شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و… تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، با توجه به نقش فولاد به عنوان یک فلز اساسی و استراتژیک در فعالیتهای صنعتی و اقتصادی کشورهای مختلف جهان، توسعه زنجیره این فلز از سنگآهن تا محصولات نهایی با ارزش افزوده بالا، به یکی از مهمترین ارکان توسعه اقتصادی ایران به عنوان یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد دنیا تبدیل شده؛ به نحوی که طی دهههای اخیر، تولید سنگآهن و فولاد کشور به ترتیب حدود پنج و سه برابر شده است.
در حالی که به نظر میرسد توسعه و تکمیل زنجیره ارزش صنعت فولاد، در حال تبدیل شدن به یکی از مهمترین منابع ارزآوری به کشور و تحقق اهداف اسناد بالادستی است، بحران انرژی و محدودیتهای تامین برق و گاز طی چند سال گذشته، عملکرد تولیدکنندگان فولاد کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. در واقع محدودیتهای انرژی برای تقریبا یک سوم از روزهای سال، باعث شده است که بخش عمدهای از ظرفیتهای تولید فولاد کشور از بین برود.
در چنین شرایطی و علیرغم تشدید بحرانها و چالشهای موجود در این صنعت، فولادسازان بزرگ داخلی تمام تلاش خود را در راستای توسعه تولید با بهرهگیری از حداکثر ظرفیتهای موجود به کار گرفتهاند و عملکرد روبهجلو و موفق آنها در حوزههای مختلف اعم از تولید، فروش و سودآوری، نشان از عملکرد قابل قبول آنها در اقتصاد کشور دارد. در این میان، شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگترین فولادساز منطقه خاورمیانه و شمال آفرقا «MENA» را باید یکی از موفقترین بنگاههای صنعتی و فولادی در این سالها دانست؛ چراکه این شرکت با در اختیار داشتن سهم ۱٫۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی «GPD» و سهم ۶٫۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی بخش صنعت، نقش بسزایی در رونق و توسعه اقتصادی کشور ایفا کرده است.
رشد حدود ۱۵ درصدی درآمد «فولاد» در سال ۱۴۰۳
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سالی که گذشت، موفق به تولید پنج میلیون و هفت هزار تن محصولات گرم، یک میلیون و ۳۷۶ هزار تن محصولات سرد، ۲۹۳ هزار تن محصولات پوششدار و یک میلیون و ۹۴۹ هزار تن تختال شد که در این بین، تولید محصولات گرم با رشد ۴٫۶ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۲ (چهار میلیون و ۷۸۴ هزار تن) همراه بود. این شرکت در حالی طی سال ۱۴۰۳ توانست ۲۴۲ هزار و ۸۸۱ میلیارد تومان درآمد از فروش محصولات خود در بازار داخلی و ۳۳ هزار و ۴۷۴ میلیارد تومان درآمد از محل فروش صادراتی خود کسب کند که میزان فروش داخلی آن با رشد ۱۳٫۷ درصدی نسبت به سال قبل از آن (۲۱۳ هزار و ۵۵۹ میلیارد تومان) و میزان فروش صادراتی با افزایش ۲۱٫۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ (۲۷ هزار و ۵۲۶ میلیارد تومان) مواجه شده است.
مجموع درآمد شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ به ۲۷۶ هزار و ۳۵۵ میلیارد تومان رسید که این میزان، نشان از رشد ۱۴٫۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ (۲۴۱ هزار و ۸۶ میلیارد تومان) دارد. نکته قابل توجه اینکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حالی موفق به ثبت این رکوردها در تولید و فروش خود در سال ۱۴۰۳ شد که معضل قطعی برق و گاز صنایع فولادی در این سال نسبت به سالهای پیشین، هم تشدید شده و هم زودتر از زمان قابل انتظار آغاز شده بود.
نیروی انسانی را به جرات میتوان اصلیترین و مهمترین عامل تولید در صنایع، به ویژه صنعت فولاد دانست و از جمله عوامل موثری برشمرد که تا اندازه بسیاری میتواند محدودیتها و کمبودهای موجود در زنجیره ارزش این فلز را جبران کرده و به افزایش تولید در کارخانههای فولادی کمک اساسی کند. باید توجه داشت که نیروی انسانی، تنها در توانایی فیزیکی افراد شاغل در خطوط تولید واحدهای فولادی خلاصه نمیشود و هر سرمایه انسانی، ترکیبی از اجزای مادی و کیفی است که به گواهی تاریخ، تفکر وی بسیاری از کاستیها و محدودیتهای موجود را با تکیه بر نیروی فکر و استعداد رفع کرده و یا کاهش میدهد.
تولید اقتصادی از دو منظر به سرمایههای انسانی و فعالیت افراد بستگی دارد؛ از نظر ایجاد تغییرات، به فعالیت فیزیکی آنها و از نظر چگونگی تغییرات مثبت، به نیروی کار فکری افراد متکی است. بر همین اساس، سرمایههای انسانی مهمترین جایگاه و اهمیت را در تحقق معنا و مفهوم تولید اقتصادی دارا هستند و تولید اقتصادی تنها زمانی معنا و مفهوم پیدا میکند که فعالیت فکری در کنار فعالیت فیزیکی افراد، به چیزی که از آن به منابع مادی یاد میشود، تعلق گیرد. در واقع سرمایههای انسانی با اندیشه و فکر خود، تغییرات مثبت در منابع مادی را شناسایی میکنند و سپس با مهندسی آن، تغییرات را با فعالیت فیزیکی به سرانجام میرسانند.
جریانسازی فولاد مبارکه با پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»
شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در طول سالهای فعالیت خود، همواره توجه ویژهای به سرمایههای انسانی داشته و راهبرد «مدیریت آموزش»، «توسعه» و «توانمندسازی سرمایههای انسانی» در راستای خلق آیندهای بهتر را در دستور کار خود قرار داده است. بزرگترین فولادساز منطقه منا که در افق ۱۴۰۴ خود اهداف و برنامههای گستردهای را در محورهای بالندگی، توانافزایی، مهارتآموزی، استعدادیابی و جانشینپروری و فرهنگ و خانواده تبیین کرده و انجام داده است، با راهاندازی پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو» در سال جاری که به سرمایهگذاری برای تولید نیز نامگذاری شده، در تلاش است به بهترین نحو از پتانسیل سرمایههای انسانی شاغل در تمامی شرکتهای زیرمجموعه خود بهره ببرد.
سعید زرندی، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه که حدود دو ماه است سکان این بنگاه عظیم اقتصادی در کشور را بر دست گرفته، در دیدار نوروزی خود با کارکنان خط تولید بر این موضوع تاکید کرد که باید تفکر «هر نفر یک قدم روبهجلو» در گروه فولاد مبارکه جریان یابد. به اعتقاد وی، باید با این نگاه در مسیر توسعه تولید گام برداشت و همه افراد موظف هستند برای خود مسئولیتی تعریف کرده و در راستای تحقق این مسئولیتها حرکت کنند.
با توجه به اینکه شرکت فولاد مبارکه نقش بسزایی در رشد تولید ناخالص داخلی و افزایش صادرات غیرنفتی در کشور دارد، بنابراین میتوان گفت پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو» نه تنها بر انگیزه سرمایههای انسانی تاثیرگذار خواهد بود بلکه منجر به تحقق اهداف از پیش تعیین شده و نیز عملکرد بهتر صنعت کشور در سطح کلان خواهد شد.
در یک نگاه کلی، میتوان گفت که شرکت فولاد مبارکه با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط کنونی و حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و… تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
انتهای پیام//