مدیرعامل شرکت پارس خزر نقره در مورد بزرگترین مشکلی که تولیدکنندگان موتورهای لوازم خانگی با آن مواجه هستند، گفت: برای تولید موتورهای لوازم خانگی با یک مشکل عمده مواجه هستیم که آن عدم تولید ورق سیلیکونی است و به همین خاطر، مجبور هستیم از ورقهای روغنی به عنوان جایگزین ورق الکتریکی استفاده کنیم.
علیرضا زابلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، در خصوص نبود تولید داخلی ورق سیلیکونی، اظهار داشت: میزان مصرف اینگونه ورقهای الکتریکی در کشور اندک است و برای فولادسازیها، تولید این محصول مقرون به صرفه نیست.
وی در ادامه بیان کرد: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده ورق فولادی در کشور است و چندی قبل خبری مبنی بر ورود این کارخانه به حوزه تولید ورق سیلکونی مطرح شـــد که البتـــه شرکت فولاد مبارکه تاکنون اینگونه ورقها را در حجم قابل عرضه در بازار تولید نکرده است.
مدیرعامل پارس خزر نقره در زمینه تامین مواد اولیه مورد نیاز، گفت: تمام قطعات ضروری برای تولید لوازم خانگی را نمیتوان از داخل کشور تهیه کرد. به طور مثال، لولهکشی کلکتور را باید از سایر کشورها وارد کنیم و امکان تولید این محصول در داخل کشور هنوز وجود ندارد.
زابلی در مورد واردات قطعات ضروری برای تولید، عنوان کرد: تولید برخی از قطعات در کشور صرفه اقتصادی ندارد و به همین جهت، واردات آنها تنها راهی است که برای تولیدکننده وجود دارد. عمدتا قطعات مورد نیاز ساخت موتور که جایگزین داخلی برای آن وجود نداشته باشد را مجبور هستیم از کشورهای چین و ژاپن وارد کنیم.
در تولید موتورهای برقی به بیشترین رونق ممکن رسیدهایم
وی در خصوص حوزه فعالیت این شرکت، بیان کرد: در زمینه تولید موتورهای برقی یونیورسال AC/DC و موتور برقی AC تکفاز سری القایی تا یک کیلووات فعالیت میکنیم و در واقع حوزه کاری ما تولید انواع موتورهای لوازم خانگی است.
مدیرعامل پارس خزر نقره افزود: شرکت ما حدود هشت سال است که وارد حوزه تولید موتــورهـــای لـــوازم خانگی شده و در حال حاضر، این شرکت مجهز به سه خط تمــــام اتوماتیـــک و نیمــــه اتوماتیـــک تولیــــد الکتروموتورهـــای یونیورسال است و ظرفیــــت تولید سالانه این کارخانه بالغ بر دو میلیون موتور یونیورسال و ۵۰۰ هزار موتـــور القایی است.
زابلی در خصوص محصولات تولید شده در این کارخانه، مطرح کرد: شرکت در زمینه فروش محصولات تولید شده تاکنون با مشکلی مواجه نشده است و تمام موتورهای تولیدی این کارخانه به دلیل نیاز بازار به فروش میرود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: علیرغم رکود اقتصادی کشور و مشکلاتی که در زمینه صادرات محصولات تولید شده به وجود آمده است، شرکت پارس خزر نقره مشکلی در زمینه فروش محصولات تولیدی خود ندارد و خوشبختانه، تولید موتورهای برقی به بیشترین حد ممکن در چند سال اخیر رسیده است.
مدیرعامل پارس خزر نقره در خصوص تاثیرپذیری صنایع از وضعیت نابسامان اقتصادی، توضیح داد: مسلما رکود تورمی و وضعیت نامطلوب اقتصادی که در کشـــور وجــــود دارد، بر صنایـــع و کیفیت تولیدات تاثیر میگذارد اما تمام صنایع به یک اندازه آسیب نمیبینند و شایــد به همیــن دلیـــل اســـت که صنایـــع لـــوازم خانگـــی و موتورســــازی، کمتـــر از سایـــر صنایـــع تولیدی آسیب دیدهاند.
زابلی در پایان اظهار کرد: در سال رونق تولید داخلی، روند تولید محصولات بهبود پیدا کرده است؛ به گونهای که توجه بیشتری به صنایع تولیدی میشود و به همین خاطر است که تولید و فروش شرکتهای تولیدکننده موتور برق بیشتر از گذشته شده است. به خصوص اینکه میزان واردات به دلیل قوانین وضع شده، کاهش یافته و بالطبع تقاضا برای خرید محصولات داخلی نیز بیشتر از گذشته شده است.