲ میلیون و ۹۴۹ هزار دلار مربوط به محصولات زنجیره فولاد بود که در همسنجی با پارسال ۳۶ درصد کاهش داشته است.
همچنین کمترین ارزش واردات با هزار و ۳۲۹ دلار مربوط به سنگ آهن دانهبندی بوده که رشد ۶ هزار و ۴۵۴ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال نشان میدهد.
بر پایه این گزارش، در این مدت ۱۵ میلیون و ۳۲ هزار دلار مس و محصولات پایین دستی آن وارد کشور شد که در مقایسه با هشت ماهه پارسال ۹۰ درصد افت نشان می دهد، اما واردات محصولات زنجیره سیمان با رشد سه درصدی به ۲۴ میلیون و ۸۰۷ هزار دلار رسید.
در مدت یاد شده، ۳۲ میلیون و ۳۰۲ هزار دلار انواع سنگ و محصولات مرتبط وارد کشور شد؛ این آمار در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۶ درصد افت نشان میدهد.
همچنین در هشت ماه امسال ۲۵ میلیون و ۹۴۹ هزار دلار محصولات روی وارد شد که افت ۳۵ درصدی داشته است.
واردات ۱۴۵ میلیون و ۴۱۰ هزار دلاری محصولات زنجیره آلومینیوم، ۲۴ میلیون و ۶۳۸ هزار دلاری زنجیره سرب و ۲۹۸ هزار و ۶۸۰ دلاری آهن اسفنجی که بهترتیب در همسنجی با پارسال ۲۶ درصد کاهش، ۳۴ درصد و ۶ درصد رشد داشتهاند، از جمله دیگر نکات قابل توجه این آمار تا پایان آبان ماه است.
در هشت ماه امسال ۱۳۹ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار زغال سنگ و کک وارد کشور شد که رشد ۱۴۰ درصدی داشته است.
از آغاز امسال تا پایان آبان ماه ۸۴ میلیون و ۱۶۵ هزار دلار محصولات سفال، آجر، سرامیک و کاشی (کاهش ۲ درصدی در مقایسه با هشت ماهه ۹۶)، ۱۲۹ میلیون و ۸۵۸ هزار دلار پودر آلومینیا و محصولات مرتبط (رشد ۶ درصدی در مقایسه با هشت ماهه ۹۶)، ۱۰۷ میلیون و ۴۲۵ هزار دلار محصولات زنجیره تیتان (رشد ۲۳ درصدی در مقایسه با هشت ماهه ۹۶) و ۸۲۴ هزار و ۷۰۸ دلار فلزات و سنگهای گرانبها (رشد ۳۱ درصدی در مقایسه با هشت ماهه ۹۶) وارد کشور شد.
عملکرد تجارت خارجی حاکی از صادرات ۶ میلیارد و ۸۷۴ میلیون دلاری محصولات معدن و صنایع معدنی از آغاز امسال تا پایان آبان ماه است که در همسنجی با پارسال هفت درصد کاهش نشان میدهد.