بررسیهای موسسه «SMM» نشان میدهد که واحدهای ذوب مس اولین بخشهایی بودند که بیشترین تاثیر منفی را متحمل و مجبور به کاهش تولید شدند. به طور مشخص، واحدهای ذوب در استانهای چجیانگ و آنهوئی در حال حاضر تولید خود را کاهش دادهاند که این امر بر نرخ رشد مورد انتظار تولید کاتد مس در ماه آگوست امسال تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، اخیرا بسیاری از مناطق در شرق چین با افزایش دما مواجه شدهاند که باعث اعلام وضعیت نارنجی به دلیل گرمای هوا شد. به همین دلیل بار مصرفی برق به شدت افزایش یافت. در ۶ آگوست امسال، کمیسیون توسعه و اصلاح استان چجیانگ اطلاعیهای مبنی بر میزان مصرف ۱۲٫۵۰میلیون کیلووات برق صادر کرد که از هشتم ماه آگوست لازمالاجرا است. این میزان مصرف برق مطابق با آخرین تکنولوژیها تنظیم و اعلام شده است. متعاقبا، شرکتهای واقع در استان آنهویی، جیانگسو و سایر استانهای دیگر چین نیز یکی پس از دیگری اطلاعیههای قطع برق دریافت کردند. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که پیامدهای سیاست جدید سهمیهبندی برق بر زنجیره صنعت تولید مس چیست؟
با این حال تولید مس بلیستر و مس تصفیه شده یک واحد ذوب مس در استان چجیانگ به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است و تخمین زده میشود که به میزان بیش از ۱۵ درصد کاهش یابد. نکتهای که در این میان باید به آن اشاره کرد این است که ظرفیت این واحد ذوب مس ۳۰۰هزار تن در سال و ظرفیت پالایش آن نیز ۴۷۰ هزار تن در سال است. به علاوه، ظرفیت پالایش مس این واحد ۴ درصد از کل ظرفیت پالایش چین را تشکیل میدهد. در عین حال، واحدهای ذوب در شهر تانگلینگ نیز از ۱۰ ماه آگوست، نرخ بهرهبرداری از ظرفیت تولید کاتد مس را ۲۵ تا ۴۰درصد به صورت روزانه کاهش و این روند را به مدت یک هفته ادامه دادند. حال اینکه کاهش تولید تا چه مدت ادامه خواهد داشت و میزان کاهش چقدر خواهد بود، به کمبود برق بستگی دارد. موضوع مهم دیگر واحدهای ذوب مس در شهر تانگلینگ استان آنهوئی است که ظرفیت ذوب یک میلیون و سه هزار تن در سال و ظرفیت پالایش یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن در سال را دارند. به علاوه ظرفیت پالایش آنها حدود ۱۰ درصد از کل ظرفیت داخلی چین را تشکیل میدهد.
تعطیلی صنایع پاییندست به علت قطعی برق
تولیدکنندگان صنایع پاییندستی نیز اطلاعیههایی مبنی بر قطع برق برای شرکتهای واقع در شهرهای تایجو، جینهوا، جیشانگ، ونژو و هوجا در استان چجیانگ که در زمینه تولید سیمهای لاکی، موتورها و مفتول مسی فعالیت میکنند، صادر شد. بررسیهای موسسه «SMM» نشان میدهد که شرکتهای تولیدکننده مفتول مسی در منطقه مورد بررسی، به طور قابل توجهی تولید خود را کاهش یا به حالت تعلیق درآوردند. بسیاری از شرکتها گزارش دادند که تاریخ تحویل محصولات تولیدشده به تعویق میافتد و احتمالا میزان تولید مستقیما تحت تاثیر قرار بگیرد. همچنین شرکتهای تولیدکننده سیمهای لاکی نیز اطلاعیه سهمیهبندی برق را دریافت کردند. خوشبختانه، نرخ بهرهبرداری در این شرکتها از ابتدا بالا نبود و آنها میتوانند به تولید عادی ادامه دهند حتی در شرایطی که برخی از دستگاههای کشش به دلیل مصرف بالای انرژی خاموش باشند. بنابراین، سهمیهبندی برق مصرفی تاثیرات نسبتا محدودی بر تولید سیمهای لاکی داشت. با این حال، سهمیهبندی و قطعی برق همچنان ادامه دارد. بسیاری از شرکتها اطلاعیههای قطع برق را در روز دوشنبه هشتم آگوست دریافت کردند اما فهرست میزان و مدت قطعی برق هنوز به طور کامل منتشر نشده است. با این تفاسیر هنوز زمان پایان این سهمیهبندی برق و حتی احتمال افزایش یافتن این محدودیتها مشخص نیست. در نهایت ظرفیت تولید سیمهای لاکی و مفتولهای مسی در استانهای جیانگسو و چجیانگ به ترتیب حدود ۴۴ و ۷۵ درصد از کل ظرفیت تولید داخلی چین را تشکیل میدهد.
سهمیهبندی برق در شهرهای تانگلینگ، ووهو، شوانچنگ و هوانگشان در استان آنهوئی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت؛ چراکه شرکتهای زیادی در بخش تولید مفتول از کاتد مس، صفحات و تسمهها، فویلهای مسی، سیمهای لاکی و مفتول مسی مشغول به فعالیت هستند. از میان آنها، تولیدکنندگان مفتول از کاتد مس در شهر تانگلینگ از قبل تولید خود را متوقف کرده یا کاهش دادند. تولیدکنندگان ورق و تسمه و همچنین فویل مس نیز طرحهای تولید متناوب (خاموشی در طول روز و فعالیت در شب) را اتخاذ کردند که میزان تولید را به میزان قابل توجهی کاهش داد. انتظار میرود که سهمیهبندی برق بیش از یک هفته ادامه داشته باشد. به علاوه، افزایش بیشتر محدودیت برق و زمان پایان آن نیز به کمبود میزان برق بستگی دارد.
علاوهبراین، برخی از شرکتهای تولید مفتول مسی در شهر ییشینگ نیز اعلام کردند که در این هفته اطلاعیههایی درباره سهمیهبندی برق دریافت کردند. اکثر تولیدکنندگان از طریق برنامه تولید متناوب، مصرف برق را کنترل کردند. فرایند تولید بدین صورت بود که دستگاههای تولید در روز خاموش بودند و شب هنگام فعالیتهای خود را برای تولید آغاز میکردند. تا هنگام انتشار این گزارش، همچنان تولید مفتول از کاتد مس در استانهای چجیانگ و جیانگسو با محدودیت روبهرو بود. لازم به توضیح است که ظرفیت تولید مفتول از کاتد مس در استانهای چجیانگ و جیانگسو حدود ۳۸ درصد از کل ظرفیت داخلی چین را تشکیل میدهد؛ در حالی که ظرفیت تولید استان آنهوئی حدود ۸ درصد از کل ظرفیت داخلی چین است.
با توجه به نتایج بررسیها، سیاست سهمیهبندی برق با سیاست کنترل دوجانبه مصرف انرژی در سه ماهه سوم سال گذشته متفاوت است. سهمیهبندی برای جلوگیری از افزایش بار اضافی بر شبکه برق ناشی از مصرف بالای برق در دماهای بالا مطرح شد. علاوهبراین، این سیاست نه تنها بر تضمین تامین برق خانگی تمرکز دارد بلکه تلاش میکند تا حد امکان مصرف برق تولیدیها نیز فراهم شود. از آنجایی که از سیاست تولید متناوب برای تضمین تامین برق مصرفی پیروی شده، سهمیهبندی برق در مقایسه با سال گذشته تاثیر بسیار کمتری بر تولید داشته است. پیشبینی میشود سیاست کاهش مصرف و تامین برق با توجه به تغییرات آب و هوایی و کمبود برق مطابقت داشته باشد. تا هنگام انتشار این گزارش، استانهای سیچوآن، شاندونگ و شهر چونگکینگ سیاست کاهش مصرف برق را مطرح کردند اما تاثیر این سیاست بر صنعت مس بسیار محدود بود. در نهایت موسسه «SMM» همچنان به تاثیر این دوره از سهمیهبندی برق بر صنعت مس داخلی چین توجه خواهد داشت.