در سال گذشته، فولادسازان کشور در مجموع بالغ بر دو میلیون تن مقاطع و شمش فولادی وارد کردهاند که این میزان نسبت به سال پیش از آن، ۲۰ تا ۱۰۵ درصد رشد را تجربه کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در سالی که گذشت، واردات کل مقاطع طویل فولادی، بیشترین میزان افزایش واردات معادل ۱۰۵ درصد را داشته است.
در سال ۱۴۰۱ از مجموع ۱۷۸ هزار تن کل مقاطع طویل فولادی وارداتی که نسبت به ۷۸ هزار تن وارد شده در سال ۱۴۰۰، رشد ۱۰۵ درصدی داشته است، ۱۶ هزار تن تیرآهن، ۱۲۱ هزار تن میلگرد و ۴۱ هزار تن نبشی، ناودانی و سایر مقاطع سهم داشتهاند که به ترتیب واردات تیرآهن ۶ درصد کاهش یافته است اما واردات میلگرد ۲۸۷ درصد و واردات نبشی، ناودانی و سایر مقاطع ۸ درصد نسبت به میزان واردات آنها در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
در سال ۱۴۰۰، به ترتیب ۱۷ هزار تن تیرآهن، ۳۲ هزار تن میلگرد و ۳۸ هزار تن نبشی، ناودانی و… وارد شده بود.
طبق آمار، واردات محصولات فولادی از ۷۷۸ هزار تن در سال ۱۴۰۰، به یک میلیون و ۷۰۰۰ تن در مجموع سال ۱۴۰۱ رسیده و رشد ۲۹ درصدی را ثبت کرده است.
پس از محصولات فولادی، در جزئیات ۸۲۹ هزار تن کل مقاطع تخت فولادی وارد شده، ۳۳۰ هزار تن سهم ورقهای گرم، ۲۴۵ هزار تن سهم ورقهای سرد و ۲۰۱ هزار تن سهم ورقهای پوششدار ثبت شده است که در مجموع نسبت به ۶۹۱ هزار تن وارد شده در سال ۱۴۰۰، رشد ۲۰ درصدی واردات این مقاطع دیده میشود.
واردات ورقهای سرد نسبت به ۱۴۰ هزار تن وارداتی در سال ۱۴۰۰، قریب به ۱۳۶ درصد بیشتر شده اما تولید ورق سرد نسبت به ۲۶۴ هزار تن و ورق پوششدار نسبت به ۲۲۴ هزار تن وارداتی در سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۷ و ۱۰ درصد افت پیدا کرده است.
واردات شمش فولاد (فولاد میانی) به میزان ۶ هزار تن ثبت شده که مشابه میزان واردات در مجموع یک ساله ۱۴۰۰ است. واردات بیلت و بلوم از دو هزار تن به ۶ هزار تن رسیده و رشد ۲۰۰ درصدی را ثبت کرده است. طبق روال سالهای اخیر، همچنان واردات آهن اسفنجی به ایران صفر است.
انتهای پیام//