سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۱۵ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۳۸ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

با عرضه محموله‌های انبار شده در بازارهای جهانی،

وضعیت مازاد عرضه مس چین تغییر خواهد کرد

به نظر می‌رسد با کاهش قیمت‌ها و احتمال افزایش حجم معاملات تجاری در بازار جهانی، وضعیت مازاد عرضه مس در چین به تدریج دستخوش تغییراتی خواهد شد.

به نظر می‌رسد با کاهش قیمت‌ها و احتمال افزایش حجم معاملات تجاری در بازار جهانی، وضعیت مازاد عرضه مس در چین به تدریج دستخوش تغییراتی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، حجم ذخایر مس در انبارهای فلز سرخ چین در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است. گفتنی است که حدود ۶۰ درصد از حجم واردات سالانه مس در جهان به چین اختصاص دارد؛ در همین راستا، موجودی انبارهای مس بورس آتی شانگهای (ShFE) به بالاترین سطح ۵۱ ماهه خود برابر با ۳۳۹ هزار و ۹۶۴ تن در هفته منتهی به هفتم ژوئن ۲۰۲۴ رسید.

در حالت عادی حجم ذخایر مس در انبارهای چین مطابق با یک الگوی فصلی در ابتدای هر سال افزایش یافته و به دنبال آن از حوالی ماه مارس به بعد روند نزولی خود را آغاز خواهد کرد. با این وجود، به نظر می‌رسد این الگوی فصلی در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال‌های گذشته متفاوت باشد؛ چراکه حجم ذخایر انبارهای مس بورس آتی شانگهای در قیاس با این موقع از سال که حجم خروجی محموله‌ها افزایشی بوده، روندی به شدت صعودی به خود گرفته است.

دلایل مهمی در این افزایش حجم ذخایر انبارهای مس تاثیرگذار بوده که از میان مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش حجم تقاضا برای این فلز سرخ در بخش‌های کلیدی مانند ساخت‌و‌ساز مسکن و تولید اشاره کرد.

علی‌رغم تلاش‌های دولت چین در راستای ارائه بسته‌های حمایتی، بخش املاک هنوز در وضعیت رکود قرار دارد و وضعیت بخش تولید نیز تا حدودی متزلزل است. در همین راستا، شاخص مدیران خرید در چین با ثبت روندی کاهشی در ماه می ۲۰۲۴، به ۴۹٫۵ درصد رسید.

برخلاف چشم‌انداز نامشخص وضعیت حجم تقاضای داخلی برای مس در چین، حجم واردات مس کار نشده به این کشور در ماه می سال جاری میلادی با ثبت یک روند افزایشی به ۵۱۴ هزار تن افزایش یافت که ۱۷٫۴ درصد نسبت به رقم اعلام شده در آوریل سال ۲۰۲۴ و ۱۵٫۸ درصد نسبت به عدد گزارش شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش را تجربه کرده است. همچنین، حجم واردات مس تصفیه شده به چین در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۴ حدود دو میلیون و ۳۲۷ هزار تن اعلام شد که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ حدود ۸٫۸ درصد افزایش داشت.

البته بخشی از روند افزایشی حجم واردات مس به چین را می‌توان به افزایش واردات فلز سرخ از روسیه به این کشور نسبت داد؛ چراکه امکان صادرات محصولات مس تولید شده در روسیه به قاره اروپا به دلیل تحریم‌های وضع شده وجود ندارد.

هم‌زمان با افزایش حجم واردات مس به چین، حجم خرید سنگ معدن و کنسانتره این فلز به منظور رشد تولید داخلی مس تصفیه شده با افزایش همراه شد. بررسی داده‌های رسمی منتشر شده نشان داد که میزان تولید مس تصفیه شده چین در آوریل سال ۲۰۲۴ به حدود یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن رسید که ۹٫۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش را تجربه کرد.

این روند افزایشی در حجم تولید در حالی اتفاق افتاد که واحدهای ذوب بزرگ در چین به منظور افت میزان تولید به علت کاهش زیان‌ها، در بحبوحه نگرانی از کمبود مواد اولیه پس از توقف فعالیت در معدن «Cobre mine» پاناما توافق کرده بودند که ظرفیت تولید خود را کاهش دهند.

علاوه‌براین، حجم واردات سنگ معدن و کنسانتره مس به چین با ثبت ۳٫۶ درصد کاهش از دو میلیون و ۳۴۸ هزار تن در آوریل سال جاری میلادی به دو میلیون و ۲۶۴ هزار تن در ماه می ۲۰۲۴ رسید؛ با این حال، حجم واردات اعلام شده همچنان نسبت به رقم ارائه شده برای پنج ماه ابتدایی سال جاری میلادی حدود ۲٫۷ درصد افزایش داشت.

