مدیر پروژه مس کاتد شرکت قائمیه رفسنجان که یک پروژه هزار تنی کاتد در دست اقدام دارد، گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که پروژههای نیمهتمام صنعت مس با آن دست و پنجه نرم میکنند، گران شدن بسیار شدید تجهیزات و ماشینآلات طی یک سال گذشته بوده؛ بهطوری که پروژه یک هزار تنی مس تصفیه شده ما را تقریبا از صرفه اقتصادی خارج کرده است.
محمدعلی عسگری قائمیه در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، اظهار داشت: قرار است در این پروژه کاتد مس به روش لیچینگ استحصال شود. همچنین یک معدن مس مخلوط سولفوری و اکسیدی نیز با عیار یک درصد در اختیار گرفتهایم. لازم به توضیح است که با روش تولید کاتد مس در این پروژه، عیارهای حدود ۰٫۵ درصــد نیز پاسخگو و مقــرون بهصرفــه خواهند بود.
وی با ابراز تاسف نسبت به اینکه حتی با وجود درخواست وام از ارگانها و بانکها، هیچ گونه همکاری برای تامین مالی پروژه صورت نگرفته است، اذعان کرد: پروژه ما در استان کرمان از سوی مسئولان رها شده است. به همین دلیل از نظر تامین هزینه و پیشرفت منطقی با مشکل مواجه شدهایم.
عسگری قائمیـــه در خصوص انتظـــارات خود از مسئولان، بیان کرد: انتظار تولیدکننده و معدنکار از مسئولان امر چندان زیاد نیست و این توقع میرود که مسئولان برای اجرای پروژههای تولیدی که منجر به ایجاد اشتغال و درآمد برای مردم محروم میشود، چندان سختگیری نکنند. بهویژه آنکه چندی است در کشور ما بحث فعالسازی معادن کوچک مطرح شده است. از آنجایی که استان کرمان بهعنوان قطب نخست تولید مس معدنی کشور محسوب میشود، امیدواریم مسئولان در خصوص راهاندازی پروژههای صنعت مس و اعطای مجوزهای لازم سختگیری نکنند.
مدیر پروژه مس کاتد قائمیه رفسنجان خاطرنشان کرد: برخی از افرادی که با هزینه شخصی خود اقدام به سرمایهگذاری در معادن کردهاند، تمامی سرمایههای خود را در این راه هزینه کردهاند. از این رو نباید مسئولان با تصمیمات نابهجا و اشتباه سرمایه آنها را هدر دهند. با وجود آنکه تولید و استحصال مس از معادن، اقتصادی و قطعا به سود سرمایهگذار خواهد بود، اما این تنها سرمایهگذار نیست که از بخش معدن منفعت میبرد، بلکه همه افراد مشغول بهکار در پروژه، مردم محلی و بعضا محروم منطقه نیز از اجرای چنین پروژههایی منتفع خواهند شد. حتی اگر طرح با شکست مواجه شود، زیان آن تنها متوجه سرمایهگذار نخواهد بود.
وی در پایان با بیان اینکه بسیاری از افرادی که برای بخش معدن و صنایع معدنی سرمایهگذاری میکنند، بر اساس مطالعات اقتصادی وارد این حوزه میشوند، تاکید کرد: نمیتــوان افـــراد را با بهانههـــای واهـــی از سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی محـــروم کـــرد. جلوگیری از سرمایهگذاری در بخش معدن با وجود تاکیدات نسبت به خروج کشور از اقتصاد نفتی چیزی جز عدم استفاده از پتانسیلهای بسیار زیاد معدنی کشور و رشد بیکاری در مناطق محروم در پی نخواهد داشت.