وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از ۱۰ هزار معدن دارای پروانه نزدیک به ۶ هزار فعال هستند، گفت: در حال حاضر میتوان بهجای واردات ۱۰ میلیارد دلار کالا از تولیدات داخلی استفاده کند.
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» و بهنقل از ایلنا، رضا رحمانی در مراسم امضای تفاهمنامه برنامه تولید و اشتغال سال ۱۳۹۷ وزارت صنعت، معدن و تجارت که با همکاری سازمان برنامه و بودجه انجام میشود، گفت: این تفاهمنامه مربوط به تبصره ۱۸ است و باید توجه داشت که بخش صنعت، معدن و تجارت کشور ظرفیت بالایی دارد؛ بهطوری که از ۱۰ هزار معدن دارای پروانه نزدیک به ۶ هزار فعال هستند و همچنین ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که نشاندهنده ظرفیت وسیع این بخش است و میتواند بهعنوان بخش مولد در تولید و اشتغال کشور، توسعه مناطق و درآمدزایی نقش ویژه داشته باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا برنامه مفصلی داریم که تبصره ۱۸ بخشی از تجهیز و فعال میکند و ما بر اساس این تفاهمنامه بهدنبال ایجاد ۲۷۰ هزار فرصت شغلی جدید علاوه بر تثبیت شغلیهای پیشین هستیم و برای تحقق این برنامه از کمک سازمان استفاده میکنیم.
رحمانی تصریح کرد: البته ما برای تحقق برنامههای خود پروژههای ویژهای را تعریف کردهایم که بخشی از آن با این تفاهمنامه همپوشانی دارد. این پروژههای ویژه تقریبا ۱۰ مورد است که یکی از آنها استفاده از توان داخلی در ساخت بوده که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. این برنامه چند ساله توان این را دارد که بهجای واردات ۱۰ میلیارد دلار کالا از تولیدات داخلی استفاده کند.
وی ادامه داد: این پروژههای ویژه در بخشهایی مثل صنایع دریایی، معادن و حوزه صادرات کشور تعریف شدهاند به طوری که ما سعی میکنیم در حوزه صادرات محصولات کیفی و کمی مناسب ارائه کنیم و از پتانسیل کشورهای همسایه استفاده کنیم.
رحمانی افزود: اگر ما بتوانیم تنها واردات ۱۰ درصد این کشورها را تامین کنیم ۱۰ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت و این یک فرصت استثنایی است که اگر سریع عمل نشود از دست خواهد رفت. ما همچنین در طول ۵ سال اخیر زنجیره ارزش فلزات اساسی مانند فولاد، مس و آلومینیوم را از ۱۲۰ میلیون تن به ۲۰۵ میلیون تن رساندهایم که نشان میدهد خامفروشی ما نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش نقدینگی در فعالیت واحدهای تولیدی گفت: برای تامین نقدینگی این واحدها از تبصره ۱۷ استفاده میکنیم اما این ناکافی است؛ بنابراین سعی میکنیم از منابع بانکها، بازار سرمایه و صندوقهای توسعهای استفاده کنیم تا توان واحدهای تولیدی افزایش یابد. باید توجه داشت که تامین نقدینگی این واحدها نسبت به سالهای گذشته چندین برابر شده است ما تلاش خواهیم کرد منابع تخصیص یافته در این برنامه در زمانبندی معین به اهداف برسد بهویژه در مناطق محروم که برنامههای ویژهای با همکاری سازمان برنامه و بودجه برای آن داریم.