تلاش‌ برای ایجاد تعادل در روند عرضه و تقاضای مس

هم‌زمان با افزایش حجم ذخایر مس در انبارهای چین، قیمت این فلز سرخ در برخی از بازارهای جهانی با روندی صعودی همراه شد؛ در همین رابطه، قیمت مس در بورس آتی فلزات لندن در ۲۰ می ۲۰۲۴ رکورد ۱۱ هزار و ۱۰۴ دلار و ۵۰ سنت در هر تن را به ثبت رساند.

بخشی از این افزایش قیمت را می‌توان به کمبود حجم عرضه و افزایش بیش از حد تقاضا برای خرید سهام برخی از شرکت‌های تولیدکننده مس در ایالات متحده آمریکا منتسب کرد که در راستای تلاش معامله‌گران برای یافتن محموله‌های مس کافی به منظور پوشش موقعیت‌های ریسک انجام شد. بر همین اساس به نظر می‌رسد روند صعودی قیمت مس در بورس‌های کالایی به بازارهای فیزیکی سرایت پیدا کند.

اگرچه واردات مس تولیدی چین و روسیه به ایالات متحده آمریکا متوقف شده است اما این احتمال وجود دارد که مس سایر کشورهای تولیدکننده به این کشور صادر شده و از سوی دیگر چین، حجم واردات مس تصفیه شده خود را کاهش دهد.

رشد حجم تقاضا برای مس از سوی مصرف‌کننده نهایی در چین

پیش‌بینی می‌شود حجم صادرات کاتد مس چین در ماه‌های باقی‌ مانده از سال ۲۰۲۴ روندی صعودی به خود بگیرد. در همین راستا، حجم صادرات کاتد مس چین در آوریل سال ۲۰۲۴ به ۲۸۳ هزار و ۹۷۸ تن رسید که ۱۴٫۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

در همین رابطه، حجم صادرات کاتد مس چین در مارس سال ۲۰۲۴ کاهش ۱۴٫۹ درصدی را به ثبت رساند؛ با این حال، حجم محموله‌های صادراتی کاتد مس چین در دو ماه نخست سال جاری میلادی ۲۰٫۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش یافت.

به طور کلی، احتمال می‌رود که حجم واردات مس تصفیه شده به چین در ماه‌های آینده کاهش یابد؛ با این حال، ممکن است این روند نزولی تنها مربوط به برخی از کشورهای صادرکننده به چین باشد و انتظار می‌رود حجم واردات مس از روسیه به این کشور همچنان روند صعودی خود را حفظ کند.

همچنین، این احتمال وجود دارد که وضعیت مازاد عرضه مس در چین به مرور زمان تغییر یافته و محموله‌های انبار شده در این کشور در بازارهای جهانی عرضه شود. این مسئله به نوبه خود منجر به ثبات بیشتر قیمت مس در بورس فلزات لندن و نوسان نرخ این فلز سرخ در محدوده قیمتی ۱۰ هزار دلار در تن خواهد شد.

انتهای پیام//

طی چهار ماهه نخست 2024،

۶:۳۹ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

مدیر بخش تحقیقات موسسه «Sucden Financial» مطرح کرد:

۱۱:۲۳ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

پس از رکود چند ماهه تقاضای مس در چین،

۷:۴۶ /یکشنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۳

به دلیل محدودیت دسترسی به فلز سرخ،

۱۲:۲۴ /چهارشنبه/۳ مرداد ۱۴۰۳

همگام با افزایش تقاضای فلز سرخ انجام شد؛

۸:۲۶ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

کاهش 10،9 درصدی واردات مس چین در ماه می

۵:۳۴ /جمعه/۲۵ خرداد ۱۴۰۳

دبیر انجمن مس ایران:

۸:۴۸ /پنجشنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

کارشناس حوزه مس نوشت:

۱۷:۱۵ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

پارسا طغرایی، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع سیم و کابل مشهد طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۱ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۳

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل راد شمال در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۴۶ /یکشنبه/۵ تیر ۱۴۰۱

محمدرضا بنی‌اسدی‌راد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران:

۴:۵۸ /یکشنبه/۸ مهر ۱۳۹۷

تقابلات ژئوپلیتیک بازار جهانی فلزات را تحت تاثیر قرار می‌دهد

۱۳:۳۱ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

در پنج ماهه نخست امسال؛

۷:۵۵ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

دامنه گسترده سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت‌های میدکو در خصوص توسعه زنجیره‌های ارزش صنایع معدنی و فلزی

۵:۲۰ /جمعه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